27 Φεβ 2019

"Ταξιδεύω, άρα υπάρχω!!" από τον Μάριο (Μ^2)


«Η ζωή είναι ένα βιβλίο. Όποιος δεν έχει ταξιδέψει βρίσκεται ακόμα στην πρώτη σελίδα του». Πόσο αλήθεια είναι όλο αυτό;
Δεν είναι δύσκολο να κάνεις ένα ταξίδι, ειδικά με τις ευκολίες που προσφέρουν σήμερα τα διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία. Το θέμα είναι να σου αρέσει να ταξιδεύεις και να αναγνωρίζεις την αξία που έχει όλο αυτό. Όλα έχουν τη σημασία τους. Η ιεροτελεστία να φτιάχνεις τη βαλίτσα σου και να πρέπει να αποφασίσεις τι ρούχα θα πάρεις προβλέποντας τον καιρό, τα προσωπικά είδη που θα χρειαστείς και διάφορα πραγματάκια που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις. Ειδικά όταν ταξιδεύεις χωρίς τη μεσολάβηση ενός επαγγελματία τότε χρειάζεται να τα οργανώσεις όλα είτε μόνος σου είτε με την παρέα σου. Να μεριμνήσεις για τις διαδρομές, τα αξιοθέατα που θέλεις να δεις, τα εισιτήρια, τη διαμονή.

Αυτά έχουν τη χάρη τους αλλά η ουσία του ταξιδιού βρίσκεται αλλού. Τα ταξίδια σου προσφέρουν μια εσωτερική ελευθερία που όμοιά της δεν μπορείς εύκολα να βρεις αλλού. Να ξυπνάς το πρωί για δουλειά και το βράδυ να κοιμάσαι στο κρεβάτι ενός ξενοδοχείου της βόρειας Ευρώπης. Να σηκώνεσαι χαράματα με μόνο 4 ώρες ύπνο για να προλάβεις την πρωινή πτήση της επιστροφής ή να συνεχίζεις σε άλλο προορισμό και να κυκλοφορείς με το σακίδιο πλάτης σου σε μια άδεια ξένη πόλη ψάχνοντας το λεωφορείο για το αεροδρόμιο. Να γνωρίζεις ανθρώπους από διάφορες χώρες για 5-10 λεπτά, ή ακόμα και να περνάς μια ολόκληρη μέρα και να ανακαλύπτετε μαζί τις ομορφιές της πόλης που έχετε επισκεφθεί. Το μυαλό σου δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά μόνο ποια αξιοθέατα θέλεις να δεις, τι θα φας και πως θα κινηθείς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όλος ο κόσμος σου για μερικές μέρες είναι αυτός και μόνο. Χάνεις οικειοθελώς την ταυτότητά σου, δεν θέλεις καμία επικοινωνία με κανένα συγγενή και φίλο αλλά μόνο να περιπλανηθείς σε άγνωστα μέρη και να ρουφήξεις όσο περισσότερο μπορείς την καθημερινότητα του μέρους στο οποίο βρίσκεσαι. Το ρολόι στο χέρι σου μετατρέπεται απλά σε ένα διακοσμητικό στοιχείο.
Τι είναι αυτό που σου μένει από τα ταξίδια; Είναι όλες οι εκείνες οι μικρές όμορφες στιγμές, οι φίλοι σου, τα διάφορα ευτράπελα, τα γέλια, τα αστεία, τα ηλιοβασιλέματα, να τρως πρωινό δίπλα στη θάλασσα, να περπατάς μέσα στη βροχή, να γίνεσαι μούσκεμα στον ιδρώτα μέσα στον ελληνικό καύσωνα, όλες οι αστείες φωτογραφίες, τα φαγητά, τα ποτά, τα ξενύχτια της διασκέδασης και του αεροδρομίου. Και τι μαθαίνεις; Γνωρίζεις τους φίλους σου, τα όρια σου, τις δυνατότητές σου, νέα έθιμα, διαφορετικές κουλτούρες, άλλες γλώσσες, τη σημασία της φιλίας και της υπομονής, το πόσο ωραίο είναι να ανακαλύπτεις τον κόσμο μέσα στον οποίο ζεις!!
Το όνειρο γίνεται ταξίδι, το ταξίδι γίνεται αγάπη, η αγάπη δίνει ζωή!!



Μάριος (M2)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24