4 Νοε 2014

Let’s be Cops (2014, ελληνιστί «Ας παίξουμε τους αστυνομικούς»)



Βαθμολογία 2 / 5


Γιατί να δυσκολεύομαι να βρω μια καλή κωμωδία, που να με κάνει να γελάσω μέχρις δακρύων?? Εγώ φταίω ή απλά δεν φτιάχνουν καλές κωμωδίες?  Από το Ice Age έχω να γελάσω με την ψυχή μου και όσο περνάει ο καιρός αρχίζω να πιστεύω ότι ήταν η τελευταία μου φορά!!! Σαφέστατα και η κωμωδία του Luke Greenfield δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση!
Η ταινία αφηγείται την φαεινή ιδέα δύο 30άρηδων ψιλοαποτυχημένων στη ζωή φίλων και συγκατοίκων να ντυθούν αστυνομικοί σε ένα μασκέ πάρτι (που μόνο τέτοιο δεν ήταν τελικά) που τελικά τους οδήγησε σε μια ανελέητη (χαχαχαχαχαχα) μάχη με μια από τις πιο θανατηφόρες συμμορίες της περιοχής που διακινούσε όπλα, ναρκωτικά, γυναίκες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Φυσικά, στην ιστορία μπλέκονται διαπλεκόμενοι αστυνομικοί, έρωτες (που πας χωρίς το κορίτσι?), πορτορικανοί (ή μήπως τζαμαϊκανοί?) μικροαπατεώνες και μερικοί ακόμα αδιάφοροι χαρακτήρες.

Πολύ αδύναμο σενάριο, με κενά και λίγα αξιομνημόνευτα αστεία σημεία που προκαλούν γέλιο περισσότερο από συνήθεια και όχι επειδή πραγματικά αξίζουν. Σώζουν κάπως την κατάσταση οι 2 πρωταγωνιστές Jake Johnson και Damon Wayans Jr που δείχνουν ότι είναι αξιόλογοι κωμικοί ηθοποιοί. Καρικατουρίστικη η μορφή του κανονικού αστυνόμου (Rob Riggle) που καταλήγει να βοηθάει τους δύο fake ενώ το θηλυκό στοιχείο της υπόθεσης είναι η Nina Dobrev, που έχει κάνει copy-paste το παίξιμο από το The Vampire Diaries. Ένα μεγάλο ερωτηματικό σχηματίστηκε πάνω από το κεφάλι μου όταν είδα τον Andy Garcia στο ρόλο του αρχηγού της αστυνομίας. Είπα….δεν γίνεται να είναι αυτός. Και όμως ήταν. Πείνες που έχουν πέσει….!!!!!!!! Δεν ήταν όλα αρνητικά όμως! Το δεύτερο μέρος της ταινίας συνδυάζει περιπέτεια με κωμωδία και έχει κάποιο ενδιαφέρον, αφού τουλάχιστον η πλοκή δείχνει να πηγαίνει κάπου.

Γενικά, μια μέτρια ταινία που είναι όμως καλή για να περάσει η ώρα, ένα μοναχικό βράδυ κάτω από μια κουβέρτα και με ένα μπωλ ποπ κορν στην αγκαλιά. Βέβαια αν έχετε καμιά γκόμενα στην αγκαλιά (ή γκόμενο αντίστοιχα) μάλλον δεν θα τη δείτε μέχρι το τέλος. Υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24