4 Μαρ 2018

Τα OSCARS των αναγνωστών του blog

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 1 μήνα ο διαγωνισμός μας για τα OSCARS 2018. Σας ζητήσαμε να προβλέψετε τους νικητές των 6 βασικών κατηγοριών και να λάβετε μέρος στην κλήρωση για να διεκδικήσετε ένα DVD της επιλογής σας. Πριν μάθουμε όμως τους φετινούς νικητές αλλά και τον τελικό νικητή του διαγωνισμού μας, ας δούμε τα αποτελέσματα του γκάλοπ. Άραγε θα πέσουμε μέσα στις προβλέψεις μας;

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ


Ενώ σε όλες τις κατηγορίες, οι προτιμήσεις σας ήταν ξεκάθαρες, σε αυτή της καλύτερης ταινίας διχαστήκατε αφού δύο ταινίες μοιράζονται την πρώτη θέση. Τόσο η ταινία "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" όσο και το "The Shape of Water" συγκέντρωσαν ποσοστό 34,09% ενώ πολύ μακριά με μόλις 7,95% είναι η ταινία "The Darkest Hour". Μιλάμε για 2 εξαιρετικές ταινίες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά που όμως αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς. 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Δεν υπάρχει ανταγωνισμός αφού ο Guillermo del Toro παρουσιάζει μαγικά ένα παράξενο παραμύθι και κερδίζει με μεγάλη διαφορά τον Christopher Nolan που μας παρουσίασε μία από τις καλύτερες πολεμικές ταινίες των τελευταίων ετών ξεφεύγοντας από την πεπατημένη του είδους. 

 

 Α΄ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Φέτος το βραβείο του Α' Αντρικού Ρόλου θα μπορούσε άνετα να μοιραστεί μεταξύ 2 θρυλικών ηθοποιών, του Gary Oldman, που ως Winston Churchill δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, και του Daniel Day-Lewis που δίνει ερμηνεία ζωής και καριέρας. Όμως ο Oldman κερδίζει αυτή τη μονομαχία σύμφωνα με τους αναγνώστες μας με μεγάλη διαφορά. 





Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ


Ακόμα μία κατηγορία που υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί, Francis McDormand για την έντονη ερμηνεία της στην ταινία "Three Billboards outside Ebbing, Missouri". Και όχι άδικα βέβαια. Από συνήθεια μάλλον οι αναγνώστες μας έδωσαν τη δεύτερη θέση στη βετεράνο των βραβείων, Meryl Streep, αν και φέτος δύσκολα θα είναι η χρονιά της. Στην τρίτη θέση το άλλο φαβορί, Sally Hawkins με 10,23%. 




Β' ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Μία ιδιαίτερα αμφίρροπη κατηγορία όπου ξεχώρισε ο Sam Rockwell με 44,32% αλλά ψηλά στις προτιμήσεις σας ήταν τόσο ο εκπληκτικός Willem Dafoe για την ταινία "The Florida Porject" με 22,73% αλλά και οι Woody Harleson και Richard Jenkins με ποσοστά γύρω στο 14%. 

 

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

Ακόμα μία αμφίρροπη κατηγορία όπου οι κριτικοί παρουσιάζουν ως φαβορί την Allison Janney για την ταινία "Ι, Tonya" και εσείς συμφωνήσατε. Ψηλά κατατάξατε και την εξαιρετική Octavia Spencer  με 23,86% και λίγο πιο πίσω με 14,77% την Laurie Metcalf.



Τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε τους φετινούς νικητές μιας πολύ καλής κινηματογραφικής χρονιάς που χαρακτηρίζεται κυρίως από εξαιρετικές ερμηνείες. Στις 7 Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του δικού μας διαγωνισμού που θα βγει μετά από κλήρωση ανάμεσα στους συμμετέχοντες που συγκέτρωσαν το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στις προβλέψεις τους. Μείνετε συντονισμένοι και μην ξεχνάτε να πηγαίνετε κινηματογράφο!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24