13 Μαΐ 2013

ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ REPEAT KAI Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ



   Ο Ολυμπιακός τα μεσάνυχτα της Κυριακής πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη Ελληνική ομάδα και Τρίτη στην Ευρώπη που κατακτά συνεχόμενα το ιερό δισκοπότηρο και μάλιστα την δεύτερη με τρόπο εκκωφαντικό.
   Η γέννηση της ερυθρόλευκης δυναστείας είναι γεγονός διαδέχοντας την πράσινη κυριαρχία όπου τα τελευταία 7 χρόνια το Ελληνικό μπάσκετ δείχνει πιο είναι το αφεντικό της Ευρώπης ενώ στους φετινούς Ελληνικούς τελικούς θα αναμετρηθούν 9 τρόπαια Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
   Οι πρωταθλητές τα τελευταία 2 χρόνια έφτασαν στον δρόμο προς της καταξίωση και αποδεικνύουν για πιο λόγο είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Με όπλο την χημεία, την συνοχή, το πάθος, την μαχητικότητα δημιουργήθηκε ένα σύνολο ικανό να κατατροπώσει ότι υπάρχει στο διάβα του, διότι πολύ απλά οι μεγάλες ομάδες στα κρίσιμα παιχνίδια χτίζονται και γίνονται πρωταθλητές. Από την φάση των playoff και μέχρι το τέλους του δρόμου οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες δηλαδή στην κατάκτηση του τίτλου. Ακόμα και σε ατομικό επίπεδο ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης απέδειξε για πιο λόγο θεωρείται ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέδειξε ότι οι Έλληνες προπονητές έχουν πλέον την τεχνογνωσία και το μεράκι να διαχειριστούν ομάδες τέτοιου βεληνεκούς ενώ οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δικαιώνονται με το συγκεκριμένο project όπου κανείς δεν ήξερε που θα οδηγούσε όταν χτίστηκε το καλοκαίρι του 2011. 
   Ο Ολυμπιακός δημιούργησε πλέον την δική του Δυναστεία γιατί είχε και θα έχει για πολύ καιρό ακόμα 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες έχοντας μία φράση στο μυαλό τους το ‘’refuse to loose’’. Με οδηγό όλα τα στοιχεία που αναφέραμε παραπάνω σε συνδυασμό με την προπονητική τεχνογνωσία δημιουργείται η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Ευρώπης που μπορεί να παίξει σε όποιο ρυθμό θέλει και σε όποιο σκορ επιθυμεί, είτε χαμηλό είτε υψηλό. Έτσι και στον τελικό απέναντι στην βασίλισσα Ρεάλ ο Ολυμπιακός στέφθηκε Βασιλιάς με 100 – 88, γίνοντας η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague που πετυχαίνει εκατοστάρα γιατί ακόμα και στο -17 οι παίκτες των πρωταθλητών με πρώτους τον Σλούκα, τον Κατσίβελη, τον Περπέρογλου και τον Χάινς άναψαν την σπίθα όπου με επιθετικές άμυνες και με κρίσιμα σουτ έκαναν τους Μαδριλένους να σκέφτονται άναρχα και ανορθόδοξα στο παιχνίδι τους, με τον Βασίλη Σπανούλη να δείχνει τον δρόμο προς τον τίτλο με 3 απανωτά τρίποντα και να αποδεικνύει ότι είναι ο παίκτης των μεγάλων αγώνων και να δικαιολογεί για πολλοστή φορά τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης αλλά και των final four πλέον ισοφαρίζοντας τον μεγάλο Τόνι Κούκοτς και τον Law να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα των ερυθρολεύκων και να ανακηρύσσετε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.
   Φίλοι του μπάσκετ ο Ολυμπιακός έδειξε τον δρόμο πως πρέπει να παίζεται το μπάσκετ του μέλλοντος και θέτει, με κάθε δικαίωμα, ένα ερώτημα στον εαυτό του. Αν μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ της μεγάλης Γιουγκοπλάστικας. Αυτή η απάντηση θα δοθεί του χρόνου τέτοιες μέρες και μακάρι το Ελληνικό μπάσκετ να βιώσει και αυτήν την στιγμή!!! Αξίζει να  σημειωθεί ότι αν δούμε τους αριθμούς από το 2007 το Ελληνικό μπάσκετ δηλαδή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αριθμεί 6 κατακτήσεις στο παλμαρέ του προκαλώντας ΣΟΚ και ΔΕΟΣ σε όλη την Ευρώπη.
   Τελειώνοντας το όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι της φετινής Euroleague όπου ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο και γοητευτικό τρόπο το ενδιαφέρον στρέφεται στους Ελληνικούς τελικούς όπου οι πρωταθλητές ευρώπης θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το πρωτάθλημα Ελλάδος απέναντι στον φετινό κυπελλούχο με την ευχή να δούμε συναρπαστικούς τελικούς αντάξιο της ιστορίας και των 2 ομάδων γιατί πολύ απλά με την παρουσία αυτών των 2 ομάδων που έχουν γράψει με το δικό τους τρόπο τη δική τους ιστορία στην Ευρώπη το Ελληνικό μπάσκετ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ… 

O Μπασκετόφιλος....

1 σχόλιο:

  1. Όντως εντυπωσιακό το κατόρθωμα του ολυμπιακού (αν και βάζελος, το παραδέχομαι). φορμαρίστηκε την κατάλληλη στιγμή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24