30 Ιουν 2013

THE CRANBERRIES (1990-2003, 2009-σήμερα)




Ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι ίσως το αγαπημένο μου είναι αλήθεια. Αλήθεια είναι επίσης ότι η φωνή της Dolores, παρότι όχι η αρτιότερη τεχνικά, με εκφράζει και με συγκινεί. Ακόμα μια αλήθεια είναι ότι το Zombie, το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι τους, ήταν το πρώτο αγγλόφωνο τραγούδι που λάτρεψα και ο λόγος που στράφηκα κατά κύριο λόγο στην ξένη μουσική. Είναι ολοφάνερο λοιπόν, ότι οι Cranberries με έχουν σημαδέψει μουσικά!!

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2013 ΣΤΑ ΑΕΙ

Πλησιάζουν οι μέρες που θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά. Από την Παρασκευή, 28/6 μέχρι την Παρασκευή, 12/7 έχουν τη δυνατότητα οι φετινοί υποψήφιοι να καταθέτουν τα μηχανογραφικά τους δελτία με ηλεκτρονικό τρόπο στη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (εδώ).

27 Ιουν 2013

Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι γίνεται όταν περνάμε από την ηλικία των άσπιλων, λευκών μας χρόνων στον κόσμο των μεγάλων

Από την Μαρία - Ευαγγελία Τσιτσικάου (Διαγωνισμός - 15η Συμμετοχή)


Έχουμε ξεχάσει να ζούμε πραγματικά; Απλώς υπάρχουμε, χωρίς να γευόμαστε τη γλυκόπικρη γεύση της ζωής μ’ όλο μας το είναι; Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι γίνεται όταν περνάμε από την ηλικία των άσπιλων, λευκών μας χρόνων και βρισκόμαστε στον κόσμο των μεγάλων. Ξεχνάμε την αθωότητά μας ή απλώς, την καταχωνιάζουμε στο χρονοντούλαπο μαζί με αναμνήσεις παιδικών παιχνιδιών, εφηβικών ερώτων και νεανικών ονείρων; Ίσως αναγκαζόμαστε να το κάνουμε ή ίσως το κάνουμε ασύνειδα, παγιδευμένοι στην άγονη καθημερινότητα των ευθυνών και της ρουτίνας. Και μπορεί κάποιοι από μας να ξεχνούν αυτό το ντουλάπι και να πορεύονται χωρίς την ασπίδα της πάλαι ποτέ προστατευτικής αθωότητας, υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που το ξεκλειδώνουν πού και πού και ρίχνουν μερικές ματιές στο περιεχόμενό του, έστω κλεφτές...

26 Ιουν 2013

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ



Από την Fearless (Διαγωνισμός - 14η Συμμετοχή)


Η  γενιά των 30 είχε την τύχη να απολαύσει πολλές ελευθερίες σε εχέση με τα σημερινά παιδιά. Είναι αυτοί που πρόλαβαν τα παιχνίδια στις αλάνες , τα κυρήγματα ηθικής από τους γονείς (και ιδιαίτερα τα κοριτσια), κατά τη  διάρκεια της ζωής τους ακούσαν τις πρώτες εκτελέσεις μεγάλων κομματιών και είδαν πρώτοι  θρυλικά σηριαλ  στην τηλεόραση. Εκτός από αυτά όμως και άλλα πολλά που πρόλαβαν είναι ίσως και οι τελευταίοι που μεγάλωσαν με πολιτική συνείδηση.
Όλοι προέρχονται από οικογένειες οι οποίες πολιτικά ανήκαν καπου. Τα κριτήρια είναι διαφορετικά και πολυπίκοιλα. Ανάλογα με την καταγωγή τους, την οικονομική τους κατάσταση ,το παρελθόν τους ακόμη ακόμη και για τη γοητέια που έφεραν οι βουλευτές του κάθε κόμματος. Όποιος και να ηταν ο λόγος όμως σημασία έχει οτι οι άνθρωποι αυτοί πίστευαν κάπου , είχαν ελπίδα και πάντα έδιναν στο πολιτικό σύστημα της  χώρας ότι καλύτερο είχαν. Ποιός δε θυμάται την περίοδο των εκλογών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 και του 90 οπού οι έκλογές  ήταν ένα μεγάλο παρτυ σε όλη τη χώρα?Εκτός από αυτούς που αγωνίζονταν για μια θέση στο Δημόσιο , υπήρχαν πάντα αυτοι που αγωνίζονταν και πανηγυριζαν για την ιδέα.Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν μεγάλωσαν τα παιδιά τους με την ιδέα.
Τώρα λοιπόν που ο κόσμος προόδευσε ακόμη περισσότερο  και  η Δημοκρατία ευημερεί  γενεές ανθρώπων ανακαλύπτουν οτι όλα ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Δεν υπάρχει ιδέα ,δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο μπορούν να πιστέψουν. Δεν υπάρχει πια Δεξιά,Αριστερά,Σοσιαλισμός. Είναι όλα ένα , μια κοινή ιδέα ,μία κοινή πολιτική. Έρχονται  εκλογές και σου λένε να ψηφίσεις .Αντε και πας. Τί ψηφίζεις? Πόσες φορές έχεις σκεφτεί οτι κάπου πρέπει να ανήκεις , κάτι πρέπει να πιστεύεις , αισθάνεσαι σα να έχεις πάθει αμνησία και δε θυμάσαι ποιός είσαι? Αποδεδειγμένα οι δυσκολίες μας κάνουν πιο σκεπτόμενους και μαθαίνουμε να βλέπουμε με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας για το ΄’καλό μας’. Η πιο θλιβερή όμως διαπίστωση είναι η εξης: μαζί με τις αλάνες και τους καρδιακους μας φίλους χάνεται και η πεποίθηση ότι αξίζει να παλεύεις για τα πιστεύω σου και τα όνειρα σου.

