15 Απρ 2014

Apocalypse Pompeii (2014 - ελληνιστί «Αποκάλυψη στην Πομπηία»)



Βαθμολογία 1,5 / 5 


Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω αυτή την ταινία με μεγάλη αγωνία. Δηλαδή, όχι ακριβώς αυτή αλλά την άλλη, το ξαδερφάκι της που γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα (με τίτλο «Pompeii»). Οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω με αυτή που πέτυχα πρώτη. Αλλά φευ… ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η μία είναι η καλή και η άλλη δεν βλέπεται. Εγώ έπεσα στην δεύτερη….!!!

Βρισκόμαστε στην Πομπηία, την οποία έχει επισκεφτεί ένας πρώην πεζοναύτης (Adrian Paul) με την σύζυγό του (Jhey Castles) και την κόρη του (Georgina Beedle) με αφορμή ένα επαγγελματικό ραντεβού του συζύγου στην περιοχή. Και ενώ ο πατέρας βρίσκεται στο ραντεβού και η μητέρα και η κόρη είναι σε τουρ στην Πομπηία, το ηφαίστειο αποφασίζει να δείξει τα δόντια του και να εκραγεί απειλώντας όλη την περιοχή. Η αρχαία Πομπηία μετατρέπεται σε απαγορευμένη περιοχή και όσοι είναι εκεί θεωρούνται χαμένοι. Αλλά ο μάχιμος πατέρας και η κόρη με τις απίστευτες ικανότητες και γνώσεις της (πρέπει να έκανε πουλάκι μικρή!!!) έχουν αντίθετη άποψη. Έτσι από την πλευρά τους ο καθένας θα ξεκινήσουν μια τιτάνια προσπάθεια για να σωθούν.
Μπορεί να ακούγεται ενδιαφέρουσα, μια καλή περιπετειούλα που θα στηρίζεται στα εφέ και στην ικανότητα των πρωταγωνιστών να μεταδώσουν την αγωνία της επιβίωσης αλλά τελικά δεν πετυχαίνει τίποτα ιδιαίτερο. Οι ερμηνείες είναι κατά βάση ερασιτεχνικές και άνευρες. Το σενάριο παρότι ακολουθεί μια λογική, είναι χωρίς συνοχή και συνεκτικότητα. Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι τα εφέ, που θα έπρεπε να αποτελούν το Α και το Ω της ταινίας είναι το λιγότερο παιδικά.  Χαμηλό μπάτζετ θα μου πείτε…δεν διαφωνώ αλλά εγώ τι φταίω?? «Φταις που την είδες» θα μου πείτε και κάπου εκεί θα με ταπώσετε!!! Δεν αξίζει να κριτικάρει κανείς κάτι άλλο. Δεν υπάρχει ένα στοιχείο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θετικό ή ως δέλεαρ για τον θεατή.
Ο μόνος λόγος που την είδα ήταν γιατί ήμουν με παρέα, οπότε ήταν άκομψο να την κλείσω και να πετάξω και το DVD (αν και η παρέα είχε την ίδια άποψη). Επίσης, επειδή είναι περιπέτεια υπήρχαν στιγμές που ξεχνούσα ότι έβλεπα μια νερόβραστη πατάτα και εστίαζα λίγο την προσοχή μου στην ταινία. Λίγες αυτές οι στιγμές αλλά κατάφεραν να με κρατήσουν για 1,5 περίπου ώρα. Συμβουλή μου…περιμένετε να δείτε το real deal!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24