21 Απρ 2013

EVANESCENCE







    Στο δεύτερο αφιέρωμα του blog μας, παρουσιάζουμε ένα άλλο ιδιαίτερα δημοφιλές και πετυχημένο συγκρότημα της συμφωνικής ροκ, τους Evanescence (αν και πολλοί τους κατατάσσουν σε άλλα είδη ροκ, όπως η χριστιανική ή η gothic ροκ).
   
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1995 από την τραγουδίστρια Amy Lee και τον κιθαρίστα (πρώην πλέον) Ben Moody στο Little Rock του Αρκάνσας. Γρήγορα απέκτησαν τοπική φήμη αφού τα τραγούδια τους αγαπήθηκαν από τον τοπικό πληθυσμό. Το πρώτο τους άλμπουμ «Fallen» κυκλοφόρησε μόλις το 2003 ακολουθώντας πάντως δύο EP (Evanescence EP ΚΑΙ Whisper / Sound Asleep EP) και ένα demo cd, το Origin (2000) από το οποίο προέρχονται κάποια τραγούδια του «Fallen». Το Fallen ακόμα και σήμερα αποτελεί το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος με πωλήσεις πάνω από 17 εκ. παγκοσμίως. Ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα το DVD/CD «Anywhere but Home» που είναι μια Live ηχογράφηση από το Παρίσι με αρκετό υλικό από τα παρασκήνια και μερικά bonus κομμάτια. Μάλιστα, κάτι που ανακάλυψα αυτές τις ημέρες γράφοντας το αφιέρωμα, στο DVD υπάρχει μια κρυμμένη ηχογράφηση του Bring me to Life. Για να εμφανιστεί πρέπει να τοποθετήσετε τον κέρσορα στο βασικό μενού του DVD στην επιλογή Behind the Scenes και να τον μετακινήσετε δύο φορές προς τα αριστερά. Θα εμφανιστεί το σήμα του συγκροτήματος και από εκεί θα μεταφερθείτε σε μια Live ηχογράφηση του κομματιού στο Las Vegas.

Ακολούθησε μια ταραγμένη τριετία όπου η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε άρδην με βασικότερη αποχώρηση αυτή του Moody που αντικαταστάθηκε από τον Terry Balsamo των Cold. Το επόμενο άλμπουμ, το πρώτο με τη νέα σύνθεση κυκλοφόρησε το 2006 και ήταν το Open Door και εκτοξεύτηκε στην κορυφή των charts σε αρκετές χώρες μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας (μεταξύ των χωρών και η Ελλάδα). Το άλμπουμ παρότι έλαβε γενικά θετική κριτική δεν πλησίασε τις πωλήσεις του Fallen αφού πούλησε περίπου 5 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως. Το τελευταίο μέχρι στιγμής άλμπουμ τους είναι το «Evanescence» που κυκλοφόρησε το 2011 ενώ μέχρι τον Αύγουστο του 2012 είχε πουλήσει λιγότερα από 1 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως. Σύμφωνα με την Lee, το τελευταίο τους άλμπουμ έχει επιρροές από την Bjork, τους Depeche Mode, τους Massive Attack και τους Portishead.
     Τέλος, όπως τείνει να καθιερωθεί ακολουθεί ένα (προσωπικό) TOP 7 με τα καλύτερα τραγούδια των Evanescence μέσα από τα 3 άλμπουμ του συγκροτήματος. 






7. Goin  Under (Fallen)

Από τα δυνατότερα κομμάτια τους με εντυπωσιακό video clip...



6. Lost in Paradise (Evanescence)

Γιατί ο παράδεισος μπορεί να μην είναι πάντα όπως φαίνεται...ειδικά αν είσαι μόνος.


5. My heart is broken (Evanescence)

Από τα καλύτερα κομμάτια του τελευταίου δίσκου τους για πονεμένες καρδιές...




 4. Lithium (The Open Door)

Μία μαγική μπαλάντα που αναδεικνύει τη φωνάρα της Amy Lee...




3. Call me when you are sober (The Open Door) 

Πολύ δυνατό κομμάτι με εξαιρετικό video clip




2. My immortal (Fallen)

Μία εξαιρετική μπαλάντα που προκαλεί συγκίνηση...




1. Bring me to Life (Fallen)

Προσωπικό αγαπημένο, ένα από τα πιο επιτυχημένα τους κομμάτια και σίγουρα αυτό που τους έκανε παγκοσμίως γνωστούς..


2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική μπαλάντα και το Missing ένα από τα πρώτα κομμάτια που έγραψε το συγκρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24