ΜΕΡΕΣ ΟΛΟ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ (του Νεοκλή Μαντά)



Από τον Νεοκλή Μαντά 

Ο Όμηρος καθόταν στο μπαλκόνι του παρέα με ένα τσιγάρο. Λίγο μετά την ώρα που συνήθως χαράζει. Σήμερα όμως, ο Ήλιος καθυστέρησε στο ραντεβού του και η Αθηναϊκή Γη έμεινε σκοτεινή μέσα στο πρωί. Οι στύλοι των δρόμων έσβησαν και το μόνο τεχνητό φως που έσπαγε την πίσσα ήταν τα οχήματα του Δήμου και κάποια διαμερίσματα των οποίων οι ένοικοι είχαν μόλις σηκωθεί -ή δεν είχαν κοιμηθεί καθόλου.

Το είχε ακούσει στις ειδήσεις, το είχε διαβάσει στο διαδίκτυο και το είχαν γράψει κάποιοι ηλεκτρονικοί του φίλοι στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή ο Ήλιος να πάψει να υπάρχει». Δεν του είχε δώσει την πρέπουσα σημασία τότε. Δεν πίστευε πως θα το ζούσε ο ίδιος. Ίσως τα παιδιά του ή τα παιδιά των παιδιών του. Αυτή η μέρα τελικά ήρθε και οι ειδήσεις, το διαδίκτυο και τα φιλικά cyborgs τηρούσαν σιγή Iχθύος.

Ένιωθε λίγο ενοχλημένος από τον εγωισμό του Ήλιου. Το συναίσθημα που νιώθεις όταν το κορίτσι σου λέει πως χρειάζεται λίγο χρόνο για να δει αν θα συνεχίσει να σε αγαπάει -με τον Ήλιο στον αβανταδόρικο ρόλο του κοριτσιού. Μόνο που η απόφασή του θα επηρέαζε όλη την υφήλιο. «Πολλές φορές απλά δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θες κυρία μου! Δεν μπορείς να το παίζεις ανεξάρτητη όταν έχεις εξαρτήσει τόσους πολλούς!» σκέφτηκε με ύφος τραγικού ήρωα και με μια πεποίθηση ότι κάπου μπορεί να εισακουσθεί.

25 Ιουν 2013

Θα σε αγαπώ όσο ζω

Από την ΕΛΕΝΗ ΑΤΖΕΜΗ (Διαγωνισμός - 12η Συμμετοχή)



Η Δανάη βρίσκεται καθισμένη στην πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο του σπιτιού της. Οι σκέψεις της αναπολούν τα νιάτα της, τότε που είχε ερωτευτεί παράφορα τον Ορέστη. Ένας έρωτας παιδικός, που κράτησε μια ολόκληρη ζωή. Ένας έρωτας που τη γάντζωσε στο παρελθόν και δεν την άφησε να συνεχίσει στο μέλλον. Ένας έρωτας που στάθηκε ορόσημο για τη ζωή της. Ίσως κάποτε να τον συγχωρούσε που της έκλεψε τα νιάτα, τα όνειρα, το μέλλον.
Στο απέναντι παγκάκι βρίσκεται καθισμένος ένας κύριος όμορφος, καλοστημένος. Το βλέμμα του καθαρό και ντόμπρο. Δίπλα του στέκεται μία κυρία καλοστεκούμενη και αυτή αλλά μεγαλύτερη σε ηλικία. Μάλλον είναι μητέρα και γιος. Η ομοιότητα τους είναι εμφανή.  Τα κοινά χαρακτηριστικά προδίδουν τη συγγενική τους σχέση.

ΓΕΝΕΥΗ, Η ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ!!

Από τον Jean (Διαγωνισμός - 11η Συμμετοχή)



ΞΕΝAΓΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

Γεωγραφία-Ιστορία

Το παραλιακό μέτωπο της πόλης
Η Γενεύη βρίσκεται χτισμένη στη δυτική πλευρά της ομώνυμης λίμνης, εκεί που ο ποταμός Ροδανός ξεκινά την αργή του πορεία για τη Μεσόγειο. Στο μεγαλύτερο μέρος του Μεσαίωνα η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ισχυρών γειτόνων της Βουργόνων (443-534, 888-1033), Φράγκων (534-888), και Γερμανών (1033-1603). Κατά την περίοδο των Γερμανών η πόλη διοικούταν από τον εκάστοτε μητροπολίτη που λογοδοτούσε σε αυτούς. Στα τέλη όμως του 14ου αιώνα οι κάτοικοι της Γενεύης απέκτησαν διευρυμένη αυτονομία από τον έλεγχο των Γερμανών, επιστέγασμα της οποίας ήταν η ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Γενεύης και η σύνταξη συντάγματος δυο χρόνια αργότερα. Μέχρι την έκρηξη της γαλλικής επανάστασης η ανεξάρτητη Δημοκρατία ενίσχυσε τους δεσμούς της με την Ελβετική Ομοσπονδία, χωρίς όμως να προσχωρήσει ακόμα σε αυτήν. Κατά την περίοδο του Ναπολέοντα η πόλη πέρασε για μια ακόμα φορά στα χέρια των Γάλλων (1789-1815) και τελικά παραχωρήθηκε στην Ελβετική Ομοσπονδία με το συνέδριο της Βιέννης το 1815. Μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας όπως ο Λούθηρος και ο Λένιν φιλοξενήθηκαν στην πόλη που ήταν πάντα έτοιμη να υποδεχτεί καινούριες ιδέες σε κάθε επίπεδο, όσο ριζοσπαστικές και αν ήταν αυτές.

