2 Νοε 2014

1ο Debate : Συμφωνείτε με τον χειρισμό του Δήμου Βόλου στο πρόβλημα με τα αδέσποτα?




Πολλές φορές διαβάζουμε για διάφορα θέματα, σοβαρά και μη, και ενώ θέλουμε να εκφράσουμε την άποψή μας δεν ξέρουμε πως. Τα Koalakia όπως κάνουν εδώ και 2,5 χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να παρουσιάσει τις απόψεις του.  Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία καινούργια ενότητα στην οποία κάθε Κυριακή θα θέτουμε ένα θέμα προς συζήτηση. Από τη μεριά μας θα προσπαθούμε να παρουσιάζουμε και τις δύο πλευρές και οι αναγνώστες μας με τα σχόλιά τους και την ψήφο τους στο γκάλοπ που θα συνοδεύει την ανάρτηση θα καλούνται να πάρουν θέση.

Το πρώτο θέμα που επιλέξαμε να ασχοληθούμε είναι  ένα πρόβλημα που αναγνωρίζετε από όλους στον Βόλο αλλά πρόσφατα, η λύση που επέλεξε η νέα δημοτική αρχή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις και απλούς πολίτες. Το πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορεί στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Το ερώτημα είναι: 

Συμφωνείτε με την πρακτική του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος?

ΝΑΙ γιατί:
   1) Έχω ακούσει περιπτώσεις για επιθέσεις σκύλων σε συμπολίτες μου που προκάλεσαν τραυματισμούς.
    2) Οι αδέσποτοι σκύλοι αποτελούν πολλές φορές εστίες μόλυνσης και είναι φορείς ασθενειών.
    3) Αισθητικά δεν είναι ωραία η εικόνα μιας πόλης γεμάτης με αδέσποτα κατοικίδια που τα έχουν παρατήσει οι ιδιοκτήτες τους. Ειδικά από τη στιγμή που αυτή στηρίζεται στον τουρισμό και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο.
  4)Επιτέλους κάποιος έπρεπε να πάρει μια δύσκολη απόφαση για την επίλυση του προβλήματος θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.


ΟΧΙ γιατί:
      1) Ο χώρος που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο είναι ακατάλληλος να δεχτεί τόσο μεγάλο αριθμό αδέσποτων.
      2) Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα ζώα είναι ήμερα και συντροφεύουν τους περαστικούς.
       3) Είναι επικίνδυνη για τη ζωή των αδέσποτων  η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού σε περιορισμένο χώρο.
       4)  Απαγορεύεται η παρατεταμένη κράτηση των ζώων στα καταφύγια.
      5)  Η αδιάλλακτη στάση της δημοτικής αρχής αποτρέπει οποιαδήποτε συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος. 


Να τονίσουμε ότι αυτά είναι μερικά από τα επιχειρήματα που έχουμε διαβάσει και ακούσει το τελευταίο διάστημα. Οι προσωπικές απόψεις των διαχειριστών του blog δεν αντικατοπτρίζονται  στα παραπάνω επιχειρήματα. 




3 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι όντως μεγάλο και σε αυτό ευθύνονται κυρίως οι ίδιοι οι πολίτες που παρατάνε τα κατοικίδιά τους όταν τα βαρεθούν, χωρίς καν να είναι στειρωμένα! Εν μέρει συμφωνώ με την άμεση λύση του προβλήματος αρκεί το καταφύγιο των ζώων να είναι κατάλληλο πράγμα που δεν το γνωρίζω. και αν δεν είναι θα πρέπει να γίνει. δεν νομίζω ότι το κόστος είναι τόσο μεγάλο να φτιάξουν προφυλαγμένους χώρους και ταίστρες για παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Βόλο και ας είναι -στην πλειοψηφία τους- ήρεμα. Βέβαια, πράγματι, η μακροπρόθεσμη κράτηση τους σε περιορισμένο και μάλιστα ακατάλληλο χώρο, δεν μπορεί να αποτελέσει την οριστική λύση του προβλήματος, αντιθέτως, ενδέχεται να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα όπως π.χ. η δημιουργία εστίας μόλυνσης. Για μένα, το πιο ουσιαστικό ζήτημα και το ζήτημα που πρέπει ο δήμος Βόλου να εξετάσει σοβαρά και να προτείνει λύση, είναι τι γίνεται μετά την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων. Ίσως ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, το οποίο θα δίνει σημαντικά κίνητρα σε οικογένειες που θα υιοθετήσουν ένα από αυτά τα αδέσποτα ζώα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι συμφωνώ! Σημασία έχει το μάζεμα των αδέσποτων και όχι αν αν γίνεται σωστά ή αν τηρούνται οι προδιαγραφές..ψάχνουμε ψύλλους στ΄αχυρα και έχουμε γεμίσει ανεπιθύμητους "ψύλλους'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24