28 Οκτ 2014

Sex Tape (2014, ελληνιστί «Sex Tape: Μια τρελή βραδιά»)



Βαθμολογία 2 / 5



Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Κάμερον Ντίαζ, το cloude και το youporn? Όλα αυτά τα ωραία και δημοφιλή (το καθένα στον τομέα του) συγκεντρώθηκαν  από τον Jake Kasdan, σκηνοθέτη της ταινίας με σκοπό να δημιουργηθεί μια πικάντικη, τολμηρή, προκλητική και αστεία κωμωδία. Βασικό συστατικό ο Jaseon Segel (How I Met your Mother) που είναι η προσωποποίηση του κωμικού ηθοποιού!
Η υπόθεση: O Jay και η Annie, ένα παντρεμένο ζευγάρι μετά την πρώτη (και παθιασμένη) νιότη και με 2 παιδιά διαπιστώνουν με τρόμο ότι ενώ είναι ακόμα ερωτευμένοι, οι ρυθμοί της τρελής ζωής τους δεν τους αφήνουν να απολαύσουν κάτι, που τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους ήταν καθημερινό φαινόμενο, το σεξ! Ακόμα και όταν βρίσκουν τον χρόνο, δεν υπάρχει το απαραίτητο πάθος και κίνητρο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια τους η σχέση. Ακολουθώντας τη μόδα των πλουσίων, αποφασίζουν να γυρίσουν μια sex tape, για καθαρά προσωπική χρήση, η οποία όμως κατά λάθος ανεβαίνει στο cloud, στο διαδικτυακό σύννεφο που ότι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει!!! Έτσι ξεκινάνε μια τιτάνια προσπάθεια να διαγράψουν το βίντεο από όλες τις πιθανές πηγές, φτάνοντας μέχρι και στα γραφεία του μεγαλύτερου πορνοσάιτ της εποχής μας, το youporn!

Η υπόθεση ακούγεται ενδιαφέρουσα και προσφέρεται για μια καλή κωμωδία. Οι πρωταγωνιστές σίγουρα γνωρίζουν τα κατατόπια του είδους ενώ και ο σκηνοθέτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες να αποτυπώσει το σενάριο στην μεγάλη οθόνη. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το σενάριο. Χλιαρά αστεία, ένας υπερβολικός μάλλον Segel (το απαιτεί μάλλον ο ρόλος, αλλά δεν πείθει) και μια μάλλον καρικατουρίστικη αντιμετώπιση του σεξ (όχι απαραιτήτως κακό αλλά δεν…). Επίσης, η πολύ παράπλευρη διαφήμιση που πέφτει στην ταινία (apple, youporn, cloude) κάνει τον θεατή να νομίζει ότι βλέπει ένα μεγάλης διάρκειας διαφημιστικό σποτ. Τουλάχιστον δεν ανησυχούμε αν μπήκε μέσα ο παραγωγός της ταινίας που έβγαλε το παντεσπάνι του από τους χορηγούς. Στα συν η ιδιαίτερα καλλίγραμμη (για να μη χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά έκφραση) σιλουέτα της Diaz και ο ανησυχητικά διεστραμμένος Rob Lowe στο ρόλο του wannabe αφεντικού της Diaz.

Δεν είναι κακή ταινία που θα σε κάνει να πετάξεις με απόγνωση το τηλεκοντρόλ πάνω στο dvd player αλλά στο τέλος σου δίνει την αίσθηση του ανικανοποίητου και μένεις με την απορία «Μήπως αν έβαζα την άλλη περνούσε καλύτερα η ώρα μου?». Και η απάντηση είναι «Βάλε την όσο προλαβαίνεις….!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24