19 Απρ 2012

The Grey (ελληνιστί χμμμμ "The Grey")


Βαθμολογία: 3.5 /5
Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση που με βασανίζει το τελευταίο διάστημα και θα ήθελα μια απάντηση. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και το πλαίσιο των σχολίων από κάτω. Feel free to use it!!! Η ερώτησή μου είναι σε πόσους από εσάς αρέσει το νέο στυλ του Liam Neeson, ο οποίος στις τελευταίες του ταινίες ανακάλυψε τον macho χαρακτήρα του??? Όχι ότι δεν έπαιζε και παλαιότερα σε περιπέτειες αλλά πλέον είναι και το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας.
            Όσοι από εσάς γνωρίζετε ότι σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής έχουν συνεργαστεί παλαιότερα στην ταινία «A-Team» μάλλον δε θα θέλετε να δείτε «Τον γκριζούλη». Ε λοιπόν θα κάνετε μεγάλο λάθος. Γιατί μπορεί στην προηγούμενη ταινία να πέσατε κάτω από τα γέλια αλλά σε αυτή θα αναθεωρήσετε. Καταρχάς, λίγα λόγια για το story. Ο πρωταγωνιστής εργάζεται σε μια εταιρία εξόρυξης πετρελαίου και ξεκινάει μαζί με τους συναδέρφους του για τον τόπο εργασίας τους κάπου στην Αλάσκα με αεροπλάνο. Το αεροπλάνο συντρίβεται και οι επιζώντες, εκτός από το κρύο, τους τραυματισμούς, την πείνα κτλ κτλ έχουν να αντιμετωπίσουν και κάτι γλυκά λυκάκια που έχουν τσατιστεί επειδή ενοχλήθηκαν από τους ανθρώπους. Αυτά…!! Τι μόνο αυτά?? Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κάτι περισσότερο αφού η υπόθεση είναι απλή και κατανοητή. Τα αστεράκια η ταινία τα κερδίζει από άλλα θετικά. Πρώτον, ο Neeson. Εμένα μου αρέσει ο νέος Neeson, ο οποίος δίνει άλλη βαρύτητα στους ρόλους που παίζει. Δεύτερον, το εκπληκτικό, λευκό τοπίο της Αλάσκα που δένει τέλεια με το γκρι των λύκων και το κόκκινο του αίματος. Τρίτον, μερικές πολύ δυνατές σκηνές είτε συναισθηματικά (άλλωστε πεθαίνει κόσμος και ντουνιάς) είτε καλλιτεχνικά (όπως η σκηνή της πτώσης του αεροπλάνου που σε κάνει να θες να πιάσεις το μπράτσο της πολυθρόνας για να μην πέσεις). Τέταρτον, το ανατρεπτικό τέλος που δε συμβαδίζει με την κανονική ροή της ταινίας. Πέμπτον, το γεγονός ότι παρά τη φαινομενική ρηχότητα της ταινίας, καταφέρνει να σκιαγραφήσει αρκετά καλά ορισμένους από τους χαρακτήρες με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. Σε αυτό βοηθούν κάποιες παράλληλες σκηνές που ξεκουράζουν το μάτι από την ασπρίλα!!!
            Αν είστε λίγο περιπετειώδεις τύποι, η ταινία θα σας αρέσει αρκετά. Αν πάλι όχι, νομίζω ότι θα βρείτε λόγους να την δείτε και να μη μου κάνετε μήνυση μετά για παραπλάνηση. Την πάτησα μια φορά με το Mulholland Drive (χωρίς να φταίω) και δεν την ξαναπατάω!!!
           

1 σχόλιο:

  1. Τελικά ο Liam Neeson εξελίσσεται σε μια αξιόπιστη επιλογή σε τέτοιου είδους ταινίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24