3 Μαΐ 2017

Βραβεία Superleague 2016-2017 - ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ολοκληρώθηκε λοιπόν ακόμα μία σεζόν στη Superleague με τη συμπλήρωση της 30ης αγωνιστικής του περασμένο σαββατοκύριακο. Μπροστά μας έχουμε τον τελικό κυπέλλου των δικεφάλων και φυσικά τα Play off που θα κρίνουν πόσες μέρες διακοπές θα απολαύσουν οι παίκτες των ομάδων. Αυτά όμως δεν μας εμποδίζουν να βγάλουμε την ιδανική ενδεκάδα του πρωταθλήματος ψηφίζοντας τους καλύτερους για κάθε θέση. Σίγουρα η απόδοση στα εναπομείναντα παιχνίδια θα παίξει σημαντικό ρόλο αλλά η διάρκεια μέσα στη χρονιά ήταν ουσιαστική.

Ξεκινάμε με την πιο άχαρη θέση, αυτή του τερματοφύλακα που ένα λάθος του μπορεί να κρεμάσει ολόκληρη την ομάδα. Οι προτάσεις μας βασίζονται στην απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στα στατιστικά των παικτών και φυσικά στο υποκειμενικό στοιχείο του γράφοντα. Αυτές λοιπόν είναι οι προτάσεις μας για κορυφαίους τερματοφύλακες...

Στάνισλαβ Ναμάσκο - Λεβαδειακός

Μπορεί η ομάδα του να υποβιβάστηκε (αγωνιστικά τουλάχιστον) αλλά ο ίδιος ήταν ο κορυφαίος της παίκτης σε πολλά ματς. Μάλιστα ήταν πρώτος σε αποκρούσεις και κλεψίματα στη Superleague κάτι που φανερώνει και την πίεση που δέχτηκε στα περισσότερα ματς.
Στέφανος Καπίνο - ΟΣΦΠ

Πιο ώριμος από ποτέ, παρότι αντιμετώπισε τραυματισμούς και ανταγωνισμό (μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον) αποδείχτηκε ότι μπορεί να αντέξει την πίεση, ήταν σταθερός και έσωσε αρκετές φορές την ευάλωτη άμυνα του Ολυμπιακού.
Δημήτρης Κυριακίδης - Παναιτωλικός

Και μόνο που κλήθηκε στην εθνική δείχνει ότι φέτος ήταν κέρβερος σε μια πολύ μέτρια χρονιά για την ομάδα του, που ειδικά αμυντικά έμπαζε από παντού. Ίσως ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες εντυπωσιακές αποκρούσεις και πάντα στους διακριθέντες.
Ζίβκο Ζίβκοβιτς - Α.Ο. Ξάνθη

Όταν η ομάδα σου είναι από τις κορυφαίες άμυνες του πρωταθλήματος τότε μάλλον κάτι έκανες καλά και εσύ. Μέλος ίσως της πιο δυσκολοκατάβλητης άμυνας και κορυφαίος της σε πολλά ματς.

Παναγιώτης Γλύκος - ΠΑΟΚ

Ο βολιώτης διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν εγγύηση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια και μάλιστα ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου. Μαζί με τον Καπίνο θα αποτελέσουν το δίδυμο της εθνικής για τα επόμενα χρόνια λογικά.
Αλέξανδρος Πασχαλάκης - ΠΑΣ Γιάννινα

Μπορεί το φίνις του να μην ήταν το καλύτερο αφού γενικότερα η ομάδα είχε χάσει το κίνητρο, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν μάλλον ο πιο εντυπωσιακός και ουσιαστικός τερματοφύλακας της λίγκας. Και μάλλον δύσκολα θα μείνει στα μέρη μας και του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24