21 Ιουν 2013

ΟΤΑΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Από τον Giannis7310 (Διαγωνισμός - 10η Συμμετοχή)



 ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ!!!!


      Όταν εννοούμε καλό φαγητό εννοούμε φυσικά τη Βόρεια Ελλάδα (με πρωτεύουσα εννοείται τη Θεσσαλονίκη). Απλά η διαφορά με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι τεράστια… Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα βρεις σε κάθε περιοχή ένα δύο … δέκα καλά εστιατόρια για φαγητό… ενώ στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα θα βρεις ελάχιστα εστιατόρια που να μην είναι καλά… Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά…. Και τούτο διότι οι άνθρωποι αυτοί το έχουν το καλό το φαγητό μέσα στο αίμα τους!!!!!
      Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη η κουζίνα της είναι ένα καταπληκτικό μείγμα από την ανθρώπους διαφορετικής γαστριμαργικής κουλτούρας.
     Άνθρωποι από την Κωνσταντινούπολη από την Σμύρνη από τον Πόντο, από την Ισπανία (σεφραδίτες Εβραίοι)  αλλά και από την Θράκη και τον Ευρωπαϊκό  Βορά αντάμωσαν και έβαλαν επάνω στο «τραπέζι»  τα δικά τους ξεχωριστά προϊόντα, την δικιά τους φιλοσοφία του «τρώγην»  και τις τοπικές γεύσεις που κουβάλησαν από τις πατρίδες τους. Και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως κατάφεραν να «παντρέψουν» όλες αυτές τις γεύσεις και να πάρουν από κάθε μία το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!!!
   

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ



Από την Δήμητρα (Διαγωνισμός - 9η Συμμετοχή)

Σε πολύ λίγες μέρες θα κλείσω τα 28. Το νούμερο δεν μου λέει κ τίποτα όμως. Σοβαρά και με το χέρι στην καρδιά δεν με πειράζει! Φανταστείτε ότι κλείνω τα 29 κ από απλή ταχύτητα έγραψα 28!
 Είμαι από τους ανθρώπους που με ενοχλεί να βλέπω τον κόσμο να μην δέχεται την ηλικία του, να ντύνεται όπως όταν ήταν στην εφηβεία κ να αρνείται την πραγματική ηλικία ακόμα και μπροστά σε συγγενείς.

20 Ιουν 2013

Hitchcock (2012 - ελληνιστί "Χίτσκοκ")

Από τη Vaggy (Διαγωνισμός - 8η Συμμετοχή)



Βαθμολογία 3 / 5




Βρισκόμαστε στο 1959 όπου μετά την επιτυχία που σημείωσε η τελευταία του ταινία «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» ο 60χρονος τότε Αλφρεντ Χίτσκοκ ψάχνει απεγνωσμένα το νέο του συνταρακτικό προτζεκτ. Το μυθιστόρημα του Μπλοχ «Ψυχώ»  ,που αναφέρεται σε ένα ψυχοπαθή δολοφόνο από το Γουισκονσιν,  κέντρισε το ενδιαφέρον του Χίτσκοκ που αποφάσισε να το κάνει ταινία παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως προς την υλοποίηση της. Οι παραγωγοί του Χόλυγουντ αρνήθηκαν να χρηματοδοτήσουν το νέο του έργο και αυτός, ρισκάροντας προσωπική ζωή και φήμη, έκανε την υπέρβαση και αποφάσισε  να βάλει σε υποθήκη το σπίτι του για να προχωρήσει. Η επιμονή και αν μου επιτρέπεται η εμμονή του θειου Αλφρεντ για το «Ψυχώ» έφερε σαν αποτέλεσμα μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Αυτά τα λίγα ως προς την υπόθεση του έργου…

Το παγώνι μου

Από την Ιουλία Ελευθεριάδου (Διαγωνισμός - 7η Συμμετοχή)



Ήτανε κάποτε ένα παγώνι. Το κάποτε εδώ δεν είναι σαν το μια φορά και έναν καιρό τον παραμυθιών, αλλά εντάσσεται χρονικά μεταξύ του άμεσου και του έμμεσου παρελθόντος. Συνεχίζει να είναι αόριστο χρονικά, γιατί δε μας βοηθάει η μνήμη μας να το τοποθετήσουμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Τουλάχιστον ξέρουμε ότι δε μιλάμε για εκατό ή χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά για ένα υποσύνολο χρόνου ανάμεσα στα τριάντα χρόνια της δικής μου ζωής. Διαφορετικά δε θα είχα ποτέ την τύχη να γνωρίσω το παγώνι.

19 Ιουν 2013

ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ PILATES

Από την Δήμητρα (Διαγωνισμός - 6η Συμμετοχή)



 ‘Εχετε κάνει ποτέ παρέα με ηλικιωμένες γυναίκες; Εγώ ναι! Το θαυμαστικό μπήκε γιατί μαζί τους πέρασα καλά! Δεν έχω πατήσει τα …άντα αλλά περνάω τόσο καλά μαζί τους που είμαι σίγουρη πως αν μπορούσαν να καπνίσουν όσο και εγώ, θα ήταν κολλητές μου!
  
Σας μιλάω για μια μικρή ομάδα των 7 ατόμων. Μικρή για μένα, αλλά για τους περισσότερους της ηλικίας μου είναι οι 7 θηλυκοί νάνοι στο ΚΑΠΗ. Πού τις γνώρισα; Κάνουμε μαζί pilates!

