19 Ιαν 2014

Ποια ταινία θα κερδίσει το OSCAR ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ (Υποψήφιοι και γκάλοπ)???



Ξεκινάμε λοιπόν!!!! Το πρώτο γκάλοπ αφορά το OSCAR Σκηνοθεσίας, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία που δίνετε στον σκηνοθέτη της χρονιάς και πολλές φορές συνδέεται άμεσα με την καλύτερη ταινία της χρονιάς. Μεγάλα ονόματα, ταλαντούχοι σκηνοθέτες, νέοι αλλά και φτασμένοι, διαγωνίζονται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία. Ιδού οι υποψήφιοι και το γκάλοπ…..



1."American Hustle" - David O' Russel
Αρκετά χρόνια στον κόσμο του κινηματογράφου (από το 1987 με μια ταινία μικρού μήκους) αλλά με λίγες και προσεχτικά επιλεγμένες ταινίες στο παλμαρέ του. Μόλις 11 ταινίες έχει σκηνοθετήσει με πιο γνωστές τον «Οδηγό Αισιοδοξίας» το 2012, το «The Fighter» το 2010 και τους «Τρεις Ήρωες» το 1999. Θεωρείται από τα φαβορί με μια ταινία που μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1970, το πνεύμα της οποίας αποτυπώνει με μαεστρικό τρόπο στη μεγάλη οθόνη.



2."Gravity" - Alfonso Cuarron
Από το 1983 σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους, τηλεοπτικές σειρές και τελευταία  μερικές πολύ αξιόλογες ταινίες. Πιο γνωστές το «Μεγάλες Προσδοκίες» το 1998, μία από τις συνέχεις του Χάρι Πότερ («Ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν») το 2004 και «Τα παιδιά των ανθρώπων» το 2006. Ποικιλία στις επιλογές του και σε αυτό το πλάνο καριέρας, σκηνοθετεί μία από τις πιο δύσκολες και τολμηρές ταινίες της χρονιάς, γυρισμένη εξ ολοκλήρου με τη βοήθεια των οπτικών εφέ αφού το σκηνικό τοποθετείται στο διάστημα. Εκπληκτική ταινία, τρομερές κριτικές αφού πολλοί υποστήριξαν ότι θα αποτελεί ορόσημο για τα επόμενα χρόνια και ακόμα ένα φαβορί!!



3."Nebraska" - Alexander Payne
Και αυτός ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με ταινία μικρού μήκους αλλά μόλις το 2002 έγινε ευρέως γνωστός με το «Σχετικά με τον Σμίντ». Ελληνοαμερικάνος (δικός μας όπως συνηθίζουμε να λέμε οι Έλληνες περήφανοι), σκηνοθετεί ιδιαίτερες ταινίες όπως το «Πλαγίως» το 2004 και «Οι απόγονοι» το 2011 και θεωρείται ένας από τους ποιοτικούς της γενιάς του. Σκηνοθετεί ακόμα μία ιδιαίτερη ταινία που ουσιαστικά εστιάζει στη σχέση πατέρα-γιού. Αουτσάιντερ αλλά όλοι οι Έλληνες είμαστε μαζί του!!




4."12 Years a slave" - Steve McQueen
Πολυάσχολος ο McQueen αφού από το 1993 που εμφανίζεται ως σκηνοθέτης για πρώτη φορά έχει σκηνοθετήσει 26 ταινίες (μικρού μήκους στην πλειοψηφία τους). Οι προηγούμενες 2 ταινίες που τον καθιέρωσαν είναι το «Hunger» το 2008 και το «Shame» το 2011 αλλά με την φετινή του ταινία σίγουρα κερδίζει μια θέση στους κορυφαίους, τουλάχιστον της χρονιάς. Δύσκολη, σκληρή ταινία μιας ξεχασμένης εποχής άλλων ηθών και εθίμων που όμως αποτυπώνεται άριστα από τον σκηνοθέτη.




5."The wolf of Wall Street" - Martin Scorsese
Τι να πει κανείς για τον Scorsese, έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του προηγούμενου αιώνα που ευτυχώς συνεχίζει να μας χαρίζει διαμάντια και τα τελευταία χρόνια συνδυάζοντας μάλιστα τελευταία το απροσδόκητο ταλέντο του Lenoardo DiCaprio με την καθαρή σκηνοθετική ματιά του και την ποικιλία των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται. Ξεκινώντας στο μακρινό 1959 με μερικές ταινίες μικρού μήκους, έχει διαγράψει μια εξαιρετική καριέρα. Μερικά από τα αριστουργήματά του, «Ο Ταξιτζής» το 1976, «Οργισμένο είδωλο» το 1980, «Τα Καλά Παιδιά» το 1990, «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» το 2002, «Το νησί των καταραμένων» το 2010 και τόσα άλλα. Μόνο και μόνο από το όνομα και την ιστορία έχει πολλές ελπίδες να είναι ο νικητής της βραδιάς.

5 υποψήφιοι λοιπόν. Οι 4 της ίδιας γενιάς και ο μέγιστος Scorsese. Επιλέξτε λοιπόν, την αγαπημένη σας ταινία ή τον αγαπημένο σας σκηνοθέτη ή αυτόν που πιστεύετε ότι έκανε την καλύτερη δουλειά την προηγούμενη χρονιά. Να δούμε πόσο κοντά θα πέσουμε στον τελικό νικητή!!!

1 σχόλιο:

who is online

Ad24