25 Ιουν 2014

Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες



Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποια ωραιότερη φράση για να εκφράσω τα συναισθήματά μου για αυτή την θεϊκή νύχτα από την άποψη του Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ. Η Ελλάδα είναι στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και δεν σταματάει να ονειρεύεται. Στις μνήμες μας ξυπνούν εικόνες του 2004. Κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους. Μικροί και μεγάλοι πανηγυρίζουν την πρόκριση σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια. Ο κόσμος χαμογελά μετά από πολύ καιρό λόγω αυτής της ομάδας που μας κάνει να ξεχνάμε τα όποια προβλήματά μας. Αυτή η ομάδα έχει κάτι που δεν το βρίσκεις σε άλλες χώρες. Έχει φιλότιμο!!! Εκεί που όλα είναι εναντίον της μιλάει η ψυχή του Έλληνα! Πραγματικά, όλοι θα θέλαμε να ήμασταν στη Βραζιλία και να γινόμασταν ένα με τα παιδιά της εθνικής. 
 
Οι Έλληνες πανηγυρίζουν την επική πρόκριση



Έξω η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, έξω οι υπερόπτες Άγγλοι, έξω και η Ιταλία με την τεράστια ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μέσα η Ελλάδα και οι λατινοαμερικάνικες χώρες που έδειξαν πάθος και θέληση.
Μια μεγάλη πρόκριση για την εθνική Ελλάδος που θα βρει αντιμέτωπη την φιλόδοξη και αήττητη Κόστα Ρίκα. Μια ομάδα με πολύ ταλέντο και με έναν γνωστό μας στην κορυφή της επίθεσης, τον Κάμπελ. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, κάτι που αυτή την στιγμή δεν απασχολεί κανέναν.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά! Μας έκαναν υπερήφανους για ακόμη μια φορά!
Ο Σάντος ξεκίνησε με ένα 4-3-3 με τον άτυχο Καρνέζη (πήρε την θέση του ο Γλύκος) κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Χολέμπας, δεξιά τον Τοροσίδη, με σέντερ μπακ τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο. Σε ρόλο κυματοθραύστη στα χαφ ήταν ο Μανιάτης με τον επίσης άτυχο Κονέ (πήρε την θέση του ο σκόρερ Σάμαρης) και τον αρχηγό Καραγκούνη να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού. Στις πτέρυγες ήταν οι Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος. Κορυφή στην επίθεση έπαιξε ο ψυχρός εκτελεστής Σαμαράς που με πέναλτι στο φινάλε μας χάρισε απίστευτες στιγμές. 

Άψογο τελείωμα από τον Σάμαρη και 1-0
Ο Σαμαράς πανηγυρίζει το 2-1 στο 92 και γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εθνικής



