11 Οκτ 2014

Plastic (2014, ελληνιστί «Πλαστικό χρήμα»)




Βαθμολογία 1,5 / 5


Διαβάζεις ότι είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία μια ομάδας φοιτητών και ότι είναι κάτι μεταξύ Italian Job και Ocean’s 11 (ή κάτι τέτοιο) και τελικά καταλήγεις σε μια b-movie από τις λίγες, που βλέπεται πάντως (για να είμαστε απολύτως δίκαιοι).
Όπως προανέφερα, η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία μιας ομάδας φοιτητών που βγάζουν τα προς το ζειν (και κάτι παραπάνω) κάνοντας κομπίνες με πιστωτικές κάρτες εκβιάζοντας τους κατόχους τους. Όμως για κακή τους τύχη αποφασίζουν να εκβιάσουν τον λογιστή ενός πολύ κακού ανθρώπου (και καθόλου υπομονετικού) ο οποίος τους ζητάει να τους φέρουν 2 εκ. δολάρια μέσα σε 2 εβδομάδες αλλιώς θα τους βρούνε σε κανένα χαντάκι. Οι 4 νεαροί βάζουν στο κόλπο την απαραίτητη ξανθιά με το πλούσιο μπούστο, η οποία παρεπιμπιπτόντως εργάζεται σε εταιρία πιστωτικών καρτών ως αναλύτρια (τι τύχη θεέ μου!!!) και θέτουν σε εφαρμογή το τελικό κόλπο με το οποίο όχι μόνο θα ξεπληρώσουν το χρέος τους αλλά θα τους μείνουν και 2-3 εκ. καβάτζα! Όμως επειδή η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη, το σχέδιο δεν θα δουλέψει ρολόι….!

Η οικογένεια Gilbey που υπογράφει σκηνοθεσία, σενάριο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο προσπάθησε να δημιουργήσει μια ταινία στα βήματα των πολύ καλών ταινιών με VIP κλοπές. Αλλά το προσπάθησε με τα λάθος υλικά. Όταν βλέπεις σε μια ταινία αυτού του είδους να παίζει βασικό ρόλο ο Alfie Allen (Game of Thrones) και ο Eill Poulter (We are the Millers) τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Πώς να το κάνουμε, τα παιδιά δεν έχουν φάτσες για περιπέτειες και δει για τους ρόλους των πανέξυπνων (υποτίθεται) κακοποιών.
 Ούτε λόγος βέβαια για την Emmie Rigby που δεν πείθει ούτε στιγμή ως μια έξυπνη και ικανή στις νέες τεχνολογίες τύπισσα. Η σκηνοθεσία δεν είναι το χειρότερο σημείο της ταινίας αλλά δεν προσφέρει κάτι καινούργιο. Κλισέ, κλισέ και πάλι κλισέ.
 Σε γενικές γραμμές πολύ απλοϊκή υπόθεση που κουράζει με την βλακεία των βασικών ηρώων και την ανισόρροπη δομή της. Όπως προείπα, βλέπεται, αλλά αν έχετε εναλλακτική επιλέξτε την εναλλακτική (όποια και αν είναι…!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24