 Η κάθε μία από αυτές τις υπέροχες γυναίκες έχει την δική της υπέροχη προσωπικότητα. Και όλες μαζί είναι ένας χαμός! Μιλάνε όλες μαζί κ θυμώνουν πάλι όλες μαζί χωρίς όμως τα δράματα που έχει η γενιά μου. Δεν κρατάνε κακία και αμέσως τα βρίσκουν όταν μιλάνε για γλυκά!!!!!!



Πόσες πολλές σακούλες γεμάτες νεράτζια έχω δει τους τελευταίους μήνες, δεν μπορώ να σας περιγράψω! Τα χρησιμοποιούν παντού! Στα γλυκά, στα φαγητά ακόμα και στις σαλάτες! Τα νεράτζια ρίχνουν την χοληστερίνη.Τουλάχιστον αυτό μου έμαθαν.


Άλλες ήταν συμμαθήτριες και άλλες μαμάδες από άλλες συμμαθήτριές τους, άλλες ήταν μαζί ξενιτεμένες και άλλες δεν έφυγαν ποτέ από τον τόπο τους, όπως επίσης άλλες ευτυχισμένες στους γάμους τους ή χήρες ή μετά από πολύ θάρρος επιτέλους ελεύθερες! Κουβαλάνε εμπειρίες που όλες μαζί γράφουν τόμους μιας σειράς βιβλίων που μόνο χρήσιμα θα ήταν. Τι να μαγειρέψεις σήμερα; Ρώτα τες! Πάντα θα σου πούνε κάτι διαφορετικό αλλά και τον τρόπο να το μαγειρέψεις! Εχεις να βγάλεις κάποιον λεκέ; Έχεις πρόβλημα με τον αντρα σου ή τη γυναίκα σου; Μάντεψε! ΄Εχουν τη λύση για τα πάντα, έχουν την όρεξη να σου δείξουν, να σου διηγηθούν, να μοιραστούν τη ζωή τους, τα λάθη τους, να σε αγκαλιάσουν…
Θα μου λείψουν τα κορίτσια μου!!!

ALAIN GRESH: ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΜΑΛΙ - ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ

Από τον Γιάννη Πλάκα (Διαγωνισμός - 5η Συμμετοχή)

         

