2 Φεβ 2014

OSCAR A’ ΚΑΙ Β’ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ


 
Οι 5 υποψήφιοι για το OSCAR A' Αντρικού Ρόλου
Οι 5 υποψήφιοι για το OSCAR Β' Αντρικού Ρόλου





















Μετά τους κορυφαίους σκηνοθέτες για τους οποίους ψηφίσατε και ακόμα ψηφίζετε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε σύντομα τους υποψήφιους ηθοποιούς για τα OSCAR Α’ και Β’ Αντρικού Ρόλου, δύο από τις σημαντικότερες κατηγορίες των βραβείων. Ιδιαίτερα φέτος, οι δύο κατηγορίες έχουν μεν φαβορί αλλά κανένας δεν έχει αυτονόητο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.


Ας πάρουμε τα πράγματα ιεραρχικά από την κατηγορία που αφορά τους απόλυτους πρωταγωνιστές των ταινιών.

Υποψήφιοι για OSCAR A’ Αντρικού Ρόλου

  1. Christian Bale – American Hustle

Έχοντας εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο 40χρονος Bale εμφανίζεται ως ένα καλό φαβορί για το βραβείο αφού κάνει μια πολύ μεστή και σοβαρή ερμηνεία σε μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Με σημαντικές ταινίες στις πλάτες του («Ο σκοτεινός ιππότης» το 2008 και 2012, «The prestige» το 2006, «Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» το 2001 και το «America Psycho» το 2000) δια γράφει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα που ξεκίνησε το 1986 και εκτινάχτηκε την προηγούμενη δεκαετία.


  1. Chiwetel Ejiofor – 2 Χρόνια Σκλάβος
Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς που δίκαια όμως βρίσκεται σε αυτή τη θέση ο εκπληκτικός Ejiofor έδωσε μια πραγματικά σημαντική ερμηνεία στον δύσκολο ρόλο του σκλάβου. Στην σχεδόν 20χρονη καριέρα του, ο Ejiofor έχει συμμετάσχει σε αρκετές σημαντικές ταινίες, εμπορικές και μη αν και πρώτη φορά ξεχωρίζει τόσο πολύ και φτάνει να διεκδικεί ένα τόσο σημαντικό βραβείο. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες στις οποίες έχει πάρει μέρος είναι το «Amistad» (1997), «Τα παιδιά των ανθρώπων» (2006), «American Gangster» (2007),  «2012» (2009).

  1. Bruce Dern – Nebraska
Η μεγάλη επιστροφή στα OSCAR για τον 78χρονο Dern , η καριέρα του οποίου ξεκινάει από το μακρινό 1960 και έχει προταθεί για το OSCAR Β’ Αντρικού Ρόλου το 1978 για την ταινία «Coming Home». Ιδιαιτέρως πλούσια η καριέρα του αφού ποτέ δεν διαπιστώνονται μεγάλα διαστήματα αποχής από την ηθοποιία.  Από τις τελευταίες πολύ γνωστές ταινίες στις οποίες έχει παίξει ξεχωρίζουν το «Monster» το 2003 και «Django, ο τιμωρός» το 2012.




  1. Matthew McConaughey – Dallas Buyers Club
Ο μέχρι πρότινος χαζοχαρούμενος ηθοποιός που έπαιζε σε χαζοχαρούμενες ταινίες, χαζοχαρούμενους ρόλους τείνει να εξελιχθεί σε έναν αξιοσέβαστο ηθοποιό αφού εκτός από την φετινή εκπληκτική του ερμηνεία στην ταινία «Dallas Buyers Club» (φαβορί για OSCAR σε αρκετές κατηγορίες) έχει συμμετάσχει στο επίσης φετινό «Ο λύκος της Wall Street», «The paperboy» (2012) στο πλευρό των Kidman και Cusack και στο «The Lincoln Laywer» (2011). Μεγάλο φαβορί και όχι άδικα!

  1. Leonardo Di Caprio – The Wolf of Wall Street
Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 1989 και αποκτώντας τεράστια φήμη το 1997 με τον Τιτανικό του Cameron, ο Di Caprio είναι από τις περιπτώσεις των ηθοποιών που συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για καριέρα: ταλέντο και συνεργασίες (συγκεκριμένα μία πολύ σημαντική με τον Martin Scorsese). Πολλές αξιόλογες ταινίες από την ιδιαίτερη «The Beach» το 2000, τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» το 2002, το «Πιάσε με αν μπορείς» το 2002, το «Aviator» το 2004, «Ο πληροφοριοδότης» το 2006, το «Ματωμένο Διαμάντι» την ίδια χρονιά, το εκπληκτικό θρίλερ «Το νησί των καταραμένων» το 2010, το «Inception» επίσης το 2010, «Django, ο τιμωρός» δύο χρόνια αργότερα και τέλος «Ο υπέροχος Gatsby» το 2013. Σίγουρα περισσότερα απ’ ότι θα περίμενε και ο ίδιος!!

