18 Ιουν 2018

Hands as Wings, μια νέα μουσική πρόταση για τους μεταλάδες

Είναι γνωστό πλέον ότι η ροκ μουσική και ιδιαίτερα η μέταλ, στην Ελλάδα ανθεί όσο σε λίγες χώρες στην Ευρώπη. Δεκάδες μουσικά σχήματα ξεπηδούν ενώ αρκετά καθιερωμένα στον χώρο κάνουν και διεθνή καριέρα (Rotting Christ, Septic Flesh, Firewind, Nightstalker και τελευταία 1000Mods, Enemy of Reality κτλ).

Αυτό που όμως γουστάρουμε πολύ είναι να βλέπουμε νέα συγκροτήματα με φρέσκιες ιδέες να μας δίνουν κάτι διαφορετικό. Ένα τέτοιο epic/doom/folk μέταλ συγκρότητα (με έμφαση μάλλον στο folk) είναι οι Hands as Wings. Δημιουργήθηκαν το 2015 και μέλη τους είναι o Ursus Demens στα φωνητικά και στο μπάσο και η Meesigma στα ντραμς και στην κιθάρα. Όπως φαίνεται το συγκρότημα είναι σε φάση σχηματισμού αφού σίγουρα θα χρειαστούν νέα μέλη για να υποστηρίξουν Live εμφανίσεις, που είναι και η τροφή κάθε ροκ συγκροτήματος.


Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο Man Must Fall με 4 τραγούδια. Και τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. 4 τραγούδια, διαφορετικά το ένα από το άλλο που το κάθε ένα ξεχωριστά δείχνει ότι οι Hands as Wings δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν την πεπατημένα αλλά ψάχνονται να δημιουργήσουν κάτι εντελώς δικό τους (όσο είναι δυνατό αυτό σε έναν χώρο που παράγει μανιωδώς μουσική). Πολλές επιρροές από την κέλτικη μουσική (τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά) και από συγκροτήματα όπως Bathory, Falkenbach, Steeleye Span, φωνητικά προσαρμοσμένα στην epic πλευρά της μέταλ ενώ πολύ θετική εντύπωση μου προκάλεσαν οι στίχοι των τραγουδιών τους που είναι απολύτως ταιριαστοί με το είδος που υπηρετούν. Απο κοντά φυσικά και το artwork του EP με το πράσινο να κυριαρχεί (είπαμε, η folk πλευρά του συγκροτήματος είναι ελαφρώς πιο έντονη). 


Προσωπικό αγαπημένο το Soaring Above που νομίζω ότι είναι το πιο χαρακτηριστικό τους κομμάτι σε σχέση με τη μουσική που θέλουν να μας δώσουν. Εξαιρετικό και πιο ατμοσφαιρικό το Dreams Down Deep ενώ το Greed in their eyes έχει τρομερό ρυθμό. Τέλος, το Your Faceless Beauty στηρίζεται στους πολύ δυνατούς στίχους του. 


Περιμένουμε με αγωνία και προσμονή να ακούσουμε περισσότερα από το συγκρότητα και γιατί όχι σε μια Live εμφάνισή τους όταν πλέον θα έχουν ολοκληρωθεί η σύνθεσή τους, κάτι που θα τους λύσει τα χέρια και θα προσθέσει νέες ιδέες στην ήδη ενδιαφέρουσα μουσική τους βάση. 

ΥΓ 1: Μία προσωπική πρόταση προς το συγκρότημα...ίσως μια δεύτερη γυναικεία φωνή να απογείωνε τη μουσική τους  (όχι απλά ως back up vocalist αλλά ως co-frontwoman, στα πρότυπα των Lacuna Coil)....
ΥΓ 2: Τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν ακόμα ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την παράδοση και το Βυζάντιο....για να δούμε!!!

Μπορείτε να τους βρείτε στα παρακάτω Links...
https://handsaswings.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/HandsAsWings/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24