15 Δεκ 2013

Ποιο είναι το αγαπημένο σας Χριστουγεννιάτικο ποπ τραγούδι??



Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος της χαράς, της διασκέδασης, της οικογενειακής ζεστασιάς και η γιορτή της παρέας. Οι περισσότεροι έχουμε από αυτήν την περίοδο τις καλύτερες αναμνήσεις. Η ψυχολογία αλλάζει, βλέπουμε τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίζουμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη από αυτήν που φεύγει.
(Ψηφίστε στο γκάλοπ μας!!!!)

Στο γιορτινό πνεύμα συμβάλλει η μουσική, όπως και σε κάθε ανθρώπινη εκδήλωση. Παίζει πρωταρχικό ρόλο και όλοι μας έχουμε συνδέσει κάποια τραγούδια με τις συγκεκριμένες μέρες. Τραγούδια που μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν κλασικά, που τα ακούμε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και ποτέ δεν τα βαριόμαστε. Όχι γιατί είναι αριστουργήματα της μουσικής αλλά γιατί τα θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και γιατί μόλις τα ακούσουμε (γύρω στις αρχές Δεκεμβρίου ή και λίγο νωρίτερα) σηματοδοτούν την έναρξη της γιορτινής περιόδου.

Ποιο όμως από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα άσματα είναι το χαρακτηριστικότερο για εσάς? Το αγαπημένο που δεν βαριέστε ποτέ να το ακούτε? Που θυμίζει Χριστούγεννα περισσότερο από κάθε άλλο? Το blog μας ετοίμασε μια λίστα με τα 6 πιο γνωστά (κατά τη γνώμη μας) Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σας καλεί να επιλέξετε το αγαπημένο σας (δύσκολη η επιλογή αλλά μην αγχώνεστε, δεν κρίνεται κάτι από αυτή). Φυσικά επειδή υπάρχουν δεκάδες υπέροχα τραγούδια, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσθέσετε τη δική σας απάντηση αν το αγαπημένο σας δεν βρίσκεται στη λίστα μας.

Για να τα δούμε ένα ένα λοιπόν (με χρονολογική σειρά):

1)      “Santa Baby”, Eartha Kitt (1953)
Ένα από τα πιο παλιά και πιο πολυτραγουδημένα τραγούδια που μιλάει για μια γυναίκα που ζητά από τον Άγιο Βασίλη πολλά και ακριβά δώρα. Είναι από τα ελάχιστα χιτς που γράφτηκε από γυναίκα και έχει τραγουδηθεί σε διάφορες παραλλαγές από πολλές τραγουδίστριες (Madonna, Shakira, Macy Gray, Kylie Minogue, LeAnn Rimes, Miss Piggy!!).


2)      "Rockin Around the Christmas Tree", Brenda Lee (1958)
Μόλις 13 χρονών ήταν η Lee όταν ηχογράφησε ένα από τα πιο κλασικά πλέον χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακούγεται σε πολλές ταινίες με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο και το 2011, με 679.000 «κατεβάσματα», μπήκε στην τέταρτη θέση της λίστας χριστουγεννιάτικων τραγουδιών με διαδικτυακές πωλήσεις. 


3)      "Feliz Navidad", Joel Feliziano (1970)
Προερχόμενο από το Πουέρτο Ρίκο, το συγκεκριμένο τραγούδι με τους απλούς και γλυκούς στίχους του έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή ισπανικά άσματα και αργότερα κατέκτησε και τον υπόλοιπο κόσμο. Από την ASCAP (Αμερικανική Ένωση Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών) αναγνωρίστηκε ως ένα από τα 25 πιο πολυπαιγμένα και ηχογραφημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ανά τον κόσμο. 


4)      "Happy Xmas, War is Over", John Lennon (1971)
Ένα τραγούδι του Lennon και της Ono, ακόμα και Χριστουγεννιάτικο δεν θα μπορούσε παρά να έχει διπλό μήνυμα (στην προκειμένη αντιπολεμικό). Αρχικά προοριζόταν για τραγούδι ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ αλλά με το πέρασμα των χρόνων εντυπώθηκε στις συνειδήσεις μας ως ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι.


5)      "Last Christmas", Wham (1984)
Άπειρες φορές έχουμε ακούσει τον συγκεκριμένο ύμνο των Χριστουγέννων. Τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και χιλιάδες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα από τα πιο εμπορικά τραγούδια όλων των εποχών.


6)      "All I want for Christmas is you", Mariah Carey (1994)
Από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της Mariah Carey  που με την υπέροχη φωνή της απογείωσε ένα πολύ γλυκό χριστουγεννιάτικο τραγούδι αγάπης. Πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφιακές πωλήσεις και υψηλές θέσεις στα charts πολλών χωρών παγκοσμίως. 


Εσείς τι λέτε λοιπόν?? Ψηφίστε στο blog μας!!

2 σχόλια:

who is online

Ad24