14 Οκτ 2018

Escape Plan 2: Hades (2018, ελληνιστί «Σχέδιο Απόδρασης 2: Άδης»)


Βαθμολογία 1,2 / 5

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω...από το γεγονός ότι άφησα να περάσουν λίγες μέρες για να γράψω την κριτική και τελικά κατέληξα να έχω διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας από το μυαλό μου (τόσο πολύ μου άρεσε...!!); Από το γεγονός ότι όσο και να έψαξα στα αρχεία του blog, δεν κατάφερα να βρω ταινία με χαμηλότερη βαθμολογία (κάπου υπάρχει αλλά δεν το ζόρισα κιόλας); Θα ξεκινήσω λοιπόν από τα αυτονόητα...ΜΗΝ ΤΗ ΔΕΙΤΕ!!!!
Θα θυμάστε ασφαλώς το πρώτο μέρος της σειρά όπου ο Ρέι Μπρέσλιν οργανώνει μία απόδραση από την πιο ασφαλή φυλακή στον κόσμο. Κάτι αντιστοιχο γίνεται και εδώ, μόνο που ο Μπρέσλιν (κατά κόσμον Sylvester Stallone) διευθύνει κανονική εταιρεία που ειδικεύεται στις αποδράσεις από φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ένας από τους υπαλλήλους του όμως απάγεται και μεταφέρεται στον «Άδη», σε μια σούπερ ντούπερ ουάου φυλακή από την οποία δεν δραπετεύεις με τίποτα! Αν είσαι κοινός θνητός βέβαια...!


Θεωρητικά η ταινία θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χνάρια της πρώτης (που κατά τη γνώμη μου ήταν μια τίμια ταινία δράσης με βασικό πλεονέκτημα την χημεία των Stallone και Arny). Όμως για κακή μας τύχη, αυτό δεν γίνεται. Αδιάφορο σενάριο, κάκιστες οι ερμηνείες των ηθοποιών, τραγική η σκηνοθεσία, πολύ ξύλο χωρίς νόημα και γενικά επικρατεί μία αίσθηση του «άντε να γυρίσουμε και αυτή τη σκηνή να πάμε να φάμε κανένα κοψίδι». Ο Σταλόνε στο πρώτο μέρος βρίσκεται στο background της ιστορίας (μέγα σφάλμα γιατί ακόμα και τώρα μπορεί να αποτελέσει κράχτη σε τέτοιου είδους ταινίες), μόνο και μόνο για να κάνει εντυπωσιακή είσοδο προς το τέλος και να σώσει την παρτίδα. Οι υπόλοιποι παντελώς αδιάφοροι. Καμία συνοχή στην ιστορία μάλλον εξαιτίας του κακού μοντάζ.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ταινία κατευθείαν για τα ράφια του βίντεοκλαμπ (άραγε υπάρχουν ακόμα τέτοια;). Μην χάσετε την ώρα σας αφού θα απογοητευτούν ακόμα και οι λάτρεις του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24