8 Δεκ 2012

The Cabin in the Woods (ελληνιστί «Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος»)

Βαθμολογία: 4/5


Πέντε φίλοι αποφασίζουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο σε ένα ξύλινο σπιτάκι στην εξοχή. Θα εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα (sexy εσώρουχα, αλκοόλ, ναρκωτικά, μαγιό) και θα ξεκινήσουν για ένα διήμερο απόλυτης χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Αμ δε! Όπως συμβαίνει σε όλες τις ταινίες του είδους, το ταξιδάκι -λίαν συντόμως- θα τους βγει ξινό. Χιλιοειπωμένη ιστορία ή μήπως όχι;
Τα πρώτα δύο λεπτά που παρακολουθείς την ταινία σκέφτεσαι «μάλλον βλακεία πήρα», τα επόμενα δύο λες «α, μπορεί να είναι καλή». Στο πρώτο τέταρτο έχεις καταλήξει «εντάξει, μ@#$%^α έκανα πάλι» (έχουμε πει, τον τελευταίο καιρό έχω ρέντα στις πατάτες) και ακολουθούν διαδοχικά οι εξής σκέψεις: «μεγααααάλη πατάτα», «ο Χριστός κι η Παναγία, πώς χώρεσε τόση βλακεία σε μία ταινία;», «έλεος πια! Τόση βλακεία ούτε το πολιτικό σκηνικό της χώρας!», «Πω ρε φίλε! Απ’ τις χειρότερες….» και φτάνεις στο τέλος, σηκώνεις το φρύδι και σκέφτεσαι «Καλοοοοό».
Όχι, όχι, δεν με πλήρωσε κανείς για να αλλάξω την κριτική μου… Απλά οι Drew Goddard (σκηνοθεσία και σενάριο) και Joss Whedon (σενάριο και παραγωγή) μου την έφεραν κανονικότατα (και το γράφω αυτό με χαμόγελο). Διότι στο τέλος συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό που έβλεπα (και δεν το πίστευα), είχε τελικά ένα concept. Και τι concept! Αχ, θα μπορούσα να σας πω τόσα πολλά αλλά δεν θέλω να σας το χαλάσω! Γιατί για να κατατάξεις τη συγκεκριμένη ταινία στις καλύτερες και όχι στις άκρως καμένες, πρέπει να τη δεις όπως εγώ, τελείως ανυποψίαστος.
Μπορώ όμως να πω τα εξής: πανέξυπνο, πρωτότυπο, με τρομερό χιούμορ, αποτελεί ένα από τα καλύτερα φιλμ του είδους. Οι Goddard και Whedon έβαλαν κάτω τα ιδιοφυή μυαλά τους, γέμισαν το σενάριο με την αγάπη τους για τα horror films και απέδωσαν φόρο τιμής στις κλασσικές ταινίες τρόμου του παγκόσμιου κινηματογράφου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εν τέλει, σου παίζουν ένα παιχνίδι άνευ προηγούμενου. Και οφείλω να ομολογήσω ότι τσίμπησα, παρόλο που με προειδοποίησαν στο εξώφυλλο της ταινίας: «You think you know the story».

2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΦΟΥ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ SPLATTER ΘΡΙΛΕΡΑΚΙ, ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλετε να σώσετε 2 ώρες από τη ζωή σας ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24