14 Ιουν 2015

ΦΑΚΕΛΟΣ SUPERLEAGUE...ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΕΣΟΙ-ΔΕΚΑΡΙΑ

Πλέον στο ποδόσφαιρο έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος του φορ περιοχής που πολλές φορές λειτουργεί σαν σκιάχτρο ενώ αντίθετα όλο και μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι μέσοι μιας ομάδας (πλάγιοι επιθετικοί χαφ, δεκάρια) που σηκώνουν το βάρος τόσο της δημιουργίας αλλά και της εκτέλεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως σήμερα κινούνται σε αυτή την περιοχή (Μέσι, Ρονάλντο). Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει αρκετό ταλέντο τόσο από έλληνες ποδοσφαιριστές όσο και από ξένους που έρχονται πολλές φορές ως στοιχήματα και βγαίνουν λίρα εκατό.

Ποιοι πιστεύετε λοιπόν ότι ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα?



Τσόρι Ντομίνγκες (Ολυμπιακός)

Χωρίς να θέλω να επηρεάσω κάποιον, μάλλον ο κορυφαίος του φετινού πρωταθλήματος αφού πήρε από τον χέρι τον μέτριο (συγκριτικά με άλλες χρονιές) ποιοτικά Ολυμπιακό με δυσκολία στη δημιουργία και στο τελειώμα φάσεων και τον οδήγησε σε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Με 18 γκολ και 16 ασίστ τα έκανε πραγματικά όλα...


Νικολάς Μαρτίνες (Παναιτωλικός)


Όλο το παιχνίδι του επιθετικού Παναιτωλικού περνούσε από τα πόδια. Με 10 ασίστ φέτος απέδειξε γιατί...Τεχνική, ταχύτητα, οξυδέρκεια, πάσα...Μόνο το καλό τελειώμα του λείπει για να ολοκληρωθεί. Λέγεται ότι συμφώνησε με τον Ολυμπιακό.

Σίλβα Κλέιτον (Skoda Ξάνθη)

Δεύτερη νιότη ή απλά κούμπωσε καλά σε μια καλοδουλεμένη ομάδα? Όπως και να το δει κανείς, τα 12 γκολ και οι 7 ασίστ του σε κύπελο και πρωτάθλημα τον ανέδειξαν ως έναν από τους κορυφαίους της ομάδας του. 

Κρίστιαν Τσάβες (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ακόμα ένα διακριθέντας από την εξαιρετική ομάδα του ΠΑΣ. Γκολ, ασίστ, δημιουργία αποτελούσε το μυαλό της ομάδας.

Νίκος Καλτσάς (Βέροια)

Στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία της Βέροιας στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, ο Καλτσάς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και με 13 γκολ και 8 ασίστ κέρδισε τη μεταγραφή του στον ΠΑΟ.


Μάρτιν Ρόλε (Αστέρας Τρίπολης)


Πρώτος μεταξύ ίσων στην επιθετική μηχανή του Αστέρα αλλά με τις 11 ασίστ και τα 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ξεχώρισε.

Φακούντο Περέιρα (ΠΑΟΚ)

Από τους λίγους διασωθέντες του φετινού ΠΑΟΚ με σταθερή απόδοση που ήταν βαρόμετρο για την ομάδα. 13 γκολ (μερικά εντυπωσιακά) και 5 ασίστ ήταν το μυαλό του ΠΑΟΚ.


Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος)

Αν κάποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι ο πολύπαθος Πανιώνιος παρέμεινε στην κατηγορία αυτός είναι ο Κολοβός, δανεικός από τον Ολυμπιακό, που ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στη μεσαία γραμμή της ομάδας τou. Για να δούμε αν του χρόνου θα πάρει τις ευκαιρίες που έχει δείξει ότι αξίζει...

Πολλοί και καλοί μέσοι που κάνουν τα πάντα για τις ομάδες τους...δημιουργούν, σκοράρουν, δίνουν έτοιμα γκολ. Ποιοι είναι οι καλύτεροι όμως?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24