        Για μια ακόμη φορά φαίνεται πως διαμορφώνεται ένα πολιτικό consensus γύρω από τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, όπως και η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα και το Εθνικό Μέτωπο στηρίζουν την πρωτοβουλία του Προέδρου. Πολιτικές αντιρρήσεις για την επέμβαση εκφράστηκαν μόνο από το Κομμουνιστικό Κόμμα και από το Κόμμα της Αριστεράς. Ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν εξέφρασε επίσης την ανησυχία του από το βήμα της εφημερίδας Journal du dimanche[1]:  
«Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από την μανιχαϊστική λογική  του πόλεμου ως αυτοσκοπού. Η ομοφωνία για εμπλοκή σε πόλεμο, η προφανής βιασύνη, τα μονότονα πλέον επιχειρήματα για τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας με ανησυχούν. Αυτή δεν είναι η Γαλλία. Ας πάρουμε μαθήματα από τους χαμένους πολέμους τα δέκα τελευταία χρόνια σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη. Ποτέ αυτοί οι πόλεμοι δεν δημιούργησαν ένα σταθερό και δημοκρατικό κράτος. Αντίθετα ευνόησαν τις τάσεις απόσχισης, τα αποτυχημένα κράτη, τον ανελέητο νόμο των κάθε είδους πολιτοφυλακών. Ποτέ αυτοί οι πόλεμοι δεν επέτρεψαν να φτάσουμε στο στόχο των τρομοκρατών που εξαπλώνονται στην περιοχή. Αντίθετα ενίσχυσαν και νομιμοποίησαν τα ποιο ριζοσπαστικά στοιχεία.»
        Κατά ειρωνεία της τύχης η συγκεκριμένη επέμβαση ξεκίνησε τη στιγμή που η Γαλλία αποσύρθηκε από το Αφγανιστάν, με τον πρόεδρο Καρζάϊ να βρίσκεται στην Ουάσιγκτον γα να συζητήσει τη συνολική απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων. Η απόσυρση αυτή οφείλεται στη επιτυχία των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων; Με άλλα λόγια αποστολή εξετελέσθη;    
 Τίποτα δεν είναι τόσο αβέβαιο.
       Η εξουσία που εγκαταστάθηκε στη Καμπούλ με τη βοήθεια των ξένων στρατευμάτων διευθύνεται από τον Καρζάϊ, ο οποίος θα πρέπει να θυμίσουμε ότι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009 χάρη σε μαζική νοθεία των αποτελεσμάτων. Η δε νομιμοποίηση του δεν ξεπερνά τα στενά όρια της φυλής του και των έμπιστων συμβούλων του, ανθρώπων βαθειά διεφθαρμένων. Στις δικές τους τσέπες εξαφανίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια της διεθνής βοήθειας.  Παράλληλα, ένα άλλο μεγάλο μέρος αυτής της διεθνούς βοήθειας «επέστρεψε» στις δωρήτριες χώρες, όπως επισήμανε η Oxfam-France: «Η διεθνής βοήθεια στο Αφγανιστάν είναι σχετικά μεγάλη σε μέγεθος, όμως παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική: γύρω στο 40% των ποσών που δόθηκαν από το 2001 έχουν ξαναγυρίσει στις δωρήτριες χώρες μέσω κερδών ή αμοιβών.  Ποιο σημαντικό όμως είναι  ότι ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας αυτής δεν φτάνει στους ποιο φτωχούς Αφγανούς»
       Όσο αφορά την κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες παραμένουν τραγικές, στιγματισμένες από ένα πόλεμο που δεν τελείωσε ακόμα. Σύμφωνα με την Oxfam και πάλι: «Αν καταγράφηκε κάποια πρόοδος στα  θέματα της υγείας και της παιδείας στα χρόνια που ακολούθησαν την πτώση των Ταλιμπάν, οι προκλήσεις που υφίστανται ακόμα στους τομείς αυτούς είναι τεράστιες: αυτή τη περίοδο ένα στα πέντε παιδιά σκοτώνεται πριν συμπληρώσει τα πέντε έτη, μια στις οχτώ γυναίκες πεθαίνουν από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ δυο εκατομμύρια παιδιά, τα δυο τρίτα των οποίων κορίτσια, δεν πηγαίνουν σχολείο. Υπολογίζεται ότι ο μισός σχεδόν αφγανικός πληθυσμός ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, την ίδια στιγμή που πάνω από τα μισά παιδιά υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό».
       Ποιος λοιπόν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο πόλεμος φέρνει την βελτίωση της διαβίωσης των πληθυσμών;
        Το ποιο παράδοξο είναι ότι η μόνη πρόοδος που έχει συντελεστεί και έχει να κάνει με την αύξηση του αριθμού των κοριτσιών που παρακολουθούν το σχολείο βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο: μετά την αποχώρηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων η μόνη περίπτωση που υπάρχει ώστε η κυβέρνηση Καρζάϊ να μην καταρρεύσει είναι να έλθει σε κάποιο είδος συμβιβασμό με τους Ταλιμπάν. Και όπως παρατηρούν οι υπεύθυνοι του Oxfam είναι οι γυναίκες που κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα θύματα αυτής της συμφιλίωσης. Όπως και να έχει, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η απελευθέρωση των γυναικών θα επιβληθεί από τις ξιφολόγχες των ξένων στρατευμάτων. Με τον ίδιο τρόπο η αποικιοκρατία επίσης διατείνονταν ότι θα «απελευθέρωνε» τις μουσουλμάνες γυναίκες.
        Αλλά οι επεμβάσεις στο Αφγανιστάν (και στη συνέχεια στο Ιράκ) είχαν επίσης και άλλες συνέπειες, περιφερειακές και διεθνείς, το κόστος των οποίων πληρώνουν ακόμα.  Ο πόλεμος εξαπλώθηκε στο Πακιστάν, ενισχύοντας τους τοπικούς Ταλιμπάν σε βάρος μιας εξασθενημένης κεντρικής εξουσίας. Η δε μαζική χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την κυβέρνηση Ομπάμα για να εξαλείψει τους «τρομοκράτες» έφερε πολλά θύματα παράπλευρων απωλειών και εξέθρεψε το αντιδυτικό μίσος.
        Αυτές οι στρατιωτικές αποστολές που εξαπολύθηκαν στο όνομα ενός πολέμου δίχως τέλος εναντίον της τρομοκρατίας είχαν ως παράδοξη συνέπεια την ενίσχυση των οργανώσεων που η Δύση διαβεβαίωνε πως ήθελε να καταστρέψει. Δημιούργησαν «εστίες αντίστασης σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Πακιστάν έως το Σαχέλ, περνώντας μέσα από το Ιράκ και τη Σομαλία, ενώ οι εστίες αυτές συνδέονται μεταξύ τους με διόδους  από όπου κυκλοφορούν μαχητές, ιδέες, τεχνικές της μάχης και όπλα όλων όσων ήθελαν να πολεμήσουν ενάντια στους καινούριους σταυροφόρους». Οι ιρακινοί μαχητές συγκροτήθηκαν στο Αφγανιστάν, ενώ αυτοί των χωρών του Μάγκρεμπ απέκτησαν στο Ιράκ μια αδιαμφισβήτητη στρατιωτική ικανότητα. Ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας διευκόλυνε την ενοποίηση ομάδων αρκετά διαφορετικών μεταξύ τους κάτω από τη σημαία της Αλ Κάιντα. Και χωρίς αμφιβολία, η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγκρεμπ δεν θα είχε αποκτήσει ποτέ αυτές τις διαστάσεις χωρίς την επέμβαση στο Αφγανιστάν. Και επίσης ας ξαναθυμηθούμε ότι η επέμβαση στη Λιβύη «ελευθέρωσε» ένα πολύ σημαντικό στρατιωτικό οπλοστάσιο και πολυάριθμους μαχητές στρατολογημένους (και ελεγχόμενους) από τον Καντάφι. Πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πολλοί μουσουλμάνοι είδαν σε αυτές τις επεμβάσεις μια νέα σταυροφορία κόντρα στο Ισλάμ; Όλες, από το 2001, έλαβαν χώρα σε μουσουλμανικές χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία, Λίβανος, Μαλί) χωρίς να ξεχνάμε βέβαια τους πολέμους στη Γάζα. Όλα αυτά σε μια περίοδο που η ισλαμοφοβία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται επικίνδυνα στις δυτικές χώρες.      
       Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι δεν υπήρχε επιλογή, ότι «εμείς» υπερασπιζόμασταν στο Αφγανιστάν την ασφάλεια της Δύσης: αν εμείς ηττόμασταν εκεί κάτω, οι μάχες θα μετακινούνταν αύριο στα δικά μας περίχωρα. Και παρόλα αυτά φεύγουμε από το Αφγανιστάν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, χωρίς να έχουμε σταθεροποιήσει την κατάσταση, χωρίς καν να μιλάμε για δημοκρατία. Και κανένας απολύτως δεν ισχυρίζεται ότι οι συνέπειες για την Ευρώπη είναι καταστροφικές. Πρέπει να σημειώσουμε αντίθετα, ότι κάθε μια από αυτές τις αποικιακές αποστολές καταλήγει σε περισσότερη ανασφάλεια, περισσότερους ελέγχους, περισσότερη παρακολούθηση και τελικά μια επίθεση στις αρχές της ελευθερίας.
        Εντούτοις, είναι η ίδια συλλογιστική η οποία χρησιμοποιείται για το Μαλί: η αποφυγή της εγκαθίδρυσης στα σύνορα μας ενός καταφυγίου για τους τρομοκράτες όπως το Σαλεχιστάν. Και η πρώτη απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης μετά την εμπλοκή στο Μαλί ήταν η ενίσχυση του σχεδίου Vigipirate[2]. Δεν ήξεραν άραγε οι κυβερνώντες μας ότι τέτοιου είδους επεμβάσεις εκτρέφουν την τρομοκρατία, ότι έτσι δεν αποδυναμώνεται;
       Δώδεκα χρόνια πριν, η  δυτική επέμβαση στο Αφγανιστάν αποδείχθηκε ένα φιάσκο. Αυτή στο Ιράκ οδήγησε στην διαρκή αποσταθεροποίηση τα χώρας (και σε μια εγκατάσταση εκεί ομάδων της Αλ Κάιντα που δεν υπήρχαν πριν το 2003). Δώδεκα χρόνια μετά, ποιον απολογισμό σχεδιάζει η επέμβαση στο Μαλί;   
  
