10 Μαΐ 2016

Captain America: Civil War (2016, “Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος”)



Βαθμολογία 4 / 5


Το έφερε από εδώ, το έφερε από εκεί η Marvel, τελικά βρήκε μια παραλλαγή της επιτυχημένης συνταγής «βάζω καμιά 10αριά υπερήρωες στο blender, τους δίνω και έναν κοινό εχθρό και βγάζω μερικά δις δολάρια». Τους έβαλε να παλεύουν μεταξύ τους. Μη φανταστείτε βέβαια καμιά τεράστια έχθρα, αλλά τα θεματάκια τους τα είχαν...

Η ιστορία ξεκινάει από εκεί που μας άφησε η ταινία Avengers: Age of Ultron. Η ομάδα ποθ βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Iron Man επιχειρεί στην Αφρική αλλά μια λάθος κίνηση θα προκαλέσει παράπλευρες απώλειες και θα τεθεί το ζήτημα του ελέγχου των Εκδικητών από τα Ηνωμένα Έθνη. Από τη μια πλευρά ο Iron Man (Robert Downey Jr) που θεωρεί ότι χρειάζεται να μπει ένα φρένο στη δράση των Εκδικητών, από την άλλη ο Captain America (Chris Evans) που θεωρεί ότι έτσι δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Και στη μέση ο –περίπου – κακός της υπόθεσης Bucky ή αλλιώς Winter Soldier (Sebastian Stan)που μόλις ακούσει ένα ρώσικο ποιηματάκι αποτρελαίνεται και σκοτώνει κόσμο. Ο πραγματικός κακός βέβαια είναι ο ταπεινός και εντελώς γήινος Helmut Zemo (Daniel Bruhl) που θέλει να πάρει εκδίκηση από τους Εκδικητές (παράλογοοοοο??) και κάνει το πολύ απλό...τους βάζει να πλακωθούν μεταξύ τους. 


Όσο να ναι μια συνάθροιση τόσων ηρώων και τόσο λαμπερού καστ (εκτός των προαναφερθέντων Evans, Downey συμμετέχουν και η Scarlett Johansson ως Black Widow, o Jeremy Renner ως Hawkeye, o Paul Bettany ως Vision και αρκετοί άλλοι με νέες προσθήκες τον Ant-Man, Paul Judd και τον Tom Holland ως Spiderman Junior) δεν μπορεί παρά να παίζει χωρίς αντίπαλο στα box office. Όταν μάλιστα συνοδεύεται και με μια καλή και σχετικά πρωτότυπη ιστορία (όσο είναι δυνατό αυτό βέβαια μετά από καμιά 40αριά ταινίες υπερηρώων τα τελευταία 10-15 χρόνια....) τότε έχουμε συνδυασμό που σκοτώνει. Επιπλέον, οι χαρακτήρες ακόμα και τις στιγμές της μάχης δεν χάνουν το χιούμορ τους (ειδικά ο Spiderman), με αποτέλεσμα να προσφέρουν αρκετές καλές στιγμές γέλιου. Κατά τα άλλα, τα γνωστά....αρκετή δράση, μαζικές σκηνές μάχης, ιπτάμενοι υπερήρωες, γρήγορες και έξυπνες ατάκες και φυσικά προσμονή για την επόμενη συνέχεια του franchise που αναμένεται εξίσου εντυπωσιακό!

Μια ταινία που αξίζει να δείτε και στον κινηματογράφο αφού αυτό που προσφέρει κυρίως είναι η ατελείωτη δράση σε μεγάλα σκηνικά (τόσοι avengers είναι...θέλουν χώρο για να ξεδιπλωθούν!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24