19 Μαρ 2013

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για πρόσληψη 186 ελεγκτών στο Υπουργείο Οικονομικών

     Στο πλαίσιο της νέας μας ενότητας που αφορά στην εργασία, αξίζει να αναφέρουμε λίγα λόγια για τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά την πρόσληψη 186 ελεγκτών στο Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι μαζί με ακόμα 1.800 μεταταχθέντες θα δημιουργήσουν ένα σώμα με αρμοδιότητες που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια ελέγχου πόθεν έσχες, τον υπολογισμό ΦΠΑ στους φορολογούμενους που δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, τον έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων και  εύπορων φορολογούμενων.
     Οι θέσεις αφορούν μόνιμο προσωπικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με αυξημένα τυπικά προσόντα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του ΑΣΕΠ, ζητούνται 60 άτομα με πτυχίο νομικής και ακόμα 126 με πτυχίο οικονομικών. Εκτός από τη γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και την άριστη γνώση της αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας προαπαιτούμενη θεωρείται και η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο φορολογικό δίκαιο, στην πολιτική δικονομία, στο αστικό δικονομικό δίκαιο, στην ελεγκτική, στη λογιστική ή στη χρηματοοικονομική ή διετής εμπειρία στα παραπάνω αντικείμενα. Μέσα στο Μάρτιο ή αρχές Απριλίου (γιατί όπως ξέρετε το ελληνικό δημόσιο έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το χρόνο) αναμένεται να δημοσιευτεί το αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μάλιστα ενδέχεται να εγκαινιαστεί ένα νέο σύστημα κατάθεσης δικαιολογητικών με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να γλιτώσουν οι υποψήφιοι χρόνο και χρήμα. Τέλος, οι θέσεις θα έχουν ως έδρα την Αθήνα.
       Αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή αφού οι άνεργοι πτυχικούχοι κάνουν ουρές στον ΟΑΕΔ. Λέτε να δημιουργηθεί πρόβλημα στις καφετέριες?? Γιατί οι περισσότεροι σερβιτόροι πλέον έχουν τουλάχιστον δύο πτυχία ο καθένας!!!

Μόλις υπάρξουν νεότερα, θα ενημερωθείτε πάραυτα!

Προς το παρόν δείτε αυτό:
 

2 σχόλια:

  1. Λίγο ατυχές το σχόλιό σας στο τέλος του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όμως είναι η αλήθεια και σου το λέω από προσωπική εμπειρία. Ξέρω αρκετά άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά που σπούδαζαν 5-6 χρόνια και δούλευαν σε άσχετες δουλειές με το αντικείμενό τους!

      Διαγραφή

who is online

Ad24