2 Ιουν 2013

JACK THE GIANT KILLER (2013 - ελληνιστί "Τζακ, ο κυνηγός γιγάντων")

Βαθμολογία 3,5 / 5





   
Fee-fi-fo-fum και επιτέλους…the real deal!!!! Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια λόγω βλακείας, κατάφερα να δω την πολυδιαφημισμένη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Τζακ και της μαγικής φασολιάς. Αυτό μάλιστα…άξιζε!!
   Βρισκόμαστε κάπου στην Αγγλία, αιώνες μετά την τελευταία μάχη των γιγάντων με τους ανθρώπους που βρήκε νικητές τους δεύτερους. Πλέον, οι γίγαντες είναι μύθος και οι περισσότεροι αμφισβητούν την ύπαρξή τους.
Όμως γρήγορα θα αλλάξουν γνώμη αφού ο Τζακ, ένα χωριατόπαιδο παίρνει στην κατοχή του μερικά μαγικά φασόλια και ανοίγει μετά από χρόνια την πύλη προς τον ενδιάμεσο κόσμο των γιγάντων. Μέσα στον γενικό χαμό, βάλτε και μια πριγκίπισσα που βρίσκεται φυλακισμένη από τους γίγαντες αλλά και τον μέλλοντα σύζυγό της που αποφασίζει να γίνει βασιλιάς των γιγάντων και να καταλάβει τον κόσμο των ανθρώπων και έχετε ένα ωραιότατο παραμύθι.

    
    Δεν μπορώ να αποφύγω τις συγκρίσεις με το κακέκτυπο Jack The Giant Slayer που είχα την ατυχία να δω πριν λίγο καιρό. Η συγκεκριμένη version είναι κλάσεις ανώτερη από όλες τις απόψεις. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι τα εντυπωσιακά εφέ (φαίνεται ότι έπεσε αρκετό χρήμα στην παραγωγή)  που σε κάποια σημεία θυμίζουν κάτι από Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (ειδικά στη σκηνή της μάχης έξω από το κάστρο του βασιλιά) χωρίς βέβαια να πλησιάζουν και πολύ. Καλοσχεδιασμένοι οι γίγαντες και η γιγαντιαία φασολιά, εντυπωσιακές εικόνες τοπίων από ψηλά και καλή σκηνοθεσία από τον Bryan Singer (Χ – Μen, Valkyrie). Όσον αφορά τους ηθοποιούς, η ατραξιόν φυσικά είναι ο Ewan McGregor που υποδύεται τον υπεύθυνο της βασιλικής φρουράς. Επίσης, ο Stanley Tucci με συμμετοχή σε πολλά blockbusters (Transformers, Percy Jackson, Hunger Games) παίζει τον κακό της υπόθεσης. Οι άλλοι δύο βασικοί πρωταγωνιστές, Eleanor Tomlinson (η πριγκίπισσα) και Ian McShane (ο βασιλιάς) συμπληρώνουν ικανοποιητικά το καστ.
    
Να δούμε μέχρι που θα φτάσει λοιπόν η μόδα με τα παραμύθια που διασκευάζονται σε περιπέτειες φαντασίας. Η αλήθεια είναι ότι δίνουν πολύ υλικό προς επεξεργασία και όταν στερεύουν οι ιδέες, αποτελούν τη βάση για σίγουρα αποτελέσματα. Εν τέλει, TO WATCH….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24