4 Νοε 2016

«Φόνοι στο Μανχάταν» από τους James Patterson και Marshall Karp



Έχοντας ολοκληρώσει το γύρο της Ευρώπης μέσα από την αστυνομική λογοτεχνία, είπα να περάσω και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Μανχάταν του σπεσιαλίστα της αστυνομικής λογοτεχνίας James Patterson.

Αυτή τη φορά συνεργάζεται με τον Marshall Karp και μας παρουσιάζουν μια γκλαμουράτη περιπέτεια των ντετέκτιβ Τζόρνταν και Μακντόναλντ της ελίτ μονάδας της αστυνομίας της Νέας Υόρκης με το κωδικό όνομα RED που έχει ως σκοπό να προστατεύει τις πολλές προσωπικότητες που κατοικοεδρεύουν στο Μεγάλο Μήλο. Φανταστείτε δηλαδή τι δουλειά θα έχουν τη διαβολοβδομάδα που διοργανώνεται ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ και όλο το Χόλυγουντ έχει μετακομίσει στο Μανχάταν. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που κυκλοφορεί ένας (;;) τρελός δολοφόνος που δηλητηριάζει έναν μεγαλοπαραγωγό, σκοτώνει έναν διάσημο ηθοποιό στα γυρίσματα ταινίας και απειλεί να τινάξει στον αέρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τη διοργάνωση. Ο σχεδιασμός των χτυπημάτων είναι ευφυέστατος, τα χτυπήματα χειρουργικής ακρίβειας και ο δολοφόνος άφαντος.

Το βιβλίο είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις να διαβάσεις. Μια καλογραμμένη αστυνομική περιπέτεια χωρίς όμως πολύ φαντασία και εκπλήξεις. Μάλλον έχουν δίκαιο όσοι κατηγορούν τον Patterson ότι πλέον απλά δανείζει το όνομά του σε βιβλία άλλων απλά και μόνο για ένα καλό Lead in στις πωλήσεις. Για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, το βιβλίο είναι καλό, διαβάζεται εύκολα και έχει τον απαραίτητο αριθμό δολοφονιών ώστε να μην είναι πολύ κουραστικό. Επίσης, το κονσεπτ ή μάλλον η προϊστορία του/των δολοφόνου/ων έχει ενδιαφέρον και είναι ταιριαστή στο υπόλοιπο στόρι του βιβλίου. Άλλα μέχρι εκεί....Παρόλα αυτά, υπάρχει χημεία μεταξύ των 2 πρωταγωνιστών του βιβλίου που τυγχάνει να είναι εκτός από άριστοι ντετέκτιβς και πρώην ζευγάρι που σαν από θαύμα έχουν αφήσει (σχεδόν) στο παρελθόν το κοινό τους...παρελθόν!!
Με λίγα λόγια, αν είστε λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας, δεν χάνεται και τίποτα να το διαβάσετε και να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας ψάχνοντας όμως το επόμενο αριστούργημα που θα σας συναρπάσει....και αυτό σίγουρα δεν θα είναι οι «Φόνοι στο Μανχάταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24