10 Ιουν 2018

Βιβλιοπροτάσεις από τις Εκδόσεις Γράφημα

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ
του Αλέξανδρου Ακριτόπουλου
από τις Εκδόσεις Γράφημα

Στο βιβλίο, οι επιμέρους αυτόνομες ιστορίες διαφόρων προσώπων αναπτύσσονται ασύμμετρα, συμπλέκονται μεταξύ τους και ολοκληρώνονται με τη βοήθεια της αφήγησης. Η μια ιστορικό μωσαϊκό, ένα πολυφωνικό σύνολο, μέσα από τη ματιά μιας ζωντανής κοινωνικής συνείδησης. Μιας άγρυπνης συνείδησης, η οποία με διάφορα πρόσωπα και προσωπεία συλλογικότητα, την ιστορικότητα και την πολυπολιτισμικότητα, αγκαλιάζει το παρόν και το παρελθόν και αναδεικνύει την κρίση της ελληνικής κοινωνίας.
Το 15ο σε σειρά βιβλίο του Αλέξανδρου Ακριτόπουλου, συμπεριλαμβανομένων των μεταφράσεων και των συλλογικών έργων, μέσα από το οποίο ξεδιπλώνονται μεταξύ άλλων και τα ιδεολογικά ζητήματα που απασχολούν τον συγγραφέα. 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Αλέξανδρο Ακριτόπουλο

Νεοελληνιστής φιλόλογος, και πανεπιστημιακός. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., όπου εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή. Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ασχολείται ενεργά με τη συγγραφή. Κατά το χειμερινό εξάμηνο (2008-2009) ήταν προσκεκλημένος καθηγητής στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης του Πανεπιστημίου Παρισίων (Paris IV). Έργα του κυκλοφορούν ήδη από το 1993.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24