Και η δεύτερη κατηγορία όμως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον χωρίς ξεκάθαρο φαβορί αλλά με πολύ καλές ερμηνείες!!

Υποψήφιοι για OSCAR Β’ Αντρικού Ρόλου

  1. Barkhad Abdi – Captain Phillips
Ποιος καλύτερος να υποδυθεί έναν Σομαλό πειρατή από έναν Σομαλό ηθοποιό με πολύ χαρακτηριστική φυσιογνωμία και τόσο ταιριαστό στον ρόλο? Έχοντας την πιο σύντομη καριέρα σε σχέση με τους συνυποψήφιους του, ο Abdi παρουσίασε μια εξαιρετική ερμηνεία, αν και θεωρείται δύσκολο να τιμηθεί τόσο νωρίς με το OSCAR. Μόλις η πρώτη του ταινία με κάποιες συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές να προηγούνται, όλες το 2013.

  1. Jonah Hill – The Wolf of Wall Street
O 30χρονος Hill είναι μία από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς αλλά κέρδισε με το σπαθί του την υποψηφιότητα για την εξαιρετική εμφάνισή του στην ταινία του Scorsese. Από το 2004 και μετά έχει πάρει μέρος σε αρκετές ανάλαφρες κωμωδίες αλλά και σε μερικές σοβαρές όπως το «Moneyball» το 2011 και «Django ο τιμωρός» το 2012. Σίγουρα το αουτσάιντερ της κατηγορίας αλλά και μόνο η συμμετοχή του είναι επιτυχία!

  1. Bradley Cooper – American Hustle
Από το 1999 και το Sex and the City, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της καριέρας του Cooper η οποία εκτοξεύτηκε μετά τη συμμετοχή του στην τριλογία «Hangover». Οι τηλεοπτικές σειρές και οι χαζοαμερικάνικες αισθηματικές κωμωδίες τα τελευταία χρόνια έχουν αντικατασταθεί από ιδιαίτερα καλές ταινίες που του έχουν χαρίσει και συμμετοχή στη διαδικασία των OSCAR. «Οδηγός Αισιοδοξίας» πέρυσι και «Οδηγός Διαπλοκής» φέτος αποτελούν επιλογές που ανεβάζουν κανά 2-3 επίπεδα την καριέρα του Cooper.

  1. Michael Fassbender – 12 Years a Slave
O γοητευτικός γερμανό-ιρλανδός Fassbender τσαλακώνεται, παρουσιάζει έναν αντιπαθητικό χαρακτήρα και καταφέρνει να κερδίσει μια θέση στα OSCAR έχοντας μάλιστα καλές πιθανότητες νίκης. Σχετικά σύντομη η καριέρα του αν αναλογιστούμε ότι είναι ήδη 37 ετών αφού ξεκίνησε μόλις το 2001 με τηλεοπτικές παρουσίες μέχρι να φτάσουμε στο 2006 και τους «300» όπου υποδυόταν τον Στέλιο. Έκτοτε το «Hunger» (2008), «Οι άδοξοι μπάσταρδοι» (2009), «Centurion» (2010), «Χ-ΜΕΝ: Η πρώτη γενιά» (2011), το «Shame» (2011) και το «Προμηθέας» (2012) του δίνουν το χαρακτηριστικό του ηθοποιού – χαμελέοντα αφού μεταλλάσσεται εύκολα από εμπορικός ηθοποιός σε ηθοποιό επιπέδου.

  1. Jared Leto – Dallas Buyers Club

Πολυτάλαντος ηθοποιός και μουσικός (μέλος της πολύ γνωστής μπάντας «30 seconds to Mars») ο 43χρονος (αν και δεν του φαίνεται) Leto εκπλήσσει ευχάριστα και συμπληρώνει ιδανικά τον McConnaughey. Η συμμετοχή του σε θρυλικές ταινίες της τελευταίας 20ετίας τον κατατάσσει ως έναν σημαντικό ηθοποιό που αθόρυβα έχει χτίσει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα. «Η λεπτή κόκκινη γραμμή» το 1998, το «Fight Club» το 1999, το «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» το 2000, το «Δωμάτιο Πανικού» το 2002, το «Αλέξανδρος» το 2004 είναι μερικές από τις σημαντικότερες συμμετοχές του σε ταινίες. Μεγάλο φαβορί κατά την ταπεινή μου γνώμη!

Αυτοί λοιπόν είναι οι υποψήφιοι ηθοποιοί για τα δύο σημαντικά αγαλματίδια. 10 ηθοποιοί για όλα τα γούστα με διαφορετικά backgrounds, διαφορετικές καριέρες, που όμως βρέθηκαν στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή και κέρδισαν μια συμμετοχή στην διαδικασία των OSCAR.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ??


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24