           


[1] http://www.lejdd.fr/International/Afrique/Actualite/Villepin-Non-la-guerre-ce-n-est-pas-la-France-585627
[2] Πρόκειται για το σχέδιο εθνικής ασφαλείας της Γαλλίας. Μετά την εμπλοκή των γαλλικών στρατευμάτων στο Μαλί το σχέδιο αυτό ενισχύθηκε, δίνοντας στις αρχές ασφαλείας εκτεταμένες αρμοδιότητες που καταστρατηγούν τα ατομικά δικαιώματα. Βλ την σελ της Wikipedia http://fr.wikipedia.org/wiki/Plan_Vigipirate  

18 Ιουν 2013

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ VS ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Από την Fearless (Διαγωνισμός - 4η Συμμετοχή)



Εντάξει καταλαβαίνω οτι περνάμε δύσκολες μέρες και τα κανάλια δεν έχουν λεφτά! Η κρίση δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο! Είναι λόγος αυτός όμως να κάνουμε διδακτορικό στην Τουρκική κουλτούρα? Για να το ξεκαθαρίσουμε το θεμα δεν ειναι Ελλάδα-Τουρκία.Το θέμα δεν είναι Ελλάδα  εναντίον καμίας χώρας. Απλά δεν είναι κρίμα να θυσιάζοντα νέα ταλέντα στο βωμό του φθηνού σήριαλ? Είναι σαν να έχεις ένα κήπο με λουλούδια που μαραζώνουν και να ποτίζεις τον κήπο της γειτόνισας γιατι δεν ξοδεύεις το δικό σου νερό. Είναι δυνατον? Έτσι όμως το νερό παραμένει στις σωληνώσεις και γεμίζει σκουριά και τα λουλούδια σου μαραινονται.

 Όπως είναι γνωστό οι θεατρικές παραστάσεις έχουν γίνει περισσότερες  ίσως  και καλύτερες από προγούμενα χρονια (αυτό όμως αυτό είναι άλλο θέμα). Η προβολή των δεξιοτήτων τους από την τηλεόραση θα τους βοηθούσε στο να προβληθούν και να έχουν περισσότερα εισητήρια. Από την άλλη  πόσα μπορεί να είναι αυτά τα θέατρα για να απορροφηθούν όλοι? Και βέβαια είναι γνωστό ότι οι αμοιβές του θεάτρου υστερούν κατα πολύ αυτων της τηλεόρασης. Ανάμεσα στους άνεργους και άγνωστους οιθοποιούς υπάρχουν παιδιά που έχουν παλέψει,έχουν γεννηθει γι’αυτό και κανείς δεν τους δίνει μία ευκαιρία. Γι΄αυτό νιμίζω μία είναι η λύση: Ο καλύτερος τρόπος για να κάνει ένας ηθοποιός καριέρα στην Ελληνική τηλεόραση είναι (σωστά μαντέψατε) να παίξει σε Τούρκικο σήριαλ!!!!!

Εννοείται βέβαια οτι τότε όλοι οι πατριώτες που κατα τ’άλλα βλέπουν ανελειπώς το Σουλειμάν θα κάνουν λόγο για εσχάτη προδοσία από μέρους τους, που αφήσαν τη χωρα μας  να μαραζώνει μόνη σαν το λεμόνι και προκειμένου να κάνουν καριέρα δέχτηκαν τη δουλειά στη γείτονα χώρα που καραδωκεί να μας πάρει το Καστελλόριζο και τις υφαλοκριπίδες στο Αιγαίο!!


fearless

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Από τον Giannis7310 (Διαγωνισμός - 3η Συμμετοχή)



Το ερώτημα είναι το εξής: πως θα ήταν ο κόσμος της αυτοκίνησης αν δεν υπήρχαν οι Ιταλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων ??
Καταρχάς από άποψη σχεδιασμού οι άνθρωποι δεν κατασκευάζουν απλά λαμαρίνες αλλά κάνουν γλυπτική πάνω σε μέταλλο!!
Ποια μοντέλα να πρωτοθυμηθώ (πέρα βέβαια από τις εξορισμού «κούκλες» πανάκριβες κατασκευές όπως Ferrari, Maserati, Lamborgini, Zonda κλπ)??
Ενδεικτικά (λόγω περιορισμένου αριθμού λέξεων) αναφέρω
-Alfa-Romeo 8C-2900
-Alfa Romeo Tipo B
-Alfa Romeo 6C 1750 Gran Sport



Αλλά και από άποψη μηχανικών οι άνθρωποι είναι άπαιχτοι
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τις πρωτοτυπίες τους?

