20 Απρ 2017

5ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής



Αγαπητοί μας αναγνώστες, έφτασε μια πολύ σημαντική ημέρα για το blog μας. Με αφορμή την επέτειο των 5 ετών από την πρώτη μας ανάρτηση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον 5ο Διαγωνισμό Ελεύθερης Γραφής.


Φέτος όμως, είπαμε να περάσουμε σε άλλο επίπεδο. Αποφασίσαμε μερικές πολύ σημαντικές αλλαγές στους κανόνες του διαγωνισμού με βασικότερη αυτή της ύπαρξης κριτικής επιτροπής που θα αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς και ποιητές, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις φετινές συμμετοχές σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη που οι αναγνώστες ήταν ο βασικός μας κριτής. Βέβαια, και οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν αλλά σε μια παράλληλη διαδικασία που δεν θα επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Είναι μεγάλη μας τιμή που στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):


Ποίηση: Κώστας Βασιλάκος, Σταυρούλα Δεκούλου-Παπαδημητρίου, Ανανίας  Μυτικιώτης και Νίκος Στοφόρος 

Πεζά: Χρήστος Κεσκίνης, Σοφία Κραββαρίτη, Γιώργος Σπανάκης και Μαίρη Τσίλη 

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσουμε τους κριτές και την πορεία τους ώστε να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για πραγματικά αξιόλογους δημιουργούς.


Διατηρείται φυσικά η περσινή καινοτομία των 2 κατηγοριών, των ποιημάτων και των πεζών με έναν βασικό περιορισμό όμως. Τα πεζά θα πρέπει να έχουν λογοτεχνικό περιεχόμενο. Όμως η μεγάλη έκπληξη έρχεται στο θέμα των επάθλων και γενικότερα της επιβράβευσης. Πέρα από τα δώρα των 3 νικητών της κάθε κατηγορίας (όπως κάθε χρόνο), τo blog μας σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Γράφημα», που θα είναι ο χορηγός του φετινού διαγωνισμού, θα προχωρήσει στην κυκλοφορία μιας ανθολογίας η οποία θα περιλαμβάνει τα 10 καλύτερα πεζά και ποιήματα του διαγωνισμού. Έτσι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα λογοτεχνικά τους παιδιά δημοσιευμένα σε μια πολύ ιδιαίτερη ανθολογία. 

Εν ολίγοις, όσον αφορά τους όρους του διαγωνισμού:


  1. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μας στείλει μέχρι 2 συμμετοχές συνολικά και στις 2 κατηγορίες στο mail koalakia2012@gmail.com με την ένδειξη «Για τον 5ο Διαγωνισμό Ελεύθερης Γραφής». 
  2. Τα πεζά θα πρέπει να έχουν έκταση μέχρι 1.500 λέξεις και λογοτεχνικό περιεχόμενο ενώ στα ποιήματα δεν υπάρχει περιορισμός λέξεων και θέματος.
  3.  Τα κείμενα δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί ή να έχουν πάρει μέρος σε άλλο διαγωνισμό ώστε να διασφαλιστεί η ανωνυμία προς τις κριτικές επιτροπές. 
  4. Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των συμμετοχών είναι η 31η Μαϊου 2017. 
  5. Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, τα κείμενα που θα πληρούν τους όρους θα διαβιβαστούν στους κριτές ανώνυμα ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων. 
  6. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τις επιτροπές, θα ακολουθήσει δημοσίευση των κειμένων στο blog όπως γίνεται κάθε χρόνο αφού στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να παρουσιάσουν το έργο τους. 
  7. Με το τέλος της ανάρτησης όλων των συμμετοχών θα ακολουθήσει ψηφοφορία των αναγνωστών που όμως δεν θα προσμετρηθεί στην κατάταξη. Λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα ανακοινώσουμε στο μέλλον.

Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς πλέον είναι να πιάσετε την πέννα σας (ή το πληκτρολόγιο) και να αποτυπώσετε στο χαρτί τα συναισθήματά σας, τη φαντασία σας και τις σκέψεις σας. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια είναι συγκινητική και πολύ σημαντική για εμάς και φέτος περιμένουμε να σπάσουμε το περσινό ρεκόρ συμμετοχών.

ΥΓ: Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με τα διαδικαστικά του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24