10 Ιαν 2014

2014 Οδηγός και το αλφάβητο για σωστή Στάση ζωής



Καινούργια χρονιά άρα και καινούργιοι άνθρωποι!


Έτσι όπως πάμε προχωράει η κρίση πρέπει να προσαρμοστούμε καλώς ή κακώς…
Για να μην μπερδέψουμε όμως τους στόχους μας θα τους πάρουμε αλφαβητικά! Όχι μόνο θα θυμόμαστε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε αλλά θα βάλουμε και άλλους!

Αα
Αγαπώ! Αγαπάμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας!


Ββ
Βοηθάω! Είτε βοηθάω εμένα είτε συγγενείς είτε αγνώστους θα γίνω καλύτερος άνθρωπος!

Γγ
Γεύομαι! Τα πάντα! Δεν αφήνω τα γευστικά ταμπού μου να με κρατάνε πίσω. Έστω και αν χρειαστεί να φάω κατσαρίδες. Εγώ με αύτη την παρόρμηση έφαγα γυαλιστερές!

Δδ
Δίνω και δίνομαι! Αν έχω την δυνατότητα δίνω όσο πιο πολλά μπορώ. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσω στον εαυτό μου ότι χρειάζεται όπως επίσης κ σε άλλους. Οι τομείς μπορεί να είναι οικονομικοί (υιοθετώ ένα παιδί από Αφρική) ή συναισθηματικοί (κάποιος θέλει κάποιον να μιλήσει) ή  ποιος ξέρει τι άλλο!

Εε
Ελπίζω! Ελπίζω σε καλύτερες μέρες. Πόσες και πόσες έρευνες μας έχουν αποδείξει ότι η θετική σκέψη μας δίνει επιπλέον ζωή!!!!!

Ζζ
Ζητάω! Ή ακόμα και απαιτώ αυτό που μου αντιστοιχεί ή αξίζει κάποιος διπλανός μου. Δίνω αγώνα δηλαδή!

Ηη
Ηρεμώ! Σύμφωνα με την ψυχολόγο μου, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν έστω και μία ώρα ελεύθερου χρόνου για να κάνουν κάτι που θέλουν ή να μην κάνουν απολύτως τίποτα!

Θθ
Θαρρεύω! Το λεξικό του υπολογιστή δέχτηκε την λέξη άρα υπάρχει. Πρέπει να έχουμε θάρρος να γεμίζουμε εμπειρίες. Bungee jumping here I come!
Μπορούμε επίσης να θυμόμαστε! Ας μην ξεχνάμε όσα έχουμε σαν στόχο ή ας μην ξεχνάμε όσα δεν πρέπει!


Ιι
Ιππεύω! Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν 2 είδη ίππευσης. Το πρώτο είδος είναι τα άλογα. Πόσοι από εσάς έχουν κάνει ιππασία; εγώ ναι και δεν το μετάνιωσα ούτε μία στιγμή! Το άλλο είδος είναι το ανθρώπινο. Καβαλήστε όποιον θέλετε. Αρκεί να έχετε προστασία!

Κκ
Καταλαβαίνω! Τις δικές μου ανάγκες αλλά και των άλλων! Σταματήστε να θυμώνετε αμέσως με αυτούς που δεν συμμερίζονται τις απόψεις σας. Μην θυμώνετε χωρίς να εκτιμήσετε το γεγονός ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί!

Λλ
Λάμπω! Αν όλοι μας είχαμε την πεποίθηση ότι λάμπουμε, όντως θα λάμπαμε!

Μμ
Μοιράζομαι! Τα υλικά αγαθά μου ή τον συναισθηματικό μου κόσμο. Τα παραδείγματα έρχονται. Αν έχουμε ρούχα που δεν φοράμε πια, μπορούμε να τα πάμε στην ανακύκλωση ρούχων, ενώ αν θέλουμε να μοιραστούμε κάτι προσωπικό μας προτρέπω να γίνει σύντομα και χωρίς ενδοιασμούς.


Νν
Νοιάζομαι! Είναι καιρός να σταματήσουμε να αδιαφορούμε για όσα γίνονται γύρω μας. 

Ξξ
Ξέρω! Ξέρω τι θέλω και το απαιτώ. Δεν αφήνω να πατάνε πάνω σε μένα! Ξέρω τι αξίζω!!!!

Οο
Ονειρεύομαι! Είναι απαράδεκτο να σταματάμε τα όνειρά μας. Πρέπει να ονειρευόμαστε κάθε μέρα και να μην αποκλίνουμε πολύ από αυτά!

Ππ
Πίνω! Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Μπορεί το αλκοόλ να είναι η απαραίτητη προϋπόθεση να πούμε όσα θέλουμε! Σε αυτό το γράμμα μπορούμε και να περιμένουμε. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι! 

Ρρ
Ρωτάω! Κανείς δεν είναι φωτεινός παντογνώστης. Όλοι μας έχουμε ανάγκη τα φώτα και τις γνώσεις του διπλανού μας. Ένα ξέρω…ότι δεν ξέρω τίποτα!

Σς
Σιγουρεύω! Πόσες φορές μας έχουν πει δήθεν γεγονότα και εμείς τα μεταφέρουμε σε άλλους; σιγουρευτείτε ότι ισχύουν!

Ττ
Τηρώ! Τηρώ τις υποσχέσεις μου γιατί ο λόγος μου μετράει!

Υυ
Υλοποιώ! Τα όνειρά σας είναι σημαντικά!!! Υλοποιήστε τα!

Φφ
Φεύγω! Φέτος κάντε τις αποδράσεις σας συχνές ή έστω όσο  πιο συχνές μπορείτε.



Χχ
Χρειάζομαι! Δεν είμαστε θεοί, άρα χρειαζόμαστε την βοήθεια άλλων. Ίσως αυτοί οι άλλοι είναι φίλοι. Αν αυτοί οι άλλοι είναι άγνωστοι να θυμάστε να είστε καλοί με όλους!

Ψψ
Ψεύδομαι! ΠΟΤΕ!!!!! Όσο σκληρή και να είναι η αλήθεια να θυμόμαστε ότι όσοι την δεχτούν,  αξίζουν να είναι δίπλα σας. Όσοι δεν την δεχτούν αλλά τους υπολογίζουμε, παλεύουμε για αυτούς. 

Ωω
Ωραιοποιώ! Όσα περισσότερα μπορώ! Μπορεί αυτό να είναι ο εαυτός μου αλλά μπορεί να είναι και οι καταστάσεις που μου συμβαίνουν. Με λίγα λόγια, βλέπω τα πάντα θετικά!


 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TIP-ΑΡΑ!!!!



1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο, μου φαίνεται θα το κολλήσω στον τοίχο μου να το θυμάμαι κατα τη διάρκεια του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24