27 Ιαν 2013

Safe House (2012 – ελληνιστί «Το Κρησφύγετο»)

Βαθμολογία 3 / 5








     Διαβάζεις για πράκτορες CIA, καταζητούμενους, πιστολίδι, Denzel Washington και Ryan Reynolds (για τα κορίτσια της παρέας)…ε, δε θέλει και πολλή σκέψη αν θα την νοικιάσεις. Και καλά θα κάνεις!!!
    Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα, εύπεπτη και γρήγορη περιπέτεια που θα σε κρατήσει άνετα σε εγρήγορση τις 2 περίπου ώρες που διαρκεί. Ο Denzel υποδύεται έναν πρώην πράκτορα της CIA που έχει αυτομολήσει και εργάζεται σόλο πλέον και φυσικά τον κυνηγάνε όλες οι μυστικές υπηρεσίες του κόσμου. Ο Ryan είναι ένας νεαρός και άπειρος πράκτορας που έχει πάρει δυσμενή μετάθεση (μαζεύει μόρια – φανταστείτε κάτι σαν την Ανάφη των δικών μας εκπαιδευτικών) στη Νότιο Αφρική ως «επιστάτης» (Housekeeper) για ένα από τα κρησφύγετα των Η.Π.Α. στη χώρα. Η δουλειά του να σφουγγαρίζει, να συγυρίζει και να προσέχει το κρησφύγετο. Και εκεί που κοντεύει να κλείσει χρόνο κάνοντας….τίποτα του ήρθαν όλα μαζεμένα. Μεταφέρεται στο κρησφύγετό του ο Denzel που εν τω μεταξύ έχει παραδοθεί (θα δείτε γιατί) και γίνεται ο κακός χαμός!! Αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό και ξεδιπλώνεται μια υπόθεση που θυμίζει Kramer VS Kramer

       
     Ενδιαφέρουσα πλοκή (όχι κάτι συγκλονιστικό) αν και αρκετά προβλέψιμη, γρήγοροι ρυθμοί, καλές ερμηνείες (αν και ο Ryan είναι μονίμως δακρυσμένος και πανικοβλημένος όντας άπειρος και σκουριασμένος – μου ήθελες και high profile θέση τρομάρα σου). Η ταινία διαδραματίζεται κατά βάση στο Cape Town της Νοτίου Αφρικής που δίνει ένα άλλο ενδιαφέρον στην ταινία. Ειδικά οι σκηνές που είναι γυρισμένες στις φτωχογειτονιές θυμίζουν District 9 και βραζιλιάνικες φαβέλες μαζί. Η σκηνοθεσία (Daniel Espinosa) δεν προσφέρει κάτι συγκλονιστικό αλλά δένει πολύ καλά με το πνεύμα της ταινίας ενώ για το σενάριο τα είπαμε (David Guggenheim – το μουσείο τι το έχεις είπαμε??). Σίγουρα μονοπάτια από κάθε άποψη δηλαδή!
     Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος στον οποίον αρέσουν οι περιπέτειες και δεν θα την έβλεπε άνετα. Όσο για την εγγύηση που λέγεται Washington, είναι σαν το καλό κρασί. Αειθαλής, ακόμα και στα 60 του (σχεδόν), δείχνει άνετος με ό,τι ρόλο αναλάβει και γοητευτικός σε κάθε του κίνηση. Respect….!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Μου άρεσε πάρα πολύ η ταινία. Θα της έβαζα 4/5, όχι γιατί είναι κανένα αριστούργημα της έβδομης τέχνης, αλλά είχα πολύ καιρό να δω μία τόσο καλή περιπέτεια. Μπορεί να είναι κοινότυπη, αλλά πέρασα ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24