24 Απρ 2016

Deadpool (2016, ελληνιστί «....deadpool…..»)



Βαθμολογία 3 / 5 


Βασισμένη πάνω στον πιο αντισυμβατικό ήρωα της Marvel, τον Deadpool δεν θα μπορούσε παρά να είναι αστεία, διασκεδαστική, γρήγορη και περιπετειώδης. Με πολύ διάθεση αυτοσαρκασμού (και για τη Marvel και για τον ίδιο τον πρωταγωνιστή Ryan Reynolds). Φανταστείτε έναν συνδυασμό Iron Man και “Τρελές σφαίρες”….

O Deadpool, κατά κόσμο Wade Wilson (Ryan Reynolds), είναι ένας απόμαχος των ειδικών δυνάμεων των Η.Π.Α. που τσιλιμπουρδίζει αριστερά και δεξιά και κάνει καλές πράξεις, ενώ περνάει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του σε ένα τελειωμένο μπαρ. Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν θα γνωρίσει μια μπαρόβια, την Vanessa (Morena Baccarin), θα την ερωτευτεί τρελά και θα της προτείνει μέχρι και γάμο. Δυστυχώς όμως όπως αναφέρει σε μια από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας, η ζωή είναι μια μιζέρια με διαλείμματα ευτυχίας τα οποία όμως τελειώνουν γρήγορα. Ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο και σαν ύστατο μέτρο αποφασίζει να πάρει μέρος σε πειράματα που μετατρέπουν ετοιμοθάνατους ασθενείς σε υπερήρωες. Δεν υπολόγιζε βέβαια στις παρενέργειες.....


Πραγματικά απροσδόκητη η συγκεκριμένη ταινία. Ουσιαστικά αποτελεί παρωδία των ταινιών της Marvel με τους δεκάδες υπερήρωες και η πλάκα είναι ότι έχει γυριστεί από την ίδια τη Marvel. Χωρίς να υπολείπεται σε εντυπωσιακά εφέ ή σκηνές δράσης όπως στην αρχή στον αυτοκινητόδρομο ή προς το τέλος, στην τελική μονομαχία. Υπάρχει φυσικά το αισθηματικό στοιχείο με τον έρωτα των δύο πρωταγωνιστών, υπάρχει το δίδυμο των κακών (Ajax και Angel Dust ή αλλιώς Ed Skrein και η κουκλάρα και απίστευτα αισθησιακή Gina Carano) και φυσικά πολλοί μα πολλοί σκοτωμοί (αποκεφαλισμοί, πυροβολισμοί και τέτοια...ξέρετε εσείς!). Συχνές είναι επίσης και οι αναφορές σε άλλες ταινίες μέσα από τους γρήγορους διαλόγους με αστεία που χωρίς να είναι προφανή και επιτηδευμένα βγάζουν γέλιο αν και για κάποιον μη Αμερικάνο είναι λίγο δύσκολο να τα παρακολουθήσει αφού αναφέρονται διάφοροι διάσημοι τους οποίους δεν γνωρίζουμε (σκεφτείτε να λέω εγώ ανέκδοτα για τη Μενεγάκη και να πρέπει να γελάσει με αυτά ένας Τεξανός...δεν παίζει!!).  Ο Reynolds τέλος αποδεικνύει ότι δεν κάνει καριέρα μόνο με την εμφάνισή του (όπως αναφέρει κάποια στιγμή αυτοσαρκαζώμενος στην ταινία) αλλά το έχει μια χαρά. Εντάξει, μην περιμένετε ηθοποιία για όσκαρ αλλά το υποστηρίζει επαρκώς.

Δεν ξέρω αν αυτοί που την παρακολούθησαν στους κινηματογράφους και την μετέτρεψαν σε τεράστια εμπορική επιτυχία γνώριζαν τι ακριβώς πήγαιναν να δουν. Ίσως περίμεναν μια επανάληψη του Thor ή του Wolverine απλά με άλλον υπερήρωα. Τελικά αυτό που είδαν ήταν μια σατιρική version όλων αυτών, politically uncorrect και ξεκαρδιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24