10 Απρ 2013

The Frankenstein Theory (2013 – ελληνιστί «Η Θεωρία του Φρανκενστάιν»)



Βαθμολογία 2 / 5





    
      Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Ότι το αριστούργημα της Mary Shelley, συνεχίζει να εμπνέει και να τρομοκρατεί το κοινό (είτε αναγνώστες είτε θεατές). Σε αυτό το πλαίσιο, οι δημιουργοί του «Τελευταίου Εξορκισμού» αποφάσισαν να φέρουν το τέρας στο σήμερα και να του δώσουν μια πιο ρεαλιστική οπτική.
    Η συγκεκριμένη ταινία «κλέβει» λίγο από την τεχνική του Blair Witch Project αφού είναι μονοκάμερο και υποτίθεται ότι γυρίζεται ένα ντοκιμαντέρ για έναν τύπο ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος του δημιουργού του Φρανκενστάιν και ότι το τέρας ζει και βασιλεύει κάπου στον Αρκτικό κύκλο. Ευτυχώς για εμένα (δεν το αντέχω το κουνιστό μονοκάμερο!!!) η κάμερα είναι αρκετά σταθερή στις περισσότερες σκηνές και μόνο εκεί που απαιτείται (για χάρη της αγωνίας και του σασπένς), ο σκηνοθέτης υπερβάλει ολίγον τι! Το εν λόγω ντοκιμαντέρ αναλαμβάνει να γυρίσει μια δημοσιογράφος με τους συνεργάτες της (συνολικά 4 άτομα), οι οποίοι ξεκινούν ένα ταξίδι προς αναζήτηση του τέρατος μαζί με τον απόγονο που λέγαμε (χάνει λάδια φυσικά ο τύπος) και έναν οδηγό, ντόπιο Καναδό. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε. Μακελειό, αίματα (όχι όσο θα περίμενε κανείς πάντως), αγωνία (λέμε τώρα) και…αυτά!

   Δεν είναι κακή ταινία, το παλεύει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα, αν και χαλάει με τα πολλά αστεία που κάνουν οι συνεργάτες του πληρώματος (θρίλερ ήθελα να δω, όχι κωμωδία). Επιπλέον, η πραγματική δράση ξεκινάει πολύ αργά (ειδικά για ταινία που δεν είναι ούτε μιάμιση ώρα) και κουράζει αρκετά. Η σκηνοθεσία ακολουθεί τη πεπατημένη των συγκεκριμένων ταινιών, ενώ οι ηθοποιοί χωρίς να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, παλεύονται! Ωραία πινελιά επίσης είναι και τα παγωμένα τοπία των βόρειων αραιοκατοικημένων επαρχιών του Καναδά (έχω ένα θέμα με τα χιονισμένα τοπία!!!). Όσο για τους πρωταγωνιστές, Kris Lemche, Timothy V. Murphy και Christine Lakin ενσαρκώνουν τους βασικούς ρόλους (ανιψιός Φράνκι, Καναδός γορίλας και δημοσιογράφος).
       Δεν θα πρότεινα τη συγκεκριμένη ταινία σε κάποιον, αλλά αν πέσει στα χέρια σας, δείτε τη. Δε χάνετε και τίποτα! Ειδικά αν είστε fan του μύθου του Φρανκενστάιν, αξίζει να την παρακολουθήσετε για την ιστορία.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24