29 Μαΐ 2019

7ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής - Κριτική Επιτροπή Ποιημάτων

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της προθεσμίας που έχετε να υποβάλετε τις συμμετοχές σας στον φετινό μας διαγωνισμό πρέπει να κλείσουμε ακόμα μία εκκρεμότητα. Σας χρωστούσαμε την κριτική επιτροπή για τα ποιήματα. Λοιπόν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα ονόματα των τριών σημαντικών ποιητών που μας κάνουν την τιμή να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και να αξιολογήσουν τις συμμετοχές σας. Σε αντίθεση με τα πεζά, τα ποιήματα είναι καθαρά αντρική υπόθεση....Ο Σπύρος Ποδαράς μεγάλωσε στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης Στους Αμπελόκηπους ή Αγγελόκηπους όπου και κατοικεί έως σήμερα. Αγγελόκηποι επειδή παλιά πίστευε ότι εκεί ζούσαν Άγγελοι. Από τα 60 χρόνια του, τα 40 τα μοιράζεται με την γυναίκα του Αλεξάνδρα η οποία του χάρισε και 2 παιδιά. Τον Δημήτρη και την Κωνσταντίνα-Παρθενόπη Και τα παιδιά του, του χάρισαν δυο εγγονές, την Αλεξάνδρα και την Αθηνά. Το μόνο που αγάπησε εκτός την οικογένεια του ήταν και είναι να τακτοποιεί λέξεις ώσπου να πάρουν μορφή. Μοναδικός τρόπος έκφρασης ήταν, είναι και θα είναι η ποίηση. Ποιήματα του υπάρχουν σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες. Έχουν εκδοθεί τέσσερις προσωπικές ποιητικές συλλογές, καθώς και μία πέμπτη στην γειτονική Αλβανία, όπως και ένα cd με μελοποιημένη ποίηση που περιέχει και δικούς του στίχους. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Ο Ευάγγελος Ρήγας, γιος του σταθμάρχη του ΟΣΕ Νικόλαου Ρήγα και της Ευθυμίας πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε σταθμούς και μονοθέσια σχολεία. Μετά το εξατάξιο Γυμνάσιο που τελείωσε στην πατρίδα του τον Βόλο και μετά τις σπουδές του ως μηχανικός πετρελαίου και αερίου, τον συναντάμε σε πόλεις σταθμούς της ζωής του όπως Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες όπου και εργάζεται στο φυσικό αέριο μέχρι και σήμερα. Στην ποίηση παρουσιάστηκε το 2015 με τη συλλογή ¨ ο κήπος του ανάγερτου “. Τον Ιούνιο του 2018 εκδίδει την δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο ¨ κωπηλάτης του καιρού ¨ η οποία, όπως και η πρώτη, έτυχε ευμενούς υποδοχής. Έκτοτε δεν παύει να ασχολείται με τη συγγραφή, παράλληλα με τη συμμετοχή του σε παρουσιάσεις βιβλίων και λογοτεχνικές βραδιές στο μέτρο που το επιτρέπει ο χρόνος του. 

Ο Αντώνης Σαμολαδάς γεννήθηκε στην Κατερίνη. Από τα παιδικά του χρόνια τον γοήτευαν οι σκωπτικοί στίχοι του Σούτσου και του Σουρή και άρχισε να γράφει δικά του τετράστιχα. Στην εφηβεία του άρχισε να γίνεται συλλέκτης από όμορφες λέξεις ή φράσεις τις οποίες και κατέγραφε σε ένα τετράδιο. Ποιήματα άρχισε να γράφει στην εφηβεία του ερασιτεχνικά πάντα αλλά έμεναν στο συρτάρι. Εργάστηκε στο ΟΤΕ. Άρχισε να δημοσιεύει τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εκδόσεις βιβλίων. Συμμετείχε στην έκδοση δυο βιβλίων, Ποιητικά ίχνη και Ποιητική ανθολογία Καλλιθέα Πιερίας σε συνεργασία με άλλους ποιητές. Εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή ‘’ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ‘’ Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Αγαπημένο του θέμα η αγάπη, ο έρωτας, η γοητεία, η παρουσία-απουσία της γυναίκας στην ζωή μας...

Παράλληλα σας ανακοινώνουμε και την παράταση στην προθεσμία για τις συμμετοχές σας μέχρι 10 Ιουνίου αφού κάτι οι εκλογές, κάτι ότι είμαστε της τελευταίας στιγμής... σας δίνουμε την καθιερωμένη παράταση!!!

3 σχόλια:

 1. Θέλω να ευχαριστήσω το koalakia.blogspot.com
  Για την τιμή να με συμπεριλάβει στην κριτική επιτροπή του 7ου διαγωνισμού ελεύθερης γραφής - κριτική επιτροπή ποιημάτων,
  Που διοργανώνει στην έγκριτη σελίδα του!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα σας πώς δύναμαι να συμμετέχω στο διαγωνισμό με κάποιο ποίημα μου; αναζητώ μέσω του blog τις οδηγίες σχετικά αλλά δεν μπορώ να δω κάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο παρακάτω Link υπάρχουν οι όροι του διαγωνισμού..
  http://koalakia.blogspot.com/2019/04/7.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24