22 Απρ 2017

Resident Evil: The Final Chapter (2017, “Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο)



Βαθμολογία 3 /5

Ήρθε λοιπόν το τέλος για το ορυχείο που λέγεται Resident Evil τουλάχιστον όσον αφορά τις κινηματογραφικές του μεταφορές με την 6η ταινία που υποτίθεται κλείνει την ιστορία της Alice (Mila Jovovich), του δημιουργήματος της εταιρείας Umbrella που ξέφυγε και απέκτησε συνείδηση με αποτέλεσμα να στραφεί ενάντια στους δημιουργούς της.

Εξαρχής η ιστορία με 2 τρόπους θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Είτε με τον ολοκληρωτικό αφανισμό του ανθρώπινου γένους είτε με την εύρεση του αντιδότου που εκτός ότι θα προστάτευε τους ζωντανούς, θα σκότωνε και τους νεκροζώντανους. Ε λοιπόν, οι δημιουργοί είπαν να τα συνδυάσουν αφού η Alice μαθαίνει ότι υπάρχει ένα και μοναδικό φιαλίδιο με το αντίδοτο στα υπόγεια εργαστήρια της Umbrella στη Racoon City αλλά έχει μόλις 48 ώρες για να το πάρει στα χέρια της και να το ξαμολύσει στην ατμόσφαιρα. Έτσι ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου κατά τη διάρκεια του οποίου έχει να αντιμετωπίσει τους στρατιώτες της Umbrella και τον Δρ. Alexander Isaaks (Iain Glen) που βρίσκονται στο κατόπι της, ορδές από νεκροζώντανους που δεν την αφήνουν σε ησυχία και τον χρόνο που λιγοστεύει. Σύμμαχοί της μια ομάδα επιζώντων που έχουν βρει καταφύγιο σε έναν πύργο μέσα στην πόλη με επικεφαλής την παλιά μας γνώριμη Claire Redfield (Ali Larter) Άραγε θα καταφέρει η Alice να σώσει την ανθρωπότητα θυσιάζωντας μάλιστα τον εαυτό της (αφού είναι και αυτή μολυσμένη με τον ιό);


Η ταινία ακολουθεί το καλούπι όλων των προηγούμενων αντίστοιχων ταινιών. Σε γκρι αποχρώσεις, αρκετά σκοτεινή με εντυπωσιακές εκρήξεις και με την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού. Δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα τέλος στην ιστορία, αν και αφήνει ένα μικρό παράθυρο για πιθανή συνέχεια αν και απ’ ότι λέγεται κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Σκηνοθετικά είμαστε στα ίδια με 3 μεγάλες σκηνές δράσης να επικρατούν. Στο δρόμο προς τη Racoon City με τα τεθωρακισμένα και τις ορδές ζόμπι να τα ακολουθούν, στον πύργο και στο υπόγειο εργαστήριο. Το θετικό είναι ότι με ένα σύντομο φλας μπακ εξηγεί πλήρως και την προέλευση του ιού και τον λόγο για τον οποίο αυτός δημιουργήθηκε στα εργαστήρια και πως ξέφυγε εκτός ελέγχου τελικά. 

Σε γενικές γραμμές είναι ένα ικανοποιητικό τέλος για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με το Resident Evil, αρχικά ως videogame και στη συνέχεια ως ταινία. Αυτοί πρέπει απαραιτήτως να το δουν όχι γιατί είναι κανένα αριστούργημα αλλά για να κλείσει αυτός ο μεγάλος κύκλος. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να την αγνοήσουν….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24