3 Αυγ 2014

ΝΙΚΗΤΕΣ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΡΑΦΗΣ!!!



Έφτασε η στιγμή που όλοι, και ιδιαίτερα οι διαγωνιζόμενοι, ανέμεναν με αγωνία. Μετά από σχεδόν  3,5 μήνες από την ανακοίνωση του διαγωνισμού μας με αφορμή τα 2 χρόνια από την δημιουργία του blog μας, ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν οι 3 νικητές όπως αυτοί επιλέχθηκαν τόσο από τους αναγνώστες μας (κατά 60%) όσο και από τη συντακτική ομάδα του blog (40%). Αυτό έγινε για να ενισχυθεί η αξιοπιστία του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση από τους συντάκτες είχε πραγματοποιηθεί αρκετές ημέρες πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία ώστε να μην επηρεαστούμε από τα αποτελέσματα αυτής!
Όπως θα διαπιστώσετε, η πρώτη θέση δεν αμφισβητήθηκε σχεδόν καμία στιγμή αφού τόσο οι αναγνώστες όσο και οι συντάκτες του blog είχαμε την ίδια άποψη. Από εκεί και κάτω όμως οι διαφοροποιήσεις ήταν σημαντικές αν και η γνώμη του κοινού είχε μεγαλύτερη βαρύτητα τελικά.

Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα…..


3η ΘΕΣΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΒΟΥΛΙΕΡΗ
 «ΣΚΟΤΑΔΙ» με ποσοστό 5,40%
Το συγκλονιστικό ποίημα της Νάσιας κατάφερε το ακατόρθωτο…να τερματίσει στην 3η θέση χωρίς να είναι στις 3 πρώτες προτιμήσεις ούτε του κοινού, ούτε των συντακτών αλλά συνολικά να είναι πολύ ψηλά και στις 2 βαθμολογίες και να συγκεντρώνει πολύ καλά ποσοστά.


2η ΘΕΣΗ
ΑΛΕΞΙΑ ΒΛΑΡΑ
 «ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗ» με ποσοστό 6,05%
Το μάθημα ζωής της Αλεξίας ήρθε πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των αναγνωστών (3ο καλύτερο) αλλά άγγιξε και τις καρδιές των συντακτών που το κατέταξαν στις πρώτες θέσεις. Αποτέλεσμα συνολικά η 2η θέση για ένα υπέροχο κείμενο!




1η ΘΕΣΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΑΪΜΑΚΑΜΗ
«ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ» με ποσοστό 31,96%
1ο και με διαφορά τόσο από τους αναγνώστες όσο και από τους συντάκτες ήρθε ένα κείμενο που περιγράφει μια αληθινή αλλά ταυτόχρονα και λυπηρή κατάσταση…αυτή του παιδαγωγικού μας συστήματος. Λαμβάνει μεγαλύτερη αξία μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι γράφηκε από μια κοπέλα που μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο και δείχνει ωριμότητα και σοβαρότητα σκέψης. Απλά….ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Παρακαλούνται οι νικητές να επικοινωνήσουν μαζί μας με mail στο οποίο να αναφέρουν τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσής τους ώστε να αποσταλλούν τα δώρα!!
 
Για το ιστορικό του θέματος, αξίζει να παραθέσουμε την τελική κατάταξη των πρώτων 10 κειμένων μετά τον συμψηφισμό των 2 βαθμολογιών. 


Α/Α
ΤΙΤΛΟΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
1
Το τελευταίο παραμύθι για καληνύχτα
Τριανταφυλλιά Καϊμακάμη 
2
Κεφάλαιο Ζωή
Αλεξία Βλάρα
3
Σκοτάδι
Αθανασία Βουλιέρη
4
O γεράκος
Τσιτσικάου Μαρία Ευαγγελία
5
Μπλε Μελαγχολία: Tα Μπλουζ
Τάσος Παπαναγιώτου
6
Παναγία Πάφου
Βλαδιβάλια Κωνσταντίνου
7
Ένας φαύλος κύκλος
Αλεξία Βλάρα
8
Κριτική θεατρικής παράστασης "Ιλιάδα"
Θεόδωρος Προπατορίδης
9
Σκοτεινή Κληρονομιά
Αναστασία Κατσιούλη
10
Τότε που τραγουδούσαν οι Θεοί
Νικολέτα Κατσιούλη

Φυσικά, όποιος το επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για την ψηφοφορία και για την κατάληξη του κειμένου του με προσωπικό μήνυμα στο blog μας, απλά θεωρούμε πιο σωστό να μην δημοσιεύσουμε όλη τη λίστα με τα κείμενα. Οι διαφορές άλλωστε, πέραν της πρώτης θέσης, ήταν πολύ μικρές τόσο στην ψηφοφορία του κοινού όσο και των συντακτών γι’ αυτό παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στην τελική κατάταξη!!

Ελπίζουμε να ευχαριστηθήκατε τον διαγωνισμός μας όσο τον χαρήκαμε εμείς. Ήταν μεγάλη μας τιμή να έχουμε στο blog μας τόσο ωραία κείμενα, με τόσο μεγάλη ποικιλία θεμάτων και απόψεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν στεναχωρήσαμε κάποιον με τα αποτελέσματα. Άλλωστε ο διαγωνισμός είχε ως κύριο στόχο να ακουστούν απόψεις και να εκφραστούν καλλιτεχνικές ανησυχίες!!

Φυσικά, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με εσάς. Το Blog μας είναι πάντα ανοιχτό σε νέες συνεργασίες με άτομα που επιθυμούν να εκφράζουν τις γνώμες τους ανοιχτά και να τις θέτουν υπό συζήτηση!!
Και πάλι ευχαριστούμε και ελπίζουμε να είμαστε εδώ και του χρόνου τέτοια εποχή και να συζητάμε τα αποτελέσματα του 3ου Διαγωνισμού Ελεύθερης Γραφής που τείνει πλέον να γίνει παράδοση!!!!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!!!!!

3 σχόλια:

  1. Oλοκληρωσατε ακοαμ ενα πτυχημενο διαγωνισμο koalakia μπραβο παντα τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας αλλά και τους συμμετέχοντες για τα υπέροχα κείμενα που έστειλαν και ανέβασαν το επίπεδο του διαγωνισμού τόσο πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24