Ενδεικτικά πάλι αναφέρω
-         Lancia Aprilia: ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς, 1937
-         LANCIA Aurelia : Ο πρώτος κινητήρας V6
-         FERRARI 156: Άμεσος ψεκασμός καυσίμου (1963!!!!!)
-         FERRARI 360 Modena F1: Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με δυνατότητα αλλαγής ταχυτήτων μέσω μοχλών πίσω από το τιμόνι. Τεχνολογία προερχόμενη από καινοτομία της Ferrari στη Φόρμουλα1. Αντιγράφηκε από πολλούς ανταγωνιστές. 
-         ALFA ROMEO RLSS TOURER (1925!!) : Το πρώτο αυτοκίνητο με αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο. 
-         ALFA ROMEO P3 (1932) : Το πρώτο πραγματικό μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η ισχύς μεταδιδόταν προς τους πίσω τροχούς μέσω δύο αξόνων μετάδοσης, κάτι το οποίο επέτρεπε τη χαμηλότερη τοποθέτηση του καθίσματος του οδηγού, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο κ.β. Η αρχική ανάρτηση με φύλλα σούστας αντικαταστάθηκε από ανεξάρτητη ανάρτηση τύπου Dubonnet. 
-         AQUILA ITALIANA 1912/1913 : Βαλβίδες επικεφαλής, Κοίλοι διωστήρες, Έμβολα κράματος αλουμινίου, Στροφαλοφόρος άξονας στηριζόμενος σε σφαιρικά έδρανα
-         LANCIA Delta S4 : Το μοναδικό αυτόκίνητο με κινητήρα που συνδύαζε μηχανικό υπερτροφοδότη και στροβιλοσυμπιεστή για ευνόητους λόγους. 
-         LANCIA Lambda : Το πρώτο αυτοκίνητο με αυτοφερώμενο αμάξωμα.


Αλλά όλα τα παραπάνω είναι τίποτα μπροστά στο γεγονός ότι τα Ιταλικά αυτοκίνητα έχουν κάτι που δεν έχουν τα αυτοκίνητα κατασκευής άλλων χωρών..
Τι είναι αυτό ??









Η ψυχή και η προσωπικότητα!!!!!

giannis7310

17 Ιουν 2013

LE MISSIONAIRE (2009 - ελληνιστί "Ο ιεραπόστολος")

Από τον Jean (Διαγωνισμός - 2η Συμμετοχή)


Βαθμολογία 4 /5




Αν και έχω γράψει πολλά κείμενα στη ζωή μου, είναι η πρώτη φορά που καταπιάνομαι με την κριτική μιας ταινίας. Για αυτό ζητώ προκαταβολικά την επιείκεια σας. Έχοντας τρεις ταινίες στον υπολογιστή μου από τη προηγούμενη εβδομάδα (και μου το έλεγε το αμόρε μην νοικιάζεις τόσες πολλές, δεν θα της δεις), αποφάσισα να περάσω το χθεσινό βράδυ με μια γαλλική κωμωδία. Τι γίνεται λοιπόν όταν ένα πρώην σεσημασμένος κατάδικος παίρνει, ή αναγκάζεται για την ακρίβεια να πάρει, τον δρόμο του Θεού; Μάλλον πολλά τραγελαφικά συμβάντα και σίγουρα μεγάλη δόση γέλιου! Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Μάριο, βρισκόταν για εφτά χρόνια στη φυλακή επειδή ξάφρισε ένα κοσμηματοπωλείο. Βγαίνοντας περίμενε ότι θα χαρεί τη λεία μαζί με την αγαπημένη του Ναντίν.  Δυστυχώς όμως για αυτόν τα πράγματα εξελίσσονται λίγο διαφορετικά…. Στην έξοδο των φυλακών περιμένουν τον Μάριο οι συνεργάτες του σε εκείνη τη ληστεία που δεν έχουν ξεχάσει το χρέος του, ζητώντας το μερίδιό τους. Προκειμένου να βρει καταφύγιο ο Μάριο καταφεύγει στον ιερέα αδελφό του, Πατρίκ, και του ζητάει να τον κρύψει για ένα διάστημα μέχρι να διευθετήσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν.

Nelly’s (Νέλλη Σουγιουλτζόγλου – Σεραϊδάρη) (1899 -1998)

Από τον Γιάννη Σκιαθίτη (Διαγωνισμός - 1η Συμμετοχή)


Η πολύ γνωστή φωτογράφος Nellys γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας το 1899. Σπούδασε αρχικά στη Σμύρνη και στη συνέχεια στη Δρέσδη ζωγραφική αλλά τελικά την κέρδισε η φωτογραφία. Είχε δασκάλους τους Έρφουρτ και Φίλντερ.  

16 Ιουν 2013

GAME OF THRONES TRIBUTE





7 βιβλία (τα 2 καθοδόν), 3 τηλεοπτικές σεζόν (με την 4η να έχει ανακοινωθεί για την άνοιξη του 2014) και εκατομμύρια ακόλουθοι ανά τον κόσμο συνθέτουν την πραγματική διάσταση μιας φανταστικής ιστορίας του George R.R. Martin που, στα χνάρια του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αφηγείται το παιχνίδι εξουσίας σε έναν φανταστικό κόσμο και στις ηπείρους Westeros και Essos.

