19 Νοε 2016

"Στα Σύνορα του Τρόμου" Part 4

Αφού είδαμε τα 3 πρώτα κείμενα των νικητών του διαγωνισμού από τον οποίο προέκυψε η υπέροχη αυτή ανθολογία, πάμε και στο επόμενο κείμενο. Τέταρτο λοιπόν, στην ανθολογία "Στα Σύνορα Του Τρόμου" ακολουθεί "Το Καταφύγιο" από τον Χρήστο Αραμπατζή, απόσπασμα από το οποίο και σας παρουσιάζουμε.


TO ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

 
«Λίγα πράγματα για το κτίριο στο οποίο πρόκειται να μπούμε.» άρχισε να τους λέει ο Τομ κρατώντας ανοιχτή την κάμερα, καθώς σουρούπωνε. «Υπήρξε για χρόνια στην ιδιοκτησία του αμερικανικού στρατού. Χτίστηκε τη χρονιά 1855 και λειτουργούσε ως κέντρο συντονισμού. Πέρασε στα χέρια της CIA την 1 Ιανουαρίου του 1960, η οποία το χρησιμοποίησε για να φιλοξενήσει πρόωρα συνταξιοδοτημένους και ανήμπορους ανθρώπους που υπήρξαν υπάλληλοι της. Από τότε που το κτήριο πέρασε στην κατοχή της μυστικής υπηρεσίας, έχουν ειπωθεί πολλά. Θεωρίες συνωμοσίας πως το συγκεκριμένο οίκημα ήταν στην πραγματικότητα στην κατοχή της ΝΑΣΑ με σκοπό την εξερεύνηση διαφόρων ευρημάτων από το διάστημα. Τότε ήταν μία εποχή δόξας του διαστήματος και της σελήνης. Μην ξεχνάμε την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στην σελήνη η οποία πραγματοποιήθηκε το 1968 με την περιβόητη φράση του Νηλ Άρμστρονγκ. Οι θεωρίες συνομωσίας συνεχίζονται μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο μέρος. Λέγεται πως κάτι σκοτεινό βρίσκετε στο συγκεκριμένο υπόγειο. Γι’αυτό και ΝΑΣΑ και CIA σφράγισαν και εγκατέλειψαν το κτίριο στις 31 Ιανουαρίου του 1973.»
«Ενάμιση μήνα μετά την τελευταία επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη!» σχολίασε ο Τζακ, σπάζοντας επιτέλους την σκουριασμένη αλυσίδα και ανοίγοντας προσεχτικά την καγκελόπορτα. «Λέτε να είμαστε τόσο τυχεροί ώστε να κάνουμε την ανακάλυψη του αιώνα;»
«Το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει τίποτα εκεί μέσα! Δηλαδή σχεδόν σίγουρο.» μουρμούρισε η Ρομίντα προχωρώντας μπροστά, και μπαίνοντας μέσα στα ψηλά χόρτα.
«Ό,τι και να πεις, η βραδινή εξερεύνηση κάνει το θέμα πιο ενδιαφέρον. Αν και πιο δύσκολο. Αν δεν είχαμε φάει όλη την ημέρα ψάχνοντας για το συγκεκριμένο μέρος, θα μας ήταν πιο εύκολο να δουλέψουμε την ημέρα. Μετά από εσάς μελαχρινή μου κορασίδα» είπε χαμογελώντας στην Τζάνετ, αφήνοντας την να προχωρήσει πίσω από την Ρομίντα. Τελευταίοι στην αυλή μπήκαν ο Τζακ και ο Τομ με τις κάμερες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24