5 Ιαν 2013

John Carter (2012-ελληνιστί «Γιάννης Καρτερίδης» - πλάκα κάνω «John Carter- Ανάμεσα σε δύο κόσμους»)



Βαθμολογία 3 / 5 (σε 3D υποθέτω ότι κερδίζει μισή μονάδα ακόμα)



     Δυσκολεύομαι να εκφέρω άποψη. Είδα (σε δύο δόσεις είναι η αλήθεια) μια ταινία που προσπαθεί να παρουσιαστεί ως έπος ή κάτι ανάλογο αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά. Από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα από τις 2 και κάτι ώρες που διαρκεί.
      Στα της υπόθεσης….ο John Carter (Taylor Kitsch) είναι βετεράνος του αμερικάνικου εμφύλιου και μετά από μια σύντομη περιπέτεια στη γη βρίσκεται με μαγικό τρόπο στον Άρη (τον πλανήτη ντε) ανάμεσα σε τρία στρατόπεδα. Τα δύο αποτελούνται από ανθρώπους και το τρίτο από κάτι εξωγήινους (φανταστείτε τους Avatars αλλά σε καφεπράσινο). Αφού καταφέρνει να γίνει μέλος των καφεπράσινων εξωγήινων, ερωτεύεται την εντυπωσιακή πριγκίπισσα Deja Thoris (Lynn Collins) των ανθρώπων και προσπαθεί να τη σώσει από ένα οδυνηρό αλλά αναγκαστικό προξενιό που σκοπό είχε να αποτρέψει τον πόλεμο. Στο μέτριο κατά τα άλλα καστ ξεχωρίζει ο Willem DaFoe που αν δε διάβαζα ότι συμμετέχει δε θα έπαιρνα χαμπάρι μιας και παίζει έναν από τους ψηφιακά δημιουργημένους εξωγήινους. Καλός ο Kitsch στο ρόλο (βοηθάει πολύ φυσικά η εντυπωσιακή σωματική του διάπλαση και το γεγονός ότι είναι ντυμένος μονίμως σαν ινδιάνος – ίσως λόγω του κόκκινου πλανήτη???- για να φαίνονται τα μούσκουλα) όπως και η Collins (επίσης λόγω εμφάνισης). Αρκετά καλά τα γραφικά της Pixar (μετά το Wall-e και τον Nemo είπε να το σοβαρέψει το πράγμα λίγο) με εντυπωσιακά σε ορισμένες περιπτώσεις σκηνικά. Ευχάριστη πινελιά η παρουσία ενός σκύλου (?) των εξωγήινων που προκαλεί γέλιο.


        Γενικά αρκετή δράση, δεν ξέρω αν καταφέρνει να μεταφέρει με πειστικό τρόπο το παραμύθι πάνω στο οποίο στηρίζεται ("A Princess Of Mars" του Edgar Rice Burroughs) μιας και δεν το έχω διαβάσει αλλά καταφέρνει να σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο. Ωραίος επίσης ο συνδυασμός των ρετρό εικόνων με τον μελλοντικό χαρακτήρα του πλανήτη Άρη. Είναι μια ταινία που αξίζει να τη δει κανείς σε 3D λόγω των αρκετών εντυπωσιακών σκηνών της. Πάντως αν και το προσπαθεί, Avatar δεν είναι….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24