17 Μαΐ 2016

My Big Fat Greek Wedding 2 (2016, ελληνιστί «Γάμος αλά Ελληνικά 2»)



Βαθμολογία 2,5 / 5


Κι όμως, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, η Nia Vardalos σε συνεργασία πάντα με την Rita Wilson (την κυρία Hanks δηλαδή) αναβιώνει την τυπική και λίγο υπερβολική ελληνική οικογένεια μέσα από τον θεσμό του γάμου. Και μάλιστα ποιου γάμου; Των παππούδων....φοβερό!!

Η τόσο μεγάλη, τόσο φασαριόζα και τόσο αγαπημένη ελληνική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο σοκ. Ο γάμος των παππούδων, Gus και Maria (Michael Constantine και Lainie Kazan) είναι ουσιαστικά ως μη γενόμενος αφού ο παπάς που τους είχε παντρέψει δεν είχε υπογράψει ποτέ το πιστοποιητικό. Έτσι η τόσο ιδιαίτερη οικογένεια Portokalos ετοιμάζεται για ακόμα έναν εντυπωσιακό, παραδοσιακό και όπα γάμο αφού πρώτα ξεπεράσει τους εγωισμούς του Gus και την ατελείωτη τρέλα της Maria. Επιπλέον, η Toula (Nia Vardalos) και  ο Ian (John Corbett) έχουν να αντιμετωπίσουντην κρίση του γάμου τους αλλά και το γεγονός ότι η μοναχοκόρη τους Paris (Elana Kampouris) επιλέγει να αφήσει την ανυπόφορη (για μια έφηβη) οικογένειά της και να σπουδάσει μακριά τους. Την κατάσταση όπως πάντα σώζει η θεία Voula (Andrea Martin) με την πληθωρική της παρουσία και την αποφασιστηκότητά της. 


Όπως αναμενόταν η δεύτερη ταινία αφιερωμένη στο θεσμό της ελληνικής οικογένειας δεν πλησίασε την επιτυχία της πρωτότυπης. Γιατί παρόλο που κράτησε όλα τα στοιχεία των χαρακτήρων που τους έκαναν τόσο αγαπητούς και τόσο ιδιαίτερους, δεν προσέθεσε τίποτα περισσότερο παρά μια επανάληψη των αστείων καταστάσεων της πρώτης. Τα ίδια στερεότυπα (μεγενθυμένα όπως γίνεται πάντα στις κωμωδίες), οι ίδιοι προβληματισμοί που απλά έχουν μεταφερθεί μια γενιά παρακάτω, οι ίδιες πάνω-κάτω ατάκες. Το καινούργιο που βλέπουμε είναι ο διευρυμένος ρόλος των δύο παππούδων που πραγματικά αποτελούν και το καλύτερο στοιχείο της ταινίας. Η νοοτροπία του παππού Gus (οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για όλα τα καλά του κόσμου) και ο αυθορμητισμός της Maria (Im a hippie!!!) συνθέτουν ένα πολύ γλυκό και ταιριαστό δίδυμο. Πέραν αυτού....ουδέν. Κάτι που αποτυπώθηκε και στο box office αφού δεν πλησίασε καν τις εισπράξεις της πρώτης ταινίας ενώ και οι κριτικές που πήρε ήταν του λιγότερο αδιάφορες. 

Παρόλα αυτά, τουλάχιστον για το ελληνικό κοινό, έχει ενδιαφέρον να δούμε για ακόμα μία φορά πως μας βλέπουν οι ξένοι αλλά και οι Έλληνες 2ης και 3ης γενιάς στην Αμερική. Και αποδεικνύεται ότι έχουμε ακόμα πέραση....!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24