15 Ιουν 2019

Release Athens 2019 - Day 5: Clutch, Black Rebel Motorcycle Club, Planet of Zeus


Απανωτά τα χτυπήματα του Release Athens 2019 και μετά από Marley, Iggy Pop, Manowar, New Order και ένα σωρό άλλους ήρθε η ώρα για τους επόμενους θρύλους της Rock, τους Clutch να πάρουν σειρά και να γράψουν ακόμα μία αξέχαστη μέρα στο καλύτερο μουσικά καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Τι κι αν είναι μεσοβδόμαδα. Ας αργήσουμε μία μέρα στη δουλειά! Φυσικά δε θα είναι μόνοι τους....

CLUTCH
                                                                Electric Worry (2010)

Οι Clutch δημιουργήθηκαν το 1991 και κινούνται στα όρια του rock και metal χώρου. Στην Ελλάδα θα παίξουν για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο και μάλιστα ως headliners μίας πολύ ενδιαφέρουσας ημέρας. Έχουν κυκλοφορήσει 12 στούντιο άλμπουμ και αρκετά Live άλμπουμ και αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η έντασή τους πάνω στη σκηνή αφού θεωρούνται δικαίως κορυφαίοι perfomers. Μάλιστα θα έχουμε την τύχη να ακούσουμε τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο Book of Bad Decisions (2018) που θεωρήθηκε ένα από τα κορυφαία του είδους του την περασμένη χρονιά.  Τραγουδάρες όπως το Electric Worry, The Mob Goes Wild, The Regulator και άλλα ιστορικά πλέον κομμάτια θα δονήσουν την Πλατεία Νερού.


BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB

                                              Whatever happend to my Rock 'n' Roll (2009)

Το 1998 κάνει την εμφάνισή του ένα γκρουπ με το όνομα The Elements. Είναι οι μετέπειτα BRMC που αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχε και δεύτερο γκρουπ με το αρχικό τους όνομα, αποφάσισαν να τιμήσουν τον Marlon Brando και τη συμμορία του από την ταινία The Wild One του 1953. Το 2001 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο B.R.M.C. και έκτοτε ακολούθησαν ακόμα 7 στούντιο άλμπους με τελευταίο το περσινό Wrong Creatures. Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από τα υψηλά ντεσιμπέλς και την απόλυτη απαξίωση της μόδας. Την Τετάρτη θα ακούσουμε μερικά από τα καλύτερά τους κομμάτια όπως το Whatever Happened to My Rock nRoll, Love Burns, Red Eyes and Tears, Berlin και άλλα. 


PLANET OF ZEUS

                                                                  Leftovers (2011)

Όταν μιλάμε για ελληνικό rock metal ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι οι Planet of Zeus, οι οποίοι από το 2000 έχουν κατακτήσει την ελληνική αλλά και ξένη metal σκηνή. Αφού πέρασαν 4 χρόνια παίζοντας σε διάφορες σκηνές στην Ελλάδα, αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και το καλοκαίρι του 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo cd με τίτλο Loop 430. Η αρχή είχε γίνει και το 2006 είχαμε το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο Eleven The Hard War. Ακολούθησαν ακόμα 3 στούντιο άλμπουμς μέχρι το περσινό Live in Athens που αποδεικνύει την αρτιότητα των shows τους. Στηρίζουν την επιτυχία τους στο γεγονός ότι αποτελείται από 4 εξαιρετικούς μουσικούς που μας δίνουν άρτια live shows. Loyal to the Pack, Leftovers, Vigilante και άλλα πολλά από ένα act που θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά στo line up.

http://www.planetofzeus.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24