7 Ιουν 2013

H MAXH ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ


   Σήμερα στο Σ.Ε.Φ. αναμετρόνται για 8η συνεχή χρόνια 9 τρόπαια Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και συνολικά 18 συμμετοχές σε Final Four τα τελευταία 26 χρόνια. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρόνται στους Ελληνικούς τελικούς για την κορυφή του μπασκετικού Ολύμπου, σε ένα ντέρμπι που τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Ελληνικό αλλά για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και σε ένα πρωτάθλημα που δυστυχώς δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει από πλευράς συγκινήσεων και εκπλήξεων σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα, που η μία ευχάριστη έκπληξη διαδέχεται την άλλη όπως στην Ιταλία, στην Ισπανία και την Τουρκία.
  
Ο πρωταθλητής Ευρώπης των τελευταίων 2 ετών διαδέχεται την πράσινη κυριαρχία δημιουργώντας την δική του δυναστεία επιδιώκοντας να πράξει το ίδιο έργο και εντός συνόρων και να ολοκληρώσει την πιο πετυχημένη από κάθε άποψη 2ετία στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου έχοντας απέναντι του τον κυπελλούχο Ελλάδος όπου περιμένει να αδράξει την ευκαιρία και να πάρει τα σκήπτρα από τον πρωταθλητή κάνοντας μία νέα αρχή για τα επόμενα χρόνια.
   Εκτός από τα τρόπαια και την ιστορία των 2 ομάδων αναμετρόνται οι 2 καλύτεροι παίκτες της Ευρώπης που για τον δικό τους λόγο γράφουν την δική τους ιστορία στο χώρο του μπάσκετ. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων και MVP της φετινής Εuroleague Βασίλης Σπανούλης, όπου το 2010 τάραξε ολόκληρη την Ευρώπη με την μετακίνηση της 10ετίας από το πράσινο στρατόπεδο στο κόκκινο, και ο αρχηγός των Πρασίνων και MVP της Euroleague για το έτος 2011 Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο πρώτος, παίρνοντας με απόλυτη επιτυχία τον ρόλο του ηγέτη οδήγησε τον Ολυμπιακό στην δική του δυναστεία και διαδραματίζοντας μία νέα εποχή για τους ερυθρόλευκους και ο δεύτερος όπου θέλει να οδηγήσει τους πράσινους στην νέα εποχή προσπαθώντας να γκρεμίσει τα όνειρα του αντιπάλου του.
   Η σειρά των τελικών διαφαίνεται να είναι αμφίρροπη. Το φαβορί αυτής της σειράς των τελικών είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης όπου στο Final Four του Λονδίνου απέδειξε ότι μπορεί να παίξει είτε σε υψηλό είτε σε χαμηλό σκορ και σε όποιο ρυθμό επιθυμεί. Με πρώτα όπλα την άμυνα, το transition παιχνίδι και τα αλλεπάλληλα pick nroll που στήνουν τα guard των ερυθρολεύκων με το πρώτο τον Βασίλη Σπανούλη όπου επιλέγει πολλές φορές να τελειώσει μόνος του τις φάσεις είτε με σουτ είτε με drive προς το καλάθι και με στοιχεία την χημεία, την ενέργεια και το πάθος θα προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό του ρυθμό από τον πρώτο κιόλας αγώνα χωρίς να θέλει να αφήσει πολλά περιθώρια στους πράσινους. Οι κυπελλούχοι με την σειρά τους μετά την φυγή του Mπανκς και τον ερχομό του Κουίνς και θέλοντας να σπάσει την έδρα του αντιπάλου του θα προσπαθήσει να βάλει πρόσθετους μπελάδες στους πρωταθλητές και πιο συγκεκριμένα στον Γιώργο Μπαρτζώκα καθώς ο προπονητής των πρασίνων, Αργύρης Πεδουλάκης, εκτός από την αθλητικές ικανότητες της ομάδας, που αυτό φαίνεται από την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας και τα στημένα pick nroll του Δημήτρη Διαμαντίδη που συνεργάζεται με αρμονία με τον Λάσμε, θέλει να προσθέσει το καλό σουτ στην περιφέρεια όπου πολλές φορές φέτος οι πράσινοι στερήθηκαν κυρίως στο δρόμο τους προς το Final Four του Λονδίνου. Τα κλειδιά όχι μόνο για αύριο αλλά ολόκληρης της σειράς είναι πολλά. Ο έλεγχος των ριμπάουντ, οι αμυντικές προσαρμογές των ομάδων απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη αντίστοιχα σε συνδυασμό με το περιφερειακό σουτ κυρίως από την θέση 3 είναι μερικά από αυτά τα κλειδιά που θα δώσουν τον πρώτο λόγο προς την κατάκτηση της Ελληνικής κορυφής.
   Με αγωνία περιμένουμε τον πρώτο τελικό της σειράς ελπίζοντας να δούμε δυνατούς τελικούς που πιθανόν να οδηγηθεί σε 5 αγώνες. Μείνετε συντονισμένοι γιατί το πραγματικό μπάσκετ στην Ελλάδα τώρα αρχίζει.. 

Ο Μπασκετόφιλος!!!
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24