6 Δεκ 2017

"Της Νύχτας Μυστικά" από τη Σμαραγδή Μητροπούλου



Έρχονταν στιγμές που το σκοτάδι της νύχτας τον έκανε να ανατριχιάζει. Έβαζε μουσική για να σπάζει την περίεργη αίσθηση που είχε πως “κάτι”  υπήρχε γύρω του: στο μυαλό του, στο σώμα του, στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του.
Μια παράξενη αόρατη παρουσία… που γινόταν ιδιαίτερα έντονη όποτε προσπάθησε να δημιουργήσει κάποια σχέση.
Γυναίκες που ζέσταιναν τις μοναχικές του νύχτες έφευγαν από κοντά του με το πρώτο φως και δεν ήθελαν να τον αντικρύσουν ποτέ ξανά.
(…………..)

Σκοτείνιαζε.
Σιγά σιγά άρχισε να αναδύεται από τα κύματα ένα ολοστρόγγυλο φεγγάρι. Κι ανέβαινε… όλο ανέβαινε… όλο ανέβαινε… μέχρι να πάρει τη θέση του στον ουρανό.
Άναψε δίπλα του το πορτατίφ και φόρεσε τα γυαλιά του.
Το φεγγαρόφωτο που έμπαινε από τις γρίλιες σχημάτιζε παράξενα σχήματα, δημιουργώντας του την αίσθηση ότι κάποιες σκιές πλανιόνταν γύρω του κρατώντας του συντροφιά. Αυτό μάλλον τον ανακούφιζε, γιατί τις επιζητούσε μέσα στη μοναξιά του, όσο κι αν επέμενε ότι τα είχε βρει μαζί της.
(αποσπάσματα από το καινούργιο βιβλίο μου «Ήχοι στη σιωπή», εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ)

(Τα παραπάνω αποτελούν αποσπάσματα από το νέο βιβλίο της Σμαραγδής Μητροπούλου με τίτλο "Ήχοι στη Σιωπή". Όποιος το επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο από το βιβλιοπωλείο Εκδόσεων Όστρια, Χέυδεν 3, Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα -τηλ παραγγελίες στο 211-2136882- ή φυσικά να το παραγγείλει από όποιο βιβλιοπωλείο επιθυμεί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24