11 Νοε 2014

Αποτελέσματα 1ου DEBATE: ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ?



Να πω ότι το περίμενα? Ψέματα θα πω. Τουλάχιστον όχι  τόσο μεγάλη διαφορά.  Αλλά τελικά φαίνεται ότι οι περισσότεροι (αν και το δείγμα δεν είναι μεγάλο αλλά δίνει τον τόνο) αναγνωρίζουν το πρόβλημα και αναζητούν τη λύση. Είναι η τακτική της δημοτικής αρχής η ενδεδειγμένη? Πιθανότατα να μην είναι γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα ζώα είναι ζωντανοί οργανισμοί που αξίζουν το σεβασμό μας και την προσοχή μας. 

 Αλλά η ακαμψία και η ατολμία της προηγούμενης δημοτικής αρχής σε αυτό το θέμα ( όπως και στα περισσότερα) μάλλον έχει μειώσει τις αντοχές των πολιτών που στη μεγάλη πλειοψηφία τους απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα (και ας μην είναι οι καλύτερες). Κάπως έτσι μεταφράζω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό το αποτέλεσμα που θα δείτε παρακάτω, παρά τις αντιδράσεις (δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό) των φιλοζωικών οργανώσεων και μερίδας του τύπου. Αλλά όπως συνέχεια λέμε, καλή η αντίδραση αλλά πρέπει να υπάρχει και δράση…

Τα αποτελέσματα λοιπόν είναι τα εξής:

Συμφωνείτε με τις κινήσεις του Δήμου Βόλου στο θέμα των αδέσποτων?


Συνολικά ψήφισαν 58 άτομα και σχεδόν το 70% συμφωνεί ή σχεδόν συμφωνεί με την τακτική του Δήμου Βόλου. Αντίθετα το υπόλοιπο 30% διαφωνεί. Θετικό κατά την άποψή μου είναι το γεγονός ότι κανείς δεν απάντησε ότι το θέμα του είναι αδιάφορο αφού θεωρώ ότι όλοι μας ως πολίτες του Βόλου πρέπει να έχουμε άποψη για τα προβλήματά της. 

Επαναλαμβάνουμε ότι το δείγμα είναι μικρό αλλά θεωρούμε ότι δίνει μια ιδέα για το που κινείται μια μερίδα τουλάχιστον της κοινωνίας. Εμείς αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των κινήσεων του Δήμου Βόλου σε δύο τομείς. Τόσο στην περισυλλογή των αδέσποτων από το πολεοδομικό συγκρότημα όσο και την μεταχείρισή τους αλλά και τη μετέπειτα τύχη τους  αφού συγκεντρωθούν στον ειδικά διαμορφωμένο (???) χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24