14 Ιουν 2013

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ 2



   Το βράδυ της Τετάρτης τελείωσε το πρωτάθλημα με τους πράσινους να επιστρέφουν στην κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ μετά από 2 χρόνια και να ολοκληρώνεται μία χρόνια όπου οι Έλληνες προπονητές των 2 αιωνίων αντιπάλων να μοιράζονται τους τίτλους σε Ευρώπη και Ελλάδα και να αποδεικνύεται για πρώτη φορά ότι μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο φορτίο δίνοντας αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές που ακολουθούν στο ζήτημα της προπονητικής καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Αργύρης Πεδουλάκης φαίνεται να είναι άξιοι συνεχιστές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. 

Ολόκληρος ο 3ος τελικός 

12 Ιουν 2013

Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ



   Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε ο δεύτερος μεγάλος τελικός ανάμεσα τον κυπελλούχο Ελλάδος και του πρωταθλητή Ευρώπης με τους πράσινους πλέον να βρίσκονται ένα βήμα πλέον πριν από το  νέκταρ της επιτυχίας που θα τον οδηγήσει στην κορυφή του μπασκετικού Ολύμπου.


Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2ου τελικού Μπάσκετ 2012-2013 

10 Ιουν 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΚΑΛΟΠ GAME OF THRONES





Μετά από περίπου 2 εβδομάδες, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα τα ξημερώματα το γκάλοπ του blog μας για τον αγαπημένο μας χαρακτήρα από τη δημοφιλή σειρά Game of Thrones. Χάρη στη σημαντική και πολύτιμη βοήθεια της μεγαλύτερης ελληνικής διαδικτυακής κοινότητας οπαδών της σειράς, Game of Thrones GR Fans, 364 φίλοι (οι δύο τελευταίοι μάλιστα αφού είχε κλείσει το γκάλοπ με σχόλιο) ψήφισαν ενώ συνολικά καταμετρήθηκαν 527 ψήφοι, αφού υπήρχε η δυνατότητα πολλαπλών απαντήσεων. Άλλωστε η πληθώρα των χαρακτήρων δυσκολεύει μία μοναδική επιλογή. Προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ήρωες ενώ δινόταν και η δυνατότητα επιλογής εκτός λίστας μέσω σχολίων. Εκ των υστέρων, παραδεχόμαστε ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στη λίστα τουλάχιστον 2 ακόμα ήρωες, ο Jon Snow και η Arya Stark που όσο προχωράει η σειρά αναλαμβάνουν όλο και πιο σημαντικούς ρόλους στην εξέλιξή της. 

9 Ιουν 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ BREAK ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ



  

Το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε ο πρώτος τελικός μεταξύ των 2 καλύτερων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου των τελευταίων 5 χρόνων με τον κυπελλούχο Ελλάδος να κάνει το break στην έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης και να κάνει το πρώτο βήμα που μπορεί να είναι αυτό που θα του δώσει τον τίτλο αφού όλα θα εξαρτηθούν στο Ο.Α.Κ.Α. Οι αριθμοί και οι πιθανότητες αναφέρουν ότι 8 στις 10 περιπτώσεις η ομάδα που κερδίζει τον πρώτο τελικό είναι αυτός που θα γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας.


   Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 1ου Τελικού (07-06-2013)

8 Ιουν 2013

A GOOD DAY TO DIE HARD (2013 – ελληνιστί «Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα»)



Βαθμολογία 2,5 / 5



         
   Άραγε η συγκεκριμένη συνέχεια της δημοφιλούς σειράς ταινιών Die Hard να αποτελεί το κύκνειο άσμα?? Ας ελπίσουμε πως ναι, γιατί αν κρίνουμε από την ποιότητα των τελευταίων επεισοδίων, μάλλον έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο να χαρακτηριστεί…πατάτα!!

7 Ιουν 2013

H MAXH ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ


   Σήμερα στο Σ.Ε.Φ. αναμετρόνται για 8η συνεχή χρόνια 9 τρόπαια Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και συνολικά 18 συμμετοχές σε Final Four τα τελευταία 26 χρόνια. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρόνται στους Ελληνικούς τελικούς για την κορυφή του μπασκετικού Ολύμπου, σε ένα ντέρμπι που τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Ελληνικό αλλά για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και σε ένα πρωτάθλημα που δυστυχώς δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει από πλευράς συγκινήσεων και εκπλήξεων σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα, που η μία ευχάριστη έκπληξη διαδέχεται την άλλη όπως στην Ιταλία, στην Ισπανία και την Τουρκία.
  

2 Ιουν 2013

JACK THE GIANT KILLER (2013 - ελληνιστί "Τζακ, ο κυνηγός γιγάντων")

Βαθμολογία 3,5 / 5





   
Fee-fi-fo-fum και επιτέλους…the real deal!!!! Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια λόγω βλακείας, κατάφερα να δω την πολυδιαφημισμένη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Τζακ και της μαγικής φασολιάς. Αυτό μάλιστα…άξιζε!!
   Βρισκόμαστε κάπου στην Αγγλία, αιώνες μετά την τελευταία μάχη των γιγάντων με τους ανθρώπους που βρήκε νικητές τους δεύτερους. Πλέον, οι γίγαντες είναι μύθος και οι περισσότεροι αμφισβητούν την ύπαρξή τους.

who is online

Ad24