11 Μαΐ 2013

H ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ KILL-BILL ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ



   Η ονειρεμένη εβδομάδα για το Ελληνικό μπάσκετ συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα όπου την Πέμπτη μετά την ανάδειξη του καλύτερου νέου παίκτη και των 2 καλύτερων πεντάδων της διοργάνωσης ο Βασίλης Σπανούλης ανακηρύχτηκε MVP όλης της διοργάνωσης της Euroleague για την φετινή season οδηγώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης στο final four του Λονδίνου με Μ.Ο 14.7 πόντους και 5.59 assists δικαιώνοντας την επιλογή του και τον λόγο που ήρθε στους πειραιώτες το καλοκαίρι του 2010. Να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε κάτι που διαφαίνεται από τον ημιτελικό της Παρασκευής και που ευελπιστεί να γίνει το βράδυ της Κυριακής δηλαδή στην νέα δύναμη της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός με τον αρχηγό της μαζί με τον Χάινς, που δίνει ρεσιτάλ πάθους, και με το ταλέντο όλου του roster που διαθέτει η ομάδα επιδιώκει να γίνει η πρώτη Ελληνική ομάδα και Τρίτη στην ιστορία των final four που κάνει το repeat μετά την μεγάλη Γιουγκοπλάστικα και την τότε ταλαντούχα Μακάμπι. Οι αριθμοί άλλωστε δείχνουν το λόγο του αληθές όπου τα τελευταία 5 χρόνια οι πρωταθλητές έχουν 4 συμμετοχές σε final four εκ’ των οποίων οι 3 σε τελικό βάζοντας και την χθεσινή πρόκριση ενώ συνολικά όλες οι Ελληνικές ομάδες αριθμούν 23 συμμετοχές εκ’ των οποίων 12 τελικοί και 8 ευρωπαϊκοί τίτλοι προκαλώντας σοκ και δέος για τα επιτεύγματα του Ελληνικού μπάσκετ από το 1987 και έπειτα.
   Ο πρωταθλητής Ευρώπης τρελαίνοντας όλη την μπασκετική Ευρώπη τα τελευταία 2 χρόνια κατατρόπωσε την ΤΣΣΚΑ και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο στον τελικό της Κυριακής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθοδήγησε με μαεστρία την ομάδα του Πειραιά παίρνοντας την προπονητική ταυτότητα του Έτορε Μεσίνα και δίνοντας ηχηρές απαντήσεις σε όσους τον αμφισβήτησαν όλη την χρονιά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την δύσκολη αποστολή, δηλαδή την διαχείριση και την διατήρηση της ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο, βάζοντας ταυτόχρονα την υποψηφιότητα να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά το πρωτάθλημα Ευρώπης. Οι πρωταθλητές επιβεβαίωσαν ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη και ότι φέτος ξανά απέδειξαν ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία αλλά οι ομάδες όταν φτιάχνονται με τα σωστά υλικά μπορούν να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
   Για να φτάσει στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό και να διεκδικήσει το repeat οι παίκτες ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή τους. Με οδηγό την μαχητικότητα, το πάθος, την θέληση και την προσήλωση στο στόχο, στοιχεία που έχουν διαμορφώσει πλήρως την προσωπικότητα των ερυθρολεύκων, έπαιξε ίσως το καλύτερο αμυντικά παιχνίδι τα τελευταία 2 χρόνια παίζοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο μέσα στις 4 γραμμές του O2 ARENA ενώ επιθετικά αν και δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι επέβαλε το ρυθμό του αγώνα και επιλέγοντας ορθές λύσεις για να φτάσει στον τελικό της Κυριακής. Τα στοιχεία που τον έφεραν ένα βήμα πριν την μεγάλη καταξίωση είναι ως εξής :
·         Εκμηδένισε την δημιουργικότητα του Τεόντοσιτς και του Παπαλουκά οπού μαζί αρίθμησαν μόλις 2 assists εφαρμόζοντας το hedge out δηλαδή την δυναμική έξοδο των ψηλών μετά τα pick nroll των guard της ΤΣΣΚΑ σε συνδυασμό με το ασφυκτικό μαρκάρισμα του σέρβου χωρίς να τον αφήσουν τα περιθώρια να πάρει τα σουτ, βγάζοντας τον εκτός ρυθμού ουσιαστικά από την αρχή του αγώνα.
·         Οι πρωταθλητές χτύπησαν ένα από τα πιο δυνατά σημεία της ΤΣΣΚΑ που δεν είναι άλλο από την μάχη των ριμπάουντ. Το 40 – 29 αντικατοπτρίζει όλη την πραγματική εικόνα του αγώνα.
·         Δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα την ΤΣΣΚΑ να επιβάλει τον ρυθμό της καθώς οι ερυθρόλευκοι πίεζαν συνεχώς πάνω στην μπάλα και κάνοντας γρήγορες περιστροφές δυσκολεύοντας την ομάδα του στρατού να περάσει το παιχνίδι στους ψηλούς της με πρώτο τον Χάινς, όπου έστησε στην ουσία ένα τοίχος στον Κρστιτς και να πάει σε εύκολα καλάθια κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις έξυπνα foul.
·         Επιθετικά κούρασε κατά πολύ τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα και βρίσκοντας αρκετά ρήγματα απέναντι στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ είτε πηγαίνοντας στο ένας εναντίον ενός ή εκμεταλλεύοντας τα ελεύθερα σουτ.
   Την Κυριακή ο Ολυμπιακός πλέον για να υπερασπίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και που θα τον οδηγήσει στον δρόμο προς την καταξίωση καλείται να περάσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης όπου στον δεύτερο ημιτελικό νίκησε στον ισπανικό εμφύλιο έναντι της Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι που δεν θα τον θυμούνται για πολύ καιρό. Η Ρεάλ φέτος απέδειξε για πιο λόγο είναι πλέον στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ομαδα νεανική με ενέργεια αλλά παίζοντας σε πολλά σημεία του παιχνιδιού ανορθόδοξα νίκησε την γερασμένη Μπαρτελόνα που αποδεικνύει ότι το μπάσκετ είναι τελείως διαφορετικό από την φάση των playoff διαγράφοντας το τέλος εποχής για πολλούς που βρίσκονται στην Βαρκελώνη. Το λογικό φαβορί του τελικού είναι σαφέστατα ο Ολυμπιακός όπου για να φτάσει την γη της επαγγελίας και στο ιερό δισκοπότηρο της Ευρώπης πρέπει να μην εφησυχαστεί στα νέα δεδομένα, να βρει την απαιτούμενη ενέργεια και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που διαθέτει ως ομάδα απέναντι στην Βασίλισσα όπως η συνοχή και η χημεία να αποδείξει πιο είναι το αφεντικό της Ευρώπης.
   Το ερώτημα που δημιουργείται πλέον φίλοι του μπάσκετ, μετά τα ημιτελικά του final four, είναι ένα. Η γέννηση μίας νέας δυναστείας του ευρωπαϊκού μπάσκετ ή η μεγάλη επιστροφή της Βασίλισσας;
ΥΠΟΜΟΝΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ..

O Μπασκετόφιλος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24