Αναλυτικά η κριτική των παιχτών:
·   Παναγιώτης Γλύκος: Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Καρνέζη που βγήκε λόγω τραυματισμού. Ήταν πολύ θετικός όταν χρειάστηκε.
·       Χοσέ Χολέμπας: Με διαφορά το καλύτερό του παιχνίδι. Ατελείωτα τρεξίματα και στην άμυνα και στην επίθεση όταν χρειάστηκε. Είχε και μία φοβερή φάση που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ακτής Ελεφαντοστού.
·         Βασίλης Τοροσίδης: Πολλά χιλιόμετρα και για τον άσσο της Ρόμα που ανέβαινε συνεχώς στις αντεπιθέσεις της εθνικής. Είχε και αυτός ένα δοκάρι σε μία σέντρα-σουτ που ήταν προάγγελος του δεύτερου γκολ.
·     Κώστας Μανωλάς: Απροσπέλαστος που με όπλο την ταχύτητά του καθάριζε πολλές φάσεις.
·         Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Έδειξε ότι ανήκει στους ελίτ των καλύτερων αμυντικών. Παίχτης παγκόσμιας κλάσης.
·     Ανδρέας Σάμαρης: Η Χρυσή αλλαγή του Σάντος που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Κονέ. Εκτός από το γκολ που έβαλε ήταν παντού σε όλο το γήπεδο και μοίραζε όμορφα το παιχνίδι.
·         Γιάννης Μανιάτης: Ατελείωτα χιλιόμετρα για το μηχανάκι της εθνικής που πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση μετά από αυτή με την Ιαπωνία.
·    Γιώργος Καραγκούνης: Ένας πραγματικός κάπτεν. Όλοι αναρωτιόμασταν αν αυτός ο παίχτης είναι 37 χρονών. Όργωνε όλο το γήπεδο και μοίραζε αριστοτεχνικά το παιχνίδι. Αν έμπαινε το σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι θα μιλάγαμε για αυτό το γκολ για πολλά χρόνια.
·    Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Απίστευτο παιχνίδι, πολλά τρεξίματα και ωραία τεχνική κατάρτιση από ένα παίχτη που πρέπει να στηριχθεί η αυριανή εθνική.
·         Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Πολλά χιλιόμετρα και για τον Σάλπι που ήταν ο γνωστός εργάτης.
·         Γιώργος Σαμαράς: Το κρύο αίμα της εθνικής. Όταν χρειάστηκε ήταν εκεί να εκτελέσει το πέναλτι. Επίσης, έχει και την ασίστ στον Σάμαρη στο πρώτο γκολ της εθνικής.
·        Φάνης Γκέκας: Προσπάθησε κι αυτός να βοηθήσει στο τέλος στην επίτευξη της μεγάλης πρόκρισης.

       Ορέστης Καρνέζης και Παναγιώτης Κονέ: Δεν έπαιξαν όση ώρα θα ήθελαν λόγω τραυματισμών. Η πρώτη διάγνωση και για τους δύο είναι θλάση.

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στους Κολομβιανούς που δεν κατέβηκαν αδιάφοροι στο τελευταίο τους παιχνίδι, παρόλο που έπαιξαν με 8 αλλαγές. Κατατρόπωσαν τους Ιάπωνες δείχνοντας ότι δίκαια τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου.
Αναλυτικά η τελική βαθμολογία του ομίλου
Κολομβία                         9
Ελλάδα                             4
Ακτή Ελεφαντοστού        3
Ιαπωνία                            1
 
 

 Και στο τέλος πανηγυρίζουν οι Έλληνες: Πανηγύρια από τη Βραζιλία μέχρι το Λευκό Πύργο



Ο ξένος τύπος εκθειάζει την πρόκριση και την ηρωική εμφάνιση της εθνικής:

ü  FIFA: "Το ελληνικό δράμα από το πέναλτι ανέκοψε τους Ιβοριανούς"
ü  France Football: "Η Ελλάδα τιμωρεί την Ακτή Ελεφαντοστού" (ο μέσα τίτλος αναφέρει: "οι Θεοί είναι με την Ελλάδα")
ü  Marca: "Eλληνικό έπος στην Βραζιλία"
ü  AS: "Ένα πέναλτι του Σαμαρά στο 92' οδήγησε την Ελλάδα στη φάση των "16" "
ü  Kicker: "Δυνατά νεύρα ο Σαμαράς, η Ελλάδα προχωρά"
ü  UEFA: "Ο Σάμαρης και ο Σαμαράς έδωσαν την πρόκριση στην Ελλάδα"
ü  BBC: "Η Ελλάδα έριξε νοκ-άουτ την Ακτή Ελεφαντοστού στις καθυστερήσεις"
ü  O' Globo: "Με μόλις δύο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ελλάδα πέρασε"
ü  L' Equipe: "Οι "ελέφαντες" πέφτουν απ' τον Όλυμπο"


 
Η selfie της εθνικής στα αποδυτήρια…
 
By Giovanni

25/6/2014 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24