25 Απρ 2012

Carnage (ελληνιστί «Ο Θεός της Σφαγής»)



 Βαθμολογία: 3/5
Κοιτώντας τις ταινίες στο IMDb η ματιά μου έπεσε στο “Carnage”. Ταινία με πολλά αστεράκια στην κριτική της (7.3/10 αν δεν απατώμαι), υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες, με πολλές αξιώσεις και λέω θα αξίζει τον κόπο! Ρομάν Πολάνσκι στην σκηνοθεσία –όνομα που δεν χρειάζεται συστάσεις-, ωραίο casting με πολλές περγαμηνές, μεγάλη και αναγνωρισμένη καριέρα όπως η Jodie Foster, η Kate Winslet, ο John C. Reilly και ο Christoph Waltz
Tο θέμα της ταινίας είναι η συνάντηση δύο ζευγαριών – γονιών δύο μικρών αγοριών που είχαν κάποιο διαπληκτισμό στο σχολείο- με σκοπό την “επίλυση” του ατυχούς συμβάντος. Και από εκεί αρχίζει η ανάπτυξη της ταινίας...Κατά τη διάρκεια της συζήτησης περί τιμωρίας και σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών, αρχίζουν να εμφανίζονται τα διαπροσωπικά προβλήματα των ζευγαριών. Ζήλεια, αγανάκτηση, συναισθηματική «επανάσταση» είναι μερικά από τα συναισθήματα που κυριαρχούν πάνω στους πρωταγωνιστές…Ψυχωτικοί χαρακτήρες με εθισμούς (η Foster στην τέχνη και στον αυστηρό τρόπο διαπαιδαγώγησης και ο Waltz με την δουλειά του και το κινητό του που κτυπάει ακατάπαυστα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας) που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι»  σε ένα διαμέρισμα.
Η ταινία ανήκει στο είδος της κωμωδίας αλλά προσωπικά βρήκα το χιούμορ αρκετά «βιτριολικό» και σαρκαστικό για τα γούστα μου… Επίσης μία αίσθηση κλειστοφοβίας με διακατείχε καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας μάλλον λόγω της έλλειψης εναλλαγής περιβάλλοντος…Η αλήθεια είναι πως δεν με ενθουσίασε και την βρήκα σχετικά αδιάφορη…Καλός ο Πολάνσκι δεν αντιλέγω, αλλά θαρρώ πως αυτή του η προσπάθεια δεν ήταν και ό,τι καλύτερο… Βέβαια οι περισσότερες κριτικές που απεκόμισε ήταν καλές αλλά not for me. 

Συνεισφορά της φίλης VAG!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24