23 Φεβ 2014

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ & Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ



  
Το τζάμπολ του αγώνα που έληξε με νικητές τους πράσινους 66-62
Η 1η Ευρωπαϊκή πράξη ολοκληρώθηκε, με τους πράσινους να επικρατούν επί των ερυθρολεύκων με 66 – 62.
   Η επιτυχημένη συνταγή των Νταμπλούχων Ελλάδος απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης συνεχίστηκε και σε αυτόν τον αγώνα, με κορυφαίο τον Stefan Lasme αλλά με άξιο συμπαραστάτη, που έμελλε να αποτελεί για ακόμη μία φορά κλειδί των αναμετρήσεων, τον (σχεδόν τραυματία) Roko Ukic.
   Η επικράτηση των πρασίνων σηματοδοτήθηκε από τον έλεγχο του ρυθμού, από το καθαρό μυαλό των τελευταίων 2 λεπτών, πηγαίνοντας ορθολογικά στο low post με κύριο εκφραστή τον Jonas Maciulis και από την αμυντική προσήλωση, αναχαιτίζοντας για ακόμα μία φορά τον ηγέτη των ερυθρολέυκων, τον Βασίλη Σπανούλη, με τις εργατοώρες του Αργύρη Πεδουλάκη να πιάνουν τόπο, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις το σκορ των νικών είναι 7 – 1 υπέρ των πρασίνων. 



Στράτος Περπέρογλου, ο εκ των κορυφαίων του Πρωταθλητή Ευρώπης
   Με το έρμαιος των σκέψεων που καθηλώνει τον Βασίλη Σπανούλη οι ερυθρόλευκοι απέναντι στους πράσινους παρουσίασαν το αναμενόμενο plan b, όπου ακολούθησαν πιστά οι παίκτες του Γιώργου Μπατζώκα επί 38 λεπτά, με αποκορύφωμα στο σημείο που το παιχνίδι πήγε στο 55 – 59 μετά από το τρίποντο που σημείωσε ο Κώστας Σλούκας. Το post-up game, με κύριο εκφραστή τον Στράτο Περπέρογλου και ο έλεγχος των ριμπάουντ δεν ήταν αρκετά για τους ερυθρόλευκους για να χτυπήσουν το διπλό στο Ο.Α.Κ.Α., καθότι ο ρυθμός του αγώνα (πιστώνεται στο αμυντικό transition του Π.Α.Ο.), η επιθετική αφλογιστία του ηγέτη της και το λάθος ένστικτο που ακολούθησαν οι παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης στα τελευταία 2 λεπτά, με βεβιασμένα σουτ χωρίς να πάει η μπάλα στο low post, έδωσε τελικά το κίτρινο φύλλο του αγώνα.        
  
Stephan Lasme, ο κορυφαίος του ΠΑΟ


Μετά το
El Clasico και το τέλος του πρώτου γύρου στους ομίλους του top16 παρουσιάζεται αλλαγή δεδομένων, όχι μόνο για το πλεονέκτημα έδρας αλλά και την συμμετοχή των ομάδων στα playoff, με τον δεύτερο γύρο να αναμένεται εξίσου συναρπαστικός.
    Στον όμιλο του θανάτου η Μπαρτσελόνα όλα δείχνουν να καπαρώνει την πρώτη θέση, όπου ουσιαστικά την οδηγεί στο Final 4 του Μιλάνο. Η δεύτερη θέση πλέον επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι θα την διεκδικήσουν μέχρι τέλους. Με νίκη των πρασίνων επί της Αρμάνι και των ερυθρολέυκων επί της Φενέρ στην επόμενη αγωνιστική (8η), ίσως ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για τους αιώνιους αντιπάλους, όσον αφορά την συμμετοχή τους στα playoff, πράγμα που θα πιστοποιηθεί στην 9η αγωνιστική με ακόμα 2 νίκες επί της Λαμποράλ (Π.Α.Ο.) και της Αρμάνι (Ο.Σ.Φ.Π.) αντίστοιχα, ρίχνοντας ουσιαστικά στο καναβάτσο την Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όπου θα παίξει το τελευταίο της χαρτί διεκδικώντας την 3η ή 4η θέση του ομίλου.

  Στον άλλο όμιλο τα πράγματα απλοποιήθηκαν, όσον αφορά για τις 2 πρώτες θέσεις,  με την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ Μαδρίτης να διεκδικούν την 1η θέση. Η Μακάμπι μετά την ντροπιαστική ήττα που υπέστει στη Μόσχα (100 – 65) βλέπει τις ελπίδες της να εξανεμίζονται, χωρίς ωστόσο να μην μπορεί να αισιοδοξεί για την συνέχεια, καθώς με νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην προτελευταία αγωνιστική του top16 στην NOKIA ARENA μπορεί να την φέρει στην 2η προνομοιούχο θέση. Όσον αφορά την 4η θέση ναι μεν η Γαλατάσαραϊ ελπίζει να την κατακτήσει αλλά οι φετινές εκπλήξεις (Λοκομοτίβ Κούμπαν, Μπάγερν Μονάχου) θα κάνουν τα πάντα για να συνεχίσουν το τρελό τους όνειρο.
   Φίλοι του Μπάσκετ από αυτήν την εβδομάδα μπαίνουμε στην τελική ευθεία, όχι μόνο για το top16 αλλά όλης της Euroleague, με αποκορύφωμα την στέψη του Αυτοκράτορα της Ευρώπης στο Final 4 του Μιλάνου. Γι’ αυτό λοιπόν προσδεθείτε η παράσταση μόλις τώρα αρχίζει...

Ο ΜΠΑΣΚΕΤΟΦΙΛΟΣ!!

3 σχόλια:

  1. Giovanni

    Η αιτία για το ξέσπασμα (έστω και σε λάθος timing...) του Πεδουλάκη.

    http://www.youtube.com/watch?v=PRV-001l_Fc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The easy process required for Snap-On Smile procedures
    is quick and painless, and costs less than dental bridges,
    porcelain veneers or dental implants. Just be vigilant on
    whom will you trust with the enhancement of your pearly whites.
    Equipment: You should make sure that the dentist has all that medical
    equipments that are must for dental implantation process.


    my page :: free dentist (http://cosmeticdentistrytreatment.weebly.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ολυμπιακός είναι σαφώς καλύτερη ομάδα (και το λέει ένας βάζελος αυτό) αλλά ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει το παιχνίδι του ΠΑΟ. Και αυτό του στοιχίζει τα τελευταία 2 χρόνια στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟ με 1-2 αλλαγές στο ρόστερ και λίγο μεγαλύτερη ποικιλία στο επιθετικό του παιχνίδι θα μπορούσε να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο αλλά αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται είναι δύσκολο να βρεθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24