28 Ιουν 2014

Λευκή Σελίδα (2ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής)

8η Συμμετοχή από την Destiny



Το πρώτο ζεστό βράδυ του καλοκαιριού απόψε που δεν χρειάζεσαι ζακέτα για να την ρίξεις στους ώμους σου.. Συνέπεσε με την πανσέληνο η πρώτη ζεστή νύχτα.
Ρομαντικό…
Την νύχτα αυτή την περιμένανε πολλοί… Το φεγγάρι φαίνεται τόσο μεγάλο και καθαρό, φωτίζει την κάθε κρυφή μας πλευρά. Και την καλή και την κακή μας..
Εξάλλου όλα συνυπάρχουν μέσα μας.
Ένα παγκάκι μπροστά από το λιμάνι λες και φωτίζεται από προβολέα μες την νύχτα. Κάποτε ένα ζευγάρι έδωσε όρκους αγάπης εκεί…
Η μήπως δεν ήταν μόνο ένα?
Όλοι μας κάποτε σε ένα παγκάκι ανοίξαμε την κλειδωμένη καρδιά μας και οι παλμοί μεταμφιέστηκαν σε λόγια, μεγάλα λόγια, αλλά αληθινά, έστω για εκείνη την στιγμή που έπαιρναν ζωή.
Τόσο αληθινά για τόσο λίγο, που όμως ήταν αρκετό!
 Και συνέβαιναν όλα αυτά σε ένα παγκάκι, που για εκείνη την ιερή στιγμή ήταν ο παράδεισος για δυο ψυχές που σπαρταρούσαν όπως πετάγονταν τα ψάρια στην επιφάνεια της θάλασσας.
Τι σου κάνει ένα φεγγάρι…
Κάθισα για μια στιγμή, δεν είναι ωραίο να κάθεσαι για πολύ μόνος σου σε ένα παγκάκι… Στο παγκάκι κάθονται πάντα δυο! Μόνο τότε τους αγκαλιάζει. Τον έναν του φέρεται σκληρά!
 Δεν είναι για έναν το παγκάκι!
Ο προβολέας τώρα έπεσε πάνω μου, καθώς σηκώθηκα να φύγω και ήταν πάνω σε κάθε βήμα. Το φως του έφτανε όλο και πιο βαθειά μέσα μου, το τόσο δυνατό φως του έκαιγε όλα τα ψεύτικα που υπήρχαν, που ήταν τόσο βασανιστικό, μα παράλληλα λυτρωτικό, δεν άφησε παρά μόνο μια λευκή σελίδα.
 Λευκή, ολόλευκη λες και δεν έχει γραφτεί τίποτα πάνω της. Για άλλη μια φορά το φεγγάρι έδειξε την δύναμή του, την ικανότητα του να μπορεί να βρίσκει και να βγάζει στην επιφάνεια ότι και εσύ ο ίδιος δεν ήξερες ότι έχεις.
 Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε δύο επιλογές.
 1η επιλογή: να δεις τα ευρήματα , να τα κοιτάξεις κατάματα, αυτό θα σου δώσει πολύ πόνο ,να τα κατανοήσεις ένα-ένα, να δεχτείς την ύπαρξη τους και να τα πετάξεις στο φως του φεγγαριού, για να βρεις αυτή τη λευκή σελίδα..
2η επιλογή: να κλάψεις από φόβο για αυτά που ανακάλυψες, και το κλάμα να προσπαθήσει να τα ξεπλύνει. Μα θα μουσκευτεί και η λευκή αυτή σελίδα που ψάχνεις για να ξαναρχίσεις. Θα μουσκευτεί τόσο που θα καταστραφεί και το φεγγάρι τότε δεν θα μπορεί να σε βοηθήσει.
Η επιλογή δική μας…
Μια λευκή σελίδα είναι μια δεύτερη ευκαιρία, και θα πονέσεις για να τη βρεις, μα θα σε λυτρώσει!


By Destiny

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24