25 Ιαν 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: BEST (AWARDED) MOVIE!!!!! ΚΕΡΔΙΣΤΕ DVD ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ 2000-2012




Δύο μήνες μετά τον τελευταίο μας διαγωνισμό, και με αφορμή την απονομή των OSCAR στις 2 Μαρτίου, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τον νέο μας διαγωνισμό που θα λατρέψουν οι σινεφίλ αναγνώστες του blog μας. Ο τίτλος σας προϊδεάζει αλλά ιδού οι λεπτομέρειες….
Τρεις τυχεροί που θα αναδειχθούν μετά από ηλεκτρονική κλήρωση θα κερδίσουν από ένα DVD ταινίας που από το 2000 και μετά κέρδισε το OSCAR Καλύτερης Ταινίας. Μιλάμε δηλαδή για τις καλύτερες ταινίες των προηγούμενων 13 ετών τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε εν συντομία στη συνέχεια. Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας θα πρέπει να κάνετε τις εξής απλές κινήσεις:

1) Να κάνετε Like στη σελίδα μας στο fb (εδω)
2) Να κοινοποιήσετε την συγκεκριμένη ανάρτηση που αφορά τον διαγωνισμό
3)Να στείλετε με mail (koalakia2012@gmail.com) ή με μήνυμα στο fb την αγαπημένη σας ταινία από τις 13 που παρουσιάζονται στην ανάρτηση & το ονοματεπώνυμό σας. 

Και που ξέρετε? Μπορεί να μπει στην ταινιοθήκη σας!!! Ως απάντηση από εμάς θα σας σταλεί ένας μοναδικός αριθμός με τον οποίο θα μπείτε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και οι νικητές θα ανακοινωθούν την Κυριακή, 2 Μαρτίου (εντελώς τυχαία, την ημέρα που θα απονεμηθούν τα OSCAR). Χορηγοί επικοινωνίας του διαγωνισμού μας είναι το site www.saveandwin.gr και το site www.ediagonismoi.gr
Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας επίσης είναι το site www.jaba.gr/
Οι ταινίες στις οποίες αναφερόμαστε είναι οι εξής:


2000 – GLADIATOR
Ridley Scott και Russell Crowe δημιούργησαν το 2000 μία από τις επικότερες ταινίες όλων των εποχών που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται. Με 5 OSCAR εκείνη τη χρονιά αποτέλεσε τον πολυνίκη αφού εκτός από αυτό της Καλύτερης Ταινίας, κέρδισε τα OSCAR Α’ Ανδρικού Ρόλου (Russell Crowe), Οπτικών Εφέ, Κοστουμιών και Μίξης Ήχου.




2001 - A BEAUTIFUL MIND
Ακόμα μια ταινία του Crowe σε συνεργασία με τον Ron Howard αυτή τη φορά θριάμβευσε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2002. 4 συνολικά αγαλαματίδια, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β’ Γυναικείου Ρόλου (Jennifer Connelly) και Σεναρίου την κατέταξαν στην κορυφή εκείνη τη χρονιά.




2002 -  CHICAGO
Μουσικοχορευτική πνοή είχαν τα OSCAR εκείνης της χρονιάς αφού το μιούζικαλ «Chicago» κέρδισε αυτό της Καλύτερης Ταινίας και ακόμα 5 αγαλματίδια (Β’ Γυναικείου Ρόλου η Catherine Zeta-Jones, Film Editing, Καλλιτεχνική Οργάνωση, Κοστουμιών και Μίξης ήχου).




2003 - THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING
Ο Peter Jackson και μια πλειάδα από σημαντικούς ηθοποιούς κέρδισαν το OSCAR Καλύτερης Ταινίας για το τρίτο μέρος της αξεπέραστης τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Πραγματικά σάρωσε τα OSCAR αφού κέρδισε συνολικά 11 από αυτά (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Παραγωγής, Καλλιτεχνικής Οργάνωσης, Οπτικών Εφέ, Κοστουμιών, Makeup, Μουσικής, Τραγουδιού και Μίξης Ήχου).


2004 - MILLION DOLLAR BABY
Ο θρύλος του κινηματογράφου Clint Eastwood με την ταλαντούχα Hilary Swank κέρδισαν δικαίως το αγαλματίδιο για την Καλύτερη Ταινία και ακόμα 3, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ‘Α Γυναικείου Ρόλου και Β’ Ανδρικού Ρόλου με τον Morgan Freeman. Παρόλα αυτά το «Aviator» κέρδισε ένα παραπάνω OSCAR αλλά σε λιγότερο σημαντικές κατηγορίες.




 2005 – CRASH
 Ίσως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της δεκαετίας, το «Crash» με τις διάφορες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιστορίες και με βασική πρωταγωνίστρια την Sandra Bullock κατάφερε να κερδίσει 3 OSCAR συνολικά, Καλύτερης Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής.  





2006 - THE DEPARTED
Δύο εκ των φετινών πρωταγωνιστών των OSCAR, κυριάρχησαν και το 2007 αφού Martin Scorsese και Leonardo DiCaprio έδωσαν το στίγμα του τι θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια. Αποτέλεσμα: 4 ΟSCARS, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερης Οργάνωσης Παραγωγής.




2007 - NO COUNTRY FOR OLD MEN
Μια δύσκολη ταινία των αδερφών Coen θριάμβευσε εκείνη τη χρονιά με 4 αγαλματίδια, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου με τον Javier Bardem, και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.






2008 - SLUMDOG MILLIONAIRE
Ακόμα μία μικρή έκπληξη από την υπέροχη όμως ταινία του Danny Boyle που κατάφερε να κερδίσει 8 αγαλματίδια, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερης Οργάνωσης Παραγωγής, Cinematography, Μουσικής, Τραγουδιού, Μίξης Ήχου. Θρίαμβος!!




2009 - THE HURT LOCKER
Μία αμφιλεγόμενη ταινία της ανερχόμενης Kathryn Bigelow ήταν η μεγάλη νικήτρια του 2009 αφού με 6 OSCARS ξεχώρισε άνετα. Καλύτερη ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Οργάνωσης Παραγωγής, Μίξης Ήχου και Ηχητικού Μοντάζ.





2010 - THE KING’S SPEECH
Ένα εκπληκτικό τρίο ηθοποιών (Colin Firth, Helena Bonham Carter και Geoffrey Rush) συνεργάστηκε με τον Tom Hooper και μας πρόσφερε την καλύτερη ταινία του 2010 κερδίζοντας εκτός από το αγαλματίδιο για την Καλύτερη Ταινία ακόμα 3, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου (Colin Firth).



2011 - THE ARTIST
Η πιο ιδιαίτερη ταινία των τελευταίων ετών, η αναγέννηση του βωβού κινηματογράφου του Michael Hazanavicious με τον Jean Dujardin κέρδισε 5 OSCAR, Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Κοστουμιών και Μουσικής.




2012 – ARGO
Ο διπλός ρόλος του Ben Affleck, αυτός του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή γοήτευσε την επιτροπή και έδωσε στην ταινία του το OSCAR Καλύτερης Ταινίας μαζί με αυτά του Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και της Καλύτερης Οργάνωσης Παραγωγής. Παρεμπιπτόντως, η ταινία «Η ζωή του Πι» κέρδισε 4 OSCAR σε εξίσου σημαντικές κατηγορίες εκείνη τη χρονιά. 
(Διαβάστε κριτική της ταινίας εδω)



2013 - ???
Ποια θα είναι άραγε η Καλύτερη Ταινία της προηγούμενης χρονιάς? 9 εξαιρετικές ταινίες συναγωνίζονται ποια θα κόψει πρώτη το νήμα. Θα μάθουμε στις 2 Μαρτίου!


Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό και κερδίστε λοιπόν DVD για την ταινιοθήκη σας. Φυσικά μην ξεχνάτε να ψηφίζετε στα γκάλοπ του blog μας για τα φετινά OSCAR. Γκάλοπ για το OSCAR Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου και φυσικά Καλύτερης Ταινίας θα παρελάσουν από τις σελίδες μας μέχρι την ημέρα της τελετής, 2 Μαρτίου 2014.


57 σχόλια:

  1. Καραγιαννάκης Αιμίλιος26 Ιανουαρίου 2014 στις 12:08 μ.μ.

    2009 - THE HURT LOCKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραίο δώρο! ευχαριστούμε πολύ!
    η ανάρτηση του διαγωνισμού είναι εδώ: http://www.saveandwin.gr/XfVH9
    καλή επιτυχία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2003 - THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καρακατσανη χρυσουλα!KARAKATSANI1977@HOTMAIL.COM !!!!!ARGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπημένη ταινία: 2009 - THE HURT LOCKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένη ταινία: Million Dollar Baby

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αγαπημενη μου ταινεια ειναι ''CHICAGO''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2003 - THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπημένη ταινία: GLADIATOR (2000)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μ αρέσουν όλες οι ταινίες πάρα πολύ αλλά θα προτιμούσα να κερδίσω το "Million dollar baby" ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. gladiator!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Xr. Dimosthenis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24