9 Ιουν 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ BREAK ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ



  

Το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε ο πρώτος τελικός μεταξύ των 2 καλύτερων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου των τελευταίων 5 χρόνων με τον κυπελλούχο Ελλάδος να κάνει το break στην έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης και να κάνει το πρώτο βήμα που μπορεί να είναι αυτό που θα του δώσει τον τίτλο αφού όλα θα εξαρτηθούν στο Ο.Α.Κ.Α. Οι αριθμοί και οι πιθανότητες αναφέρουν ότι 8 στις 10 περιπτώσεις η ομάδα που κερδίζει τον πρώτο τελικό είναι αυτός που θα γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας.


   Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 1ου Τελικού (07-06-2013)


Οι πράσινοι έφτασαν στο σπουδαίο break με το Αργύρη Πεδουλάκη να στήνει την ομάδα από πλευράς τακτικής και να προβληματίζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Το σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό ήταν οι αγώνες με την Μπαρτσελόνα όπου μετά τον αποκλεισμό τους διόρθωσαν τα λάθη τους με την προσθήκη των νέων αμερικάνων (Κουίν, Κάρι) και προετοιμάστηκαν αγωνίστηκα και ψυχολογικά στον πρώτο τελικό σε σχέση με τον Ολυμπιακό οπού μετά την κατάκτηση της Euroleuague προσπαθεί να γεμίσει της μπαταρίες του με ενέργεια καθώς στο final four του Λονδίνου η απόδοσή τους έφτασε στο κόκκινο.
   Στο μπάσκετ λένε ότι για να κερδίζεις τα μεγάλα παιχνίδια πρέπει να ρισκάρεις. Έτσι και ο Αργύρης Πεδουλάκης στο αμυντικό κομμάτι προκάλεσε τους ερυθρόλευκους να σουτάρουν από τα 6.75m πλην των καλύτερων σουτέρ (Σπανούλης, Παπανικολάου, Περπέρογλου) με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αφήνει τον προσωπικό του αντίπαλο (Κατσίβελης, Σλούκας) αλλά να ασχολείται στο βάθος της άμυνας και να δίνει βοήθειες στους υπόλοιπους κλείνοντας όλη η άμυνα των πρασίνων με αποτέλεσμα να μην δίνει την ευκαιρία τους ερυθρόλευκους να επιβάλουν το παιχνίδι τους πηγαίνοντας σε βιαστικές επιθέσεις και αστοχώντας συνέχεια από τα 6.75m με το ποσοστό να γράφει μόλις 14%. Ο πρωταθλητής Ευρώπης πηγαίνοντας στην λογική ότι η άμυνα είναι αυτή που θα του δώσει το ροζ φύλλο αγώνα έσφιξε και περιόρισε κατά πολύ την δημιουργικότητα και το σκοράρισμα του Δημήτρη Διαμαντίδη με δυναμικά hedge out εντούτοις όμως ο Παναθηναϊκός φάνηκε και σε αυτό το κομμάτι διαβασμένος ανοίγοντας στο set παιχνίδι όπου αυτό του έδωσε καθορίστηκα σουτ και εύκολα καλάθια κάτω από την ρακέτα ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πλάνο του. Επίσης ο έλεγχος των ριμπάουντ είναι ένα από τα κλειδιά του παιχνιδιού καθώς και οι βιαστικές επιθετικές επιλογές των πρωταθλητών Ευρώπης όταν ο αντίπαλός του είχε νεκρά σημεία.
   Η σειρά των τελικών μεταφέρεται στο Ο.Α.Κ.Α με τους πράσινους να έχουν τον πρώτο λόγο στον αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι μετά την ήττα τους θα προσπαθήσουν να επιβάλουν το δικό τους πλάνο όπου σε τέτοιους αγώνες οι παίκτες του ολυμπιακού έχουν αποδείξει για πιο λόγο είναι πρωταθλητές Ευρώπης. Από δω και στο εξής η απορία που δημιουργείτε για τους πράσινους είναι αν το πάθημα τους έγινε μάθημα μετά τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα και φτάσουν στο τέλος με επιτυχία έχοντας ενέργεια και διάρκεια στο παιχνίδι τους ενώ για τους ερυθρόλευκους προαπαιτούμενο είναι κατά πόσο γρήγορα θα ανασυνταχθεί από πλευράς ενέργειας όπου σε συνδυασμό με την διάρκεια σε αγώνες τέτοιων συνθηκών έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
   Φίλοι του μπάσκετ αυτή η απάντηση δεν θα δοθεί εξολοκλήρου το βράδυ της Κυριακής αλλά μόνο την ημέρα που η μία από τις δύο ομάδες σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι…

Ο Μπασκετόφιλος!!!
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24