16 Νοε 2019

Ταξίδια του Φακού - Στράτος Σολανάκης

Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τις φωτογραφικές ανησυχίες του Στράτου Σολανάκη για ακόμα μία φορά. Απολαύστε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες με τα ανάλογα κείμενα που δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και σύνδεση λόγου και εικόνας....

Στράτος Σολανάκης



Λευκό ρόδο. Σύμβολο ομορφιάς, αθωότητας, αγνότητας., αλλά και σύμβολο της ζωής που χάνεται νέα. Το άπρο τριαντάφυλλο μπορεί να σου χαρίσει την ευτυχία όταν σου προσφερθεί με αγάπη, αλλά και ανείπωτο πόνο όταν συνοδεύει μια νεαρή ψυχή στο αιώνιο ταξίδι. Λευκό ρόδο. Όπως και να ΄χει, σε μαγνητίζει, σε παγιδεύει, είτε στην ελπίδα, είτε στην απώλεια...






Ελευθερία και γαλήνη. Οι αισθήσεις που σου χαρίζει απλόχερα το απέραντο μπλε. Ένας τεράστιος υδάτινος μανδύας, που σου αγκαλιάζει το σώμα και τις σκέψεις τρυφερά. Θάλασσα αγαπημένη, θάλασσα η αιώνια ερωμένη της ψυχής και της σάρκας.




Η φύση, τα κτίσματα, τα χρώματα, δεν κάνουν διακρίσεις. Έχουν πάντα τη δύναμη να ενώνουν τους ανθρώπους. Τραβούν τα βλέμματα και τα βήματα σα μαγνήτης. Μοναδικοί μέσα στη διαφορετικότητά μας, μόνοι μέσα στο πλήθος, χαρούμενοι, θλιμμένοι, κάτω από τον ίδιο ουρανό βρισκόμαστε. Η φύση μάς καλεί. Όλους. Μαζί. Ίσως θα έπρεπε να την ακούσουμε.




Η αγάπη δεν είναι ποτέ μακριά. Ακόμα και στον ουρανό, κάνει τα δικά της παιχνίδια και μας θυμίζει ότι υπάρχει, ότι είναι εδώ, εκεί, παντού. Κι αν η απόσταση ως τον ουρανό, μοιάζει μεγάλη, σκεφτείτε πως τίποτα δεν είναι μακρινό όταν μπορείς να το αντικρίζεις.
 

 
Ένα κάλεσμα της φύσης η ζωή, υποδέχεται τα βήματά μας ανάμεσα στις ομορφιές της. Κι αν το τέλος της διαδρομής μοιάζει κοντινό, πάντα η θέα που κρύβεται πίσω της, μας προσκαλεί να γνωρίσουμς τον επόμενμο προορισμό μας.


Επιμέλεια κειμένων Σοφία Κραββαρίτη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24