11 Φεβ 2014

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8



   Τις επόμενες ημέρες βαδίζουμε ολοταχώς για την 6η στροφή του top16, με την αγωνία να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς 8 από τις 16 ομάδες θα επιδιώξουν να μπουν στα playoff, με στόχο μία θέση στο Final Four του Μιλάνο.
   Σαφέστατα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο ότι φέτος ίσως παρακολουθούμε, από κάθε άποψη, την πιο συναρπαστική Euroleague των τελευταίων ετών, συνιπολογίζοντας βέβαια τους 2 ομίλους που διαμορφώθηκαν από την regular season, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι σε κάθε αγωνιστική όλες οι ομάδες μας προσφέρουν έντονες συγκινήσεις και μεγάλους αγώνες.
   Τα φετινά φαβορί, για ένα εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στο Μιλάνο, είναι αρκετά αλλά όμως και οι εκπλήξεις δεν λείπουν στην φετινή εξίσωση της Euroleague, με την μπασκετική Ευρώπη να θέλει να έχει στραμμένα στο El Clasico μεταξύ του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και του Νταμπλούχου Ελλάδος Παναθηναϊκό.
   Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς οδεύουμε προς το αποκορύφωμα της διοργάνωσης αλλά και στην φετινή Euroleague οι απαντήσεις είναι για δυνατούς λύτες. Ας πάρουμε κάθε έναν όμιλο ξεχωριστά για να δούμε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία την κατάσταση που επικρατεί μέχρι τώρα.


Τα δυο group του TOP 16
ΟΜΙΛΟΣ Ε
  
 Στον όμιλο φωτιά η Μπαρτσελόνα δείχνει να είναι το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης που ενδεχομένως δεν θα την οδηγήσει απλά μόνο στα playoff αλλά στο Final Four του Μιλάνο, έχοντας ως αβαντάζ τα 3 μεγάλα εκτός έδρας διπλά (Ο.Σ.Φ.Π, Π.Α.Ο, ΦΕΝΕΡ) καθώς επίσης και στο γεγονός στο ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης.
   Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, ο Νταμπλούχος Ελλάδος Παναθηναϊκός και η Αρμάνι Μιλάνο δείχνουν μέχρι στιγμής να διεκδικούν επι ίσοις όροις την προνομιούχο δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, με τις επόμενες 4 αγωνιστικές να φαίνονται καθοριστικές για την συνέχεια, με αποκoρύφωμα το El Clasico που θα διεξαχθεί σε 2 βδομάδες και με το ερώτημα αν οι Ιταλοί θα μπορέσουν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Οι ερυθρόλευκοι μετά την αγωνιστική κάμψη που είχαν τον τελευταίο μήνα δείχνουν να συνέρχονται, ενώ οι πράσινοι θα προσπαθήσουν στην συνέχεια να αποδείξουν ότι φέτος θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω.   
Ακόμα 2 ντέρμπυ αιωνίων προστέθηκαν στο φετινό καλεντάρι
   Όσον αφορά την δυσάρεστη έκπληξη του ομίλου, η Φενέρ στις επόμενες αγωνιστικές θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για το αν θα μπει μέσα στην τετράδα, καθώς η αγωνιστική κοιλιά και οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν την επιτρέπουν να ελπίζει για τις 2 πρώτες θέσεις, καθώς όχι μόνο πρέπει να υπερπηδήσει τον κακό της εαυτό αλλά πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος που έχασε, ξεπερνώντας τις θεωρητικά αδύνατες ομάδες του ομίλου που είναι η Εφές, η Λαμποράλ και η Μάλαγα με την πρώτη, λόγω της καλής φόρμας που διανύει, να θέλει να κάνει την προσπάθεια να δώσει ραντεβού στους 8 και τις άλλες 2 να θέλουν να κάνουν τις ζήμιες του ομίλου, χωρίς ωστόσο να είναι ικάνες να παρουν το εισιτήριο των playoff.
 
Η πολυπόθητη κούπα!!
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ

   Στον 6ο όμιλο οι 2 πρώτες θέσεις φαίνεται να είναι υπόθεση 3 ομάδων. Τον πρώτο λόγο σαφέστατα τον έχουν η Ρώσικη αρκούδα ΤΣΣΚΑ και η Βασίλισσα Ρεάλ, με την ομάδα του λαού Μακάμπι να θέλει να κάνει την έκπληξη διεκδικώντας το πλεονέκτημα έδρας. Το αήττητο της Ρεάλ σταμάτησε μέσα από την σκληρή άμυνα της ΤΣΣΚΑ, δείχνοντας ότι για να πάει στον τελικό της προορισμό που είναι η κατάκτηση του ιερού δισκοπότηρου της Ευρώπης πρέπει να νικά και παιχνίδια μεγάλου βελινεκούς, παίρνοντας ένα πρώτο μάθημα με αντίπαλο έναν συνδιεκδικητή του τίτλου.
   Με τις πρώτες 3 θέσεις να είναι ήδη κατειλλημένες, η τέταρτη θέση θα είναι επίσης υπόθεση 3 ομάδων μεταξύ της Λοκομοτίβ Κούμπαν, της Μπάγερν Μονάχου και της Πρωταθλήτριας Τουρκίας Γαλατάσαραϊ, με τις 2 πρώτες, όποια και αν είναι η τελική τους κατάταξη, να αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις του δεσμού, καθώς είναι η πρώτη τους συμμετοχή στην Euroleague και τους Τούρκους, μετά τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς, να θέλουν με νύχια και με δόντια να σώσουν την Ευρωπαϊκή τους χρονιά περνώντας στα playoff. Κλειδί σε αυτήν την μάχη σαφέστατα θα είναι οι εκτός έδρας νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια αλλά και με αντιπάλους τις 2 θεωρητικά αδύναμες ομάδες του ομίλου την Παρτιζάν και την Ζαλκίρις, όπου όπως όλα φαίνονται δύσκολα θα διεκδηκίσουν μία θέση στην 8άδα.
Palazzo Mediolanum: Το σπίτι του φετινού τελικού
   Αυτή ήταν η μέχρι τώρα εικόνα που διαμορφώνεται στο φετινό και συνάμα συναρπαστικό top16 με τελικό προορισμό την πόλη του Μιλάνο, όπου εκεί θα στεφθεί ο αυτοκράτορας της Ευρώπης, με την ελπίδα η χώρα μας να κατακήσει τον 10ο τίτλο τα τελευταία 18 χρόνια. Για αυτό λοιπόν μείνετε συντονισμένοι, διότι το αληθινό μπάσκετ έχει ήδη αρχίσει...



O ΜΠΑΣΚΕΤΟΦΙΛΟΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24