8 Ιουν 2013

A GOOD DAY TO DIE HARD (2013 – ελληνιστί «Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα»)



Βαθμολογία 2,5 / 5



         
   Άραγε η συγκεκριμένη συνέχεια της δημοφιλούς σειράς ταινιών Die Hard να αποτελεί το κύκνειο άσμα?? Ας ελπίσουμε πως ναι, γιατί αν κρίνουμε από την ποιότητα των τελευταίων επεισοδίων, μάλλον έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο να χαρακτηριστεί…πατάτα!!

            Είπαμε έχει πλησιάσει αυτό το σημείο. Δεν το έχει φτάσει ακόμα. Σε αυτή την ιστορία, ο ήρωας Τζον ΜακΛέιν (Bruce Willies) ταξιδεύει στη Ρωσία για να συναντήσει τον γιό του Τζακ (Jai Courtney)  με τον οποίο δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Άλλωστε δύο Α-Μales στην ίδια οικογένεια δε χωράνε!!! Ο στόχος του είναι να τον σώσει αφού μαθαίνει ότι έχει συλληφθεί από τη ρώσικη αστυνομία. Κάπου εκεί μπλέκονται στην ιστορία μας ρώσοι υπουργοί, πρώην και νυν απατεώνες, το Τσερνόμπιλ, μερικά εκατομμύρια δολάρια και κάτι έγγραφα (που ποτέ δεν βλέπουμε)!! Δεν νομίζω ότι αξίζει να αναφερθώ περισσότερο στην υπόθεση. Όποιος έχει δει ταινίες αυτού του τύπου εύκολα καταλαβαίνει τη συνέχεια που δεν είναι άλλο από πολύ ξύλο, πιστολίδι, κυνηγητό και μικρές πινελιές χιούμορ (έτσι όπως μόνο ο Bruce ξέρει να μας προσφέρει). Πέραν των δύο πρωταγωνιστών, ο μόνος που ξεχωρίζει είναι ο Sebastian Koch στο ρόλο του υπερκακού. Άλλωστε οι υπόλοιποι δε ζουν πολύ ώστε να τους γνωρίσουμε!!!!


            Ποιοτικά, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι οριακά ανεκτή για τους λάτρεις του είδους. Για τους υπόλοιπους…καλύτερα διαλέξτε μια κωμωδία. Γρήγορη σκηνοθεσία με μερικά εντυπωσιακά εφέ (ειδικά η σκηνή με το ελικόπτερο προς το τέλος), σχετικά ασύνδετο και απλουστευμένο σενάριο (αλλά ποιος χρειάζεται το σενάριο όταν έχεις Bruce?) και πέραν των τριών πρωταγωνιστών, αναιμικές ερμηνείες. Στη δράση βοηθάει και η Μόσχα που μας έχει προσφέρει στο παρελθόν μερικά εντυπωσιακά σκηνικά σε ταινίες δράσης και πάντα στους δυτικούς ανέδιδε μια αίσθηση μυστηρίου και υποκόσμου που ενισχύει την ταύτιση με την ιστορία.
          
  Δεν θα έλεγα να μην τη δείτε, μόνο και μόνο για το ιστορικό του θέματος αφού μάλλον αποτελεί την τελευταία ταινία (ή τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω) του brand name που λέγεται Die Hard. Η δράση τουλάχιστον θα σας αποζημιώσε

1 σχόλιο:

who is online

Ad24