12 Ιουν 2019

Σκυτάλη του Τρόμου - Βασίλης Γιαννάκης

Με την υπογραφή της Σοφίας Κραββαρίτη



Βασίλη σε καλωσορίζουμε με χαρά στη "σκυτάλη του τρόμου" και θέλουμε να μας πεις ποιο ήταν το βιβλίο που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη σου και για ποιο λόγο έκανε τη διαφορά από τα υπόλοιπα που έχεις διαβάσει. Υπάρχει κάποιο σημείο στην πλοκή του, που πιστεύεις πως δε θα ξεχάσεις ποτέ; 

Καλησπέρα παιδιά κι ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε ο Γιώργος κι εσείς να συμμετέχω στη σκυταλοδρομία που οργανώσατε. Η αλήθεια είναι ότι οι προλαλήσαντες έχουν προτείνει αρκετά από τα βιβλία που έχουν ενθουσιάσει κι εμένα. Επομένως σκοπεύω να συστήσω στο κοινό ένα από τα έργα που την κοσμοθεωρία μου για τη λογοτεχνία και το φανταστικό γενικότερα. Πρόκειται για τον «Υφαντόκοσμο» του Clive Barker.
Παρά το γεγονός ότι είναι γραμμένο από έναν κορυφαίο συγγραφέα τρόμου, κατατάσσεται περισσότερο στα μυθιστορήματα φαντασίας του. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης μεταξύ δυο νεαρών που ταξιδεύουν στον υπέροχο αλλά και επικίνδυνο κόσμο ενός μαγικού χαλιού που τους ρουφάει στο εσωτερικό του. Αυτό που έχω συγκρατήσει από το συγκεκριμένο έργο είναι πρόκειται για μια πολύχρωμη αφήγηση, γεμάτη από περιπέτειες και κορυφώσεις που χορταίνουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία φαντασίας του Barker όπως είναι το μεγάλο μυστικό θέαμα, η αείπολη, το αρχαίο μυστήριο, Ιμάτζικα κλπ, αλλά θεωρώ τον Υφαντόκοσμο ως το πιο πλήρες και το πιο εμπνευσμένο από αυτά.  Όσους τον έχουν γνωρίσει μόνο μέσα από τα βιβλία του αίματος, τους συνιστώ να ρίξουν μια ματιά και σε αυτά.

Επίσης... ποιος/α θα είναι ο/η επόμενος/η συγγραφέας που θα πάρει από το χέρι σου την... "σκυτάλη του τρόμου;"

Δίχως να χρονοτριβήσω περισσότερο, σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά και παραδίδω τη σκυτάλη σε έναν εκλεκτό φίλο με έχει εντυπωσιάσει με τη γραφή του. Είναι ο Γιώργος